Lövedékálló mellények, lövedékálló felszerelések, borítások, sisakok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 053
14 079
113

Temus Golyóálló Mellény És Sisak Teszt​

Azért az a 17e HUF-os plate egy kisipari gyártással Itthon is megvalósítható, egyszerű és mégis jó dolog(kb. +02-03kg/db) lenne!

A meghekkelt infó szerinti 600e HUF-os "Gyorsítós"-nál sokkal jobb --lenne--, és még a különbség harmadát hagynám is ellopni tartalékolni :oops:, ha másik 2/3-ot(jujj ez a 2/3-degyre inkább szitok-szó lesz), szóval ha másik kétharmadnyi megtakarítást más hasznos beszerzésekre -- @krisss -gatya +más hasznosakra-- lenne elköltve!

U.I.: Álmodozom, ne zavarjatok a rideg Valósággal! :hadonaszos:

U.I. 2.0: Ízlelgessük: 25.000darab x 55.000HUF(600.000-50.000 --Rogán Anti szabadalmi díja beleszámítva--)= 13.750.000.000
az az 13 Milliárd 750Millió HUF lenne más hasznos dologra fordítható!

Ne ebből már szivesen adnék 1-et(Milliárd) lovakra, egyébként meg karóba húznám az összes felelőst!
Természetesen vicceltem, de ... :mad: + :hadonaszos:

.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
818
2 218
93
Azért az a 17e HUF-os plate egy kisipari gyártással Itthon is megvalósítható, egyszerű és mégis jó dolog(kb. +02-03kg/db) lenne!

A meghekkelt infó szerinti 600e HUF-os "Gyorsítós"-nál sokkal jobb --lenne--, és még a különbség harmadát hagynám is ellopni tartalékolni :oops:, ha másik 2/3-ot(jujj ez a 2/3-degyre inkább szitok-szó lesz), szóval ha másik kétharmadnyi megtakarítást más hasznos beszerzésekre -- @krisss -gatya +más hasznosakra-- lenne elköltve!

U.I.: Álmodozom, ne zavarjatok a rideg Valósággal! :hadonaszos:

U.I. 2.0: Ízlelgessük: 25.000darab x 55.000HUF(600.000-50.000 --Rogán Anti szabadalmi díja beleszámítva--)= 13.750.000.000
az az 13 Milliárd 750Millió HUF lenne más hasznos dologra fordítható!

Ne ebből már szivesen adnék 1-et(Milliárd) lovakra, egyébként meg karóba húznám az összes felelőst!
Természetesen vicceltem, de ... :mad: + :hadonaszos:

.
Végig is nézted a tesztet alaposan? Már a kalasnál is felszökött a srác szeme, pedig nem is ment át...

@krisss @Kávé ?

• Tetszik
Reactions: fip7

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 053
14 079
113
Végig is nézted a tesztet alaposan? Már a kalasnál is felszökött a srác szeme, pedig nem is ment át...

@krisss @Kávé ?

A "teszt" eleve kicsit nagyvonalú! Valós helyzetet szimuláló teszteknél ballisztikