Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 918
113
Más a néplélek - no meg a szocializáció - na;)...

Meg mások az ételek. A sok hormonkezelt állati hústól meg a töménytelen mennyiségű cukortól akkorára híztak, mint egy ház. És nem férnek el egy Fiat 500-ban.
Nem is tudják értelmezni :D
E mellet nagyon széles útjaik vannak mindenhol. EU-ban viszont egy csomó szűk város van. Ott meg könnyebb a dolgod a kicsi fiattal.
Egyszerűen nem értem mit akartak ott a Fiat 500-al :D

(Jó, mondjuk hozzá tenném , hogy a wikin fönn vannak a Fiat 500 eladási számai 2021-ig. 2012-ben 47,000 db-ot adtak el az USA-ban is.... ami 4000 db-al több, mint amennyit Olaszországban eladtak abban az évben!
2018-ra esett le az USA-ban 5000 db környékére az eladás.
Összeurópában a bevezetés óta amúgy nem volt 100,000 alatti eladása a FIAT 500-asnak)

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 584
12 606
113
Meg mások az ételek. A sok hormonkezelt állati hústól meg a töménytelen mennyiségű cukortól akkorára híztak, mint egy ház. És nem férnek el egy Fiat 500-ban.
Nem is tudják értelmezni :D
E mellet nagyon széles útjaik vannak mindenhol. EU-ban viszont egy csomó szűk város van. Ott meg könnyebb a dolgod a kicsi fiattal.
Egyszerűen nem értem mit akartak ott a Fiat 500-al :D

(Jó, mondjuk hozzá tenném , hogy a wikin fönn vannak a Fiat 500 eladási számai 2021-ig. 2012-ben 47,000 db-ot adtak el az USA-ban is.... ami 4000 db-al több, mint amennyit Olaszországban eladtak abban az évben!
2018-ra esett le az USA-ban 5000 db környékére az eladás.
Összeurópában a bevezetés óta amúgy nem volt 100,000 alatti eladása a FIAT 500-asnak)
Egy időben szerintem a divat vihette az USA-ban az 500-ast.
Csak a divat olyan, mint a gyíkká válás...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 918
113

Pontosan. Aranyos csajszis kocsi volt, és ennek van egy vevő rétege.
Csak aztán pont a JEEP-nél jelentek meg olyan kis mini terepjárók, amik szerintem átvették a helyét.
És ma már a SUV a divat, ezért ott végleg kihalt az 500-as.
Pl. https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep_Renegade

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 640
13 832
113
Megelőztél.

Én az Audi A7, A8-on csodálkoztam el.

Ostoba a cikkiro. :rolleyes:
Elég lett volna guglizni kissé, pl "Óriási meglepetés a BMW XM, egy nagy X modell garantált siker a tengerentúlon, nem véletlen a helyi gyártás. Ebben az esetben valamit nagyon elszúrt a BMW, az 1385 autó rendkívül gyenge teljesítmény" - talán mert $160 EZER az indulóara, baszki? :rolleyes:
Ehhez még itt sem kell élni, hogy tudjuk, qrva sok, meg itt is (pl egy X7 a FELÉTŐL indul, az X5 meg $60k felett.)
A többi német luxusauto ara is el van teljesen szállva, csak mondjuk egy Benz tovabbra is nagyobb marka, mint egy BMW, ami meg nagyobb, mint az Audi.
Az A7 egy coupe design class, ami sosem volt egy tömegkedvenc a fiatalokon kivul. Ehhezt kepest $75k indul, ami röhejesen drága, mikor 4 év alatt felére esik ez is.
Ugyanígy az A8, ami egy remek luxus sedan lenne - csak ugye $93 ezernél indul, kipimpelve $100-110k, ami bezony már az új S Klasse territory, aminek sokkal nagyobb a renomeja.

A Subaru BRZ annyiban meglepett, hogy a Subaru nem tud nem eladni bármit, eddig úgy volt. Mondjuk én raereztem: amikor a NY Auto Shown beleultem anno a bemutatásakor, egyből azt morogtam, hogy "na még egy ciposdoboz coupe huszeves torpe azsiaiaknak meg spanyoloknak" és elinteztem azzal, hogy biztos van valami réteg, akit én nem ismerek és az ilyen elviselhetetlenul szuk kis szart keresi gyorsulni, amibol meg a Subaru lenyege, az AWD is hianyzik (ti. hátsó kerekes).
Hat, az első gondolatom volt a helyes. :D
Az hagyjan, de az anyaceg (Toyota) ugyanilyenje (GR86) pont ugyanugy nez ki, ugyanaz, csak valamivel olcsobban.
No meg van már ilyenből, ami sokkal ismertebb nevű: a Miata, ráadásul mindkettőnél olcsóbban.

