T
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Erről jut eszembe, van a németeknél egy jó szokás, amit érdemes lenne átvenni. (9:34 - 10:05)
Gumikhoz vissza térve itt egy jó ADAC teszt, amin szerepelnek a fékutak is:
https://totalcar.hu/magazin/technik...akos_gumik_tesztje_2020_gumiteszt_teli_nyari/
8 éve átvettük, csak baszik rá mindenki.
Noraly előtt meg le a kalappal. Néhány cimborám 300 kilométer autópálya után meg akar halni, a csaj meg maga szereli a gépét az argentin pampa közepén.
Fura, pont ma ebéd közben beszélgettünk munkatárssal arról, hogy mekkora ökörség a bilincs. A súlyos szabálytalanságoknál elviszik a kocsit, a kisebbnél bilincs, ami meggátolja azt, hogy a tulaj, ha meg is érkezik, akkor megszüntesse a rendellenes állapotot.Kezem közé került a 3. kerületi önkormányzati újság a hírekkel...
- Egész oldalas klímabarát étkezés hirdetés. Nem túl agresszív az üzenet.
- Sebesség csökkentés a Szentendrei úton. Nem vészes, és nem teljesen kretén. Mondjuk szerintem a zajérzetre nem lesz érdemben hatással, a gyalogosok biztonsága meg a 8 sávos szakaszon már az aluljárókkal biztosított...
- Megoldották végre a közterületen elhagyott autók problémájat: Autók amiken csak gyűlik a sok miuláscsomag, nincs gazdája, nem használják, egy roncs, nem fizetik ki a büntetést. A megoldás: KERÉKBILINCS! Na itt dobta le az agyam az ékszíjat... Hogy lesz a kerékbilinccsel az a parkolóhely felszabadítva?
Amúgy panelban inkább kinyitja az ember az ablakot, hogy a forgalom zaját hallja a szomszédai helyettA zajérzetre brutális hatása lenne annak, ha be is tartanák azt, hogy az 50 az legyen 50 a mai 70+ tempóhoz képest. Ezt anno számokkal is megmutattam.
Kezem közé került a 3. kerületi önkormányzati újság a hírekkel...
- Egész oldalas klímabarát étkezés hirdetés. Nem túl agresszív az üzenet.
Sebesség csökkentés a Szentendrei úton. Nem vészes, és nem teljesen kretén. Mondjuk szerintem a zajérzetre nem lesz érdemben hatással, a gyalogosok biztonsága meg a 8 sávos szakaszon már az aluljárókkal biztosított...
- Megoldották végre a közterületen elhagyott autók problémájat: Autók amiken csak gyűlik a sok miuláscsomag, nincs gazdája, nem használják, egy roncs, nem fizetik ki a büntetést. A megoldás: KERÉKBILINCS! Na itt dobta le az agyam az ékszíjat... Hogy lesz a kerékbilinccsel az a parkolóhely felszabadítva?
https://www.vezess.hu/magazin/2020/08/28/lassitas-helyett-gazt-adott-elgazolta-a-gyalogost/
Amikor egy autós portál mentegeti a gyilkost.
A gyilkosozás kissé demagóg.
Persze, hogy bárki hibázhat, nem veszi észre, elgázolja, stb. Ha fékez, elesik, elsodorja, akkor azt mondom, hogy szigorú még a másodfok is. Csak itt nem ez a sztori. Itt motoroska észrevette, és húzott egy kövérgázt. A hyzet az, hogy ezért Németországban örülhet, ha nem minősítik át szándékos emberölésre a dolgot. Nálunk még az autós újság szerint hát tulajdonképpen senki sem hibázott.A probléma az, hogy bárkivel előfordulhat, hogy elüt egy gyalogost. És ő lesz a hibás. Még gyalogosan is neki lehet ütközni egy másik gyalogosnak. Ha normáisan megy valaki, akkor kisebb az esély, de nem nulla.És mindenki hibázik sokszor. Az is, aki emiatt legyilkosozza a másikat.
Persze, hogy bárki hibázhat, nem veszi észre, elgázolja, stb. Ha fékez, elesik, elsodorja, akkor azt mondom, hogy szigorú még a másodfok is. Csak itt nem ez a sztori. Itt motoroska észrevette, és húzott egy kövérgázt. A hyzet az, hogy ezért Németországban örülhet, ha nem minősítik át szándékos emberölésre a dolgot. Nálunk még az autós újság szerint hát tulajdonképpen senki sem hibázott.
HÉV-es Studenkát nem is láttam még!!Ezek egy részén még én is utaztam.
https://vonatmagazin.blog.hu/2020/08/15/vasutunnep_egy_majdnem_kerek_evfordulo_apropojan
És az "ő csak jót akart, ezért gázt ad" rész az mi?A gyilkosozás kissé demagóg.
Az is micsoda mosdatás hogy takarta a zebra egy részét a parkoló kisteher? Ki a tökömet érdekli?
Ha ezzel rám célzol, akkor mellé. De az a mosdatás, amit előad az oldal, amikor gázt adott a motoros, az nevetséges. Nem tudok rá jobb szót mondani.Gondolom azt a bíróságot, aki ennek a elbírálására egyedül jogosult, de ez csak egy tipp.
Az ‘akasszák fel a gyilkost’, ‘vegyék el tőle ami nekem nincs, t.i. a kocsiját’ című, folytatásos melodráma előadásához viszont nyilván már nem szükséges az a 10-20-30 évnyi tanulás és közlekedési bűncselekményes tapasztalat, ami a bíró(k)nak megvolt.
Többek között ugyanis ez is enyhítő körülmény, ahogy a balesetmentes előélet is, ezért kapott relatív enyhe ítéletet, viszont ha jól láttam a cikket, akkor azt az egy évet ténylegesen le is kell majd ülnie. Első bűntényesként ez azért nem jellemző, általában felfüggesztettet kapnak, itt nyilván a halálos kimenetel indokolta, hogy azért ne sétaljon el a delikvens csak úgy a történetből.