Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Grigorij Lepsz orosz énekes és dalszerző 1 millió rubel (kb 4 millió forint) pénzjutalmat fizetett egy orosz harcosnak, aki megsemmisített egy Leopard harckocsit az ukrajnai különleges műveleti övezetben.
Rémlik ott valami elégtelen személyzetkomfort is, konkrétan kiszálltak belőle és nem voltak hajlandóak folytatni a tesztet.
ja
Ez az egész “der Beste” dolog olyan németesen büdös, pont olyan mint az autótesztjeik, meg úgy általában ahogy objektivizálni próbálják az egész világot maguk körül. Legtöbb henger, legtöbb lóerő, legnagyobb lábtér, legnagyobb csomagtartó, legtöbb sebességfokozat, stb. Stiftung Warentest, ja.
Így volt, így másoltam be.Nem szeretnék ellenkezni, de mire jó ez a felnagyított betűméret, félkövéren ? Ezt mellőzve az eddigi Leopárdok nagy részét aknákkal és tüzérséggel szedték ki, és hogy állapítják meg, kié az érdem ?
T-84es ukrán tank az 1000 kmes teszten, a kipufogó rendszer hibája miatt...Rémlik ott valami elégtelen személyzetkomfort is, konkrétan kiszálltak belőle és nem voltak hajlandóak folytatni a tesztet.
A mai tankok már így is túl szélesek a vasútnak, külön kell vizsgálni a szállítási útvonalakat nekik, a kocsikról meg így is lelógnak:Ha annyira akarnák, 10 centivel szélesebb lanctalpat tennének rá, és máris megoldodott a plussz súly miatti talajnyomáskérdés. Teljesen más oka lehet, hogy nem mennek utána lánctalpszélesseggel a plussz súlynak. Még akkor is gyerekjáték lenne a megoldása, ha más "ET" - számú felnik kellenének a lánctalpakhoz. Vagy egyszerűen szarnak bele, vagy nem számít annyit mint gondoljátok.
Gondolom volt olyan kilövés amit több forrással igazoltak az oroszok saját részről, mégha videó nem is készült róla.Ezt mellőzve az eddigi Leopárdok nagy részét aknákkal és tüzérséggel szedték ki, és hogy állapítják meg, kié az érdem ?
Erre van a DM63 már egy bő egy évtizede.
Nekem ez bajom van ezzel az allandoan ervkent felhozott „soha nem sikerult bizonyitani“ dologgal, megpedig az hogy nehogy mar a Leo hibaja legyen, hogy az orszagok amelyek rendszeresitettek nem kezdtek haborukba. A masik a jelenlegi konfliktusban betoltott szerepuk. Ahol a Leok elfustoltek ott minden mas is ment volna a levesbe, mert elkurt modon vetettek be.
Rémlik ott valami elégtelen személyzetkomfort is, konkrétan kiszálltak belőle és nem voltak hajlandóak folytatni a tesztet.
De azok puhány nyugatiak voltak, nem szittya oroszok...
A T-80-as és társai mitől kényelmetlenek ? Ültek már harckocsikban a véleményezők ?
A T-80-as az előrelépés a Leopárd 1-eshez képest, ez utóbbi még mindig jórészt alkotja a Görög Hadsereg gerincét, pedig ívkemencében lenne a helyük !
A görög tender az bohóckodás volt, mert ha görög személyzet ült a Leopárdban / Abrams-ben / Leclerc-ben / T-80-asban, gyorstalpalóval nem ment jól sem a vezetés, sem a lövészet. Eredeti személyzetre cserélték őket, mindegyik végre tudta hajtani az adott feladatot az előírt szintidővel és pontossággal, de csak szelektíve fogadták el az ilyen cseréket.
a Reliktre való válaszként lett tervezve.És mivel is tud többet, mint a DM53?
Mert a relikt a DM53-at és az M829A3-at is legyőzi az oroszok szerint. Az ok az, hogy az "áldozati anyagnak" szánt törőpont mellet a rendes nyilat is megtöri, mert nem egy lépcsőben működik el. Ezért tud valamennyire hatékony lenne a tandem HEAT-ok ellen is.
Innen nézve akkor mi is a nagy okosság a DM63-ban?
a Reliktre való válaszként lett tervezve.
Senki nem mer egy olyan országot megtámadni, aminek van Leopard2-je.Nekem ez bajom van ezzel az allandoan ervkent felhozott „soha nem sikerult bizonyitani“ dologgal, megpedig az hogy nehogy mar a Leo hibaja legyen, hogy az orszagok amelyek rendszeresitettek nem kezdtek haborukba.
Igazad lesz egyébként bár a nèmetek azt mondjàk átlövi, és mivel saját szememmel láttam zsákmányolt reliktet kumulatívval szétlőve így biztos vagyok benne, hogy tesztelték kinetikussal is.Én annyit tudok, hogy a külső hőmérséklet kevésbé befolyásolja a kivető töltett teljesítményét, így pontosabban lehet vele lőni.
Meg, hogy a DM53-at át lehet konvertálni DM63-á. Ha pedig át lehet akkor ugyan az a mag.
Sőt, a DM73 kapcsán írtak csak 8%-os teljesítmény növekedésről de az sincs rendszerben.
De ha neked több infód van, akkor szívesen olvassuk.
(Annak idején az M829A2 is a K5 megismerése után állt szolgálatba, ahogyan a francia/német OFL F1-is. Mégsem tudják átlőni a K5-öst)
Biztos vagyok benne, hogy a Leo2 egy jó tank, sőt bizonyos doktrínális feltélelek megléte esetén, bizonyos szituációkban (amelyekre tervezték) akár a legjobb is lehet a kortársak közül meg amivel egyáltalán találkozhat.A Leopárd 2-esek kiválósága kapcsán én is csak ezt tudom mondani, ha felvetnek egy merész állítást és felhívják a figyelmet, hogy ez túlzás, sőt a valóság rájuk is cáfolt, legalább annyi következetesség legyen már bennük, hogy felvállalják, tévedtek. Nem pedig a múltat is átírni dolgokkal jönnek, hogy "Mi ilyent soha nem mondtunk".
A Tigerhez és TIger II-höz volt annak idején egy keskenyebb lánctalp kifejezetten a vasúti szállításhoz. A háború elvesztéséhez ez is hozzá járulhatot egy picit: a beérkezés után 1-2 napig nem is volt bevethető az osztály (sPzAbt.), mert lánctalpat kellett cserélgetni ...A mai tankok már így is túl szélesek a vasútnak, külön kell vizsgálni a szállítási útvonalakat nekik, a kocsikról meg így is lelógnak:
Senki nem mer egy olyan országot megtámadni, aminek van Leopard2-je.
Ennyi.
Senki nem mer egy olyan országot megtámadni, aminek van Leopard2-je.
Ennyi.
bár a nèmetek azt mondjàk átlövi,
mivel saját szememmel láttam zsákmányolt reliktet kumulatívval szétlőve
Tavaly még nem volt nekikUkrajnának van Leopárd 2-ese, és mégis támadják őket rendesen is.
Tavaly még nem volt nekik