Az Alfat mar korabban kiveseztem, az is nevetségesen túl van árazva.

Pontosan. Aranyos csajszis kocsi volt, és ennek van egy vevő rétege.
Az olajar-megugras környékén ill pénzügyi válság idején lettek divatosak a kiskocsik, kulonosen városokban, ahova egyébként is valók. Cinquecento is ilyen volt, csak ráadásul qrva kicsi. :D

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 379
24 612
113
Kemény számok:

Megelőztél.

Én az Audi A7, A8-on csodálkoztam el.

Ostoba a cikkiro. :rolleyes:
Elég lett volna guglizni kissé, pl "Óriási meglepetés a BMW XM, egy nagy X modell garantált siker a tengerentúlon, nem véletlen a helyi gyártás. Ebben az esetben valamit nagyon elszúrt a BMW, az 1385 autó rendkívül gyenge teljesítmény" - talán mert $160 EZER az indulóara, baszki? :rolleyes:
Ehhez még itt sem kell élni, hogy tudjuk, qrva sok, meg itt is (pl egy X7 a FELÉTŐL indul, az X5 meg $60k felett.)
A többi német luxusauto ara is el van teljesen szállva, csak mondjuk egy Benz tovabbra is nagyobb marka, mint egy BMW, ami meg nagyobb, mint az Audi.
Az A7 egy coupe design class, ami sosem volt egy tömegkedvenc a fiatalokon kivul. Ehhezt kepest $75k indul, ami röhejesen drága, mikor 4 év alatt felére esik ez is.
Ugyanígy az A8, ami egy remek luxus sedan lenne - csak ugye $93 ezernél indul, kipimpelve $100-110k, ami bezony már az új S Klasse territory, aminek sokkal nagyobb a renomeja.

A Subaru BRZ annyiban meglepett, hogy a Subaru nem tud nem eladni bármit, eddig úgy volt. Mondjuk én raereztem: amikor a NY Auto Shown beleultem anno a bemutatásakor, egyből azt morogtam, hogy "na még egy ciposdoboz coupe huszeves torpe azsiaiaknak meg spanyoloknak" és elinteztem azzal, hogy biztos van valami réteg, akit én nem ismerek és az ilyen elviselhetetlenul szuk kis szart keresi gyorsulni, amibol meg a Subaru lenyege, az AWD is hianyzik (ti. hátsó kerekes).
Hat, az első gondolatom volt a helyes. :D
Az hagyjan, de az anyaceg (Toyota) ugyanilyenje (GR86) pont ugyanugy nez ki, ugyanaz, csak valamivel olcsobban.
No meg van már ilyenből, ami sokkal ismertebb nevű: a Miata, ráadásul mindkettőnél olcsóbban.

Az Alfat mar korabban kiveseztem, az is nevetségesen túl van árazva.

Az olajar-megugras környékén ill pénzügyi válság idején lettek divatosak a kiskocsik, kulonosen városokban, ahova egyébként is valók. Cinquecento is ilyen volt, csak ráadásul qrva kicsi. :D
Abszolút adom @perceptron véleményét és idióta ferdítés az egész. Kiegészíteném pár számmal -igaz csak fejből megy most- ha valaki linket meg pontos számokat akar, később megoldom.
Szóval az USA soha nem volt a német prémium nagy terepe. A cirka 340-350 milliós népességre jutott pár ezertől max 30 ezerig terjedő eladás a BMW, Benz és Audi részéről. Az Audi csúcson nem adott el 7000 darab A8-at az államokban mióta a D3-al elkezdte a típust. A BMW 7-és szériája is csúcson valami 18 ezer eladott darab körül volt jó sok évvel ezelőtt. Ha jól emlékszem a Benz sem csapott nagyon 26-30 ezerrel túl és ez sem mostanában volt, hanem a 2006-2007-es években. Az utolsó négy évben igen hektikus 8500 és 15000 közötti eladásokkal “büszkélkedhettek” míg 2024-ben már csak 6000 alattival.
Megint csak fejből azt mondom, hogy amennyivel bukott a BMW és Benz eladások száma százalékosan annyival kb az Audi is. Egyszerűen az USA-ban ennek a 3 cégnek a prémiumjai nem mozgatják meg az embereket, nincs piacuk ellenben áruk az kurvára, ha újonnan akarja megvenni valaki.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 379
24 612
113
Ha már az S-nélkül tartunk, akkor egy kis kéretlen hirdetés… o_O
A bébikém új gazdáját keresi, ha valaki esetleg magáénak szeretne tudni egy hasonló Priort, de 6.3 AMG szívvel, akkor privátban… a klipphez pedig jó szórakozást.

• Tetszik
Reactions: phaidros

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 523
3 094
113
Csak számok kicsit pontosabban.

BMW USA 2023

254 363(113 078 szgk)+22 769(Mini Brand)

Elektromos
i46,0636,457-6.1%17,66617,1812.8%
i5996----5,776----
i75731,081-47%2,4931,83535.9%
iX4,6795,541-15.6%11,16912,027-7.1%
TOTAL BEV 12,31113,079-5.9%37,10531,043

Mercedest+Audit nem volt kedvem kikeresni…

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 854
32 402
113
Ha már az S-nélkül tartunk, akkor egy kis kéretlen hirdetés… o_O
A bébikém új gazdáját keresi, ha valaki esetleg magáénak szeretne tudni egy hasonló Priort, de 6.3 AMG szívvel, akkor privátban… a klipphez pedig jó szórakozást.
Ara? Hejjileg? Mitengecc belűle? Élő sertést beszámítasz? Tőkeszelíd sodrottcsíkóé egyazegybe?

(Szép klipp, szép ótó)

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 854
32 402
113
Szíja uram! Csakk neket algalmi vétell, ucára néző ablakokka. Asz ara a felinek a duplájálya. Csíko ne, fuksz vaty péz.
Szoszi báttya most épp nincsen itthon fuxa mert elvitte a Kávé , ha tartanád gyövő honapig, vaty decemberig , akkor elmenne a Ármáni az öccsém , kipróbálni , mert ő ott lákátos prüsszeldófban , én nem tutyok mennyi mert most itten vatyok korlátozva, de ha a felinek a netyedíírt adod, akkor küldök vele előleget is.

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
243
1 430
93
Szoszi báttya most épp nincsen itthon fuxa mert elvitte a Kávé , ha tartanád gyövő honapig, vaty decemberig , akkor elmenne a Ármáni az öccsém , kipróbálni , mert ő ott lákátos prüsszeldófban , én nem tutyok mennyi mert most itten vatyok korlátozva, de ha a felinek a netyedíírt adod, akkor küldök vele előleget is.
halljak meg nem ti szoktatok itt Burgenlandban vasazni reich_und_roll -al, fehér pusztulat pőzsó boxer. -"Hallo Bitte bitte Séf, eisen, und restmüll " kezdetü nyitó mondat... :D:rolleyes:

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 854
32 402
113
halljak meg nem ti szoktatok itt Burgenlandban vasazni reich_und_roll -al, fehér pusztulat pőzsó boxer. -"Hallo Bitte bitte Séf, eisen, und restmüll " kezdetü nyitó mondat... :D:rolleyes:
Hát herr Fönök, néha olyan érzésem volt már, hogy vasas cigónak nézhettem ki, ámbár kizárólag helyi jelleggel; de jelenleg az építőiparban mozgok és sittezek, de csak macekba számla nélkül túlméretes fuvarral szállítólevél nélkül és Kávé nem láttad jó? De ha van valami jó ércbánya a környéken lehet róla szó, hagyatékok, mindenféle tollak is érdekelhetnek, épületbontás, bádogozás okosban, vagy ha kell valakinek egy igazi tőkeszelíd sodrott csődör kocsi elé és hátasnak szoktatva idős és fiatal kezdő mellé is ajánlom. A sőne frajlájnodnak meg igazi tukánbőr kabátot tudok szerezni kedvező áron. Meine Damen, mein damen, der Stiftkäufer ist da, ich kaufe alle Arten von Stiften, Gänsefedern, Entenfedern, neue und gebrauchte Stifte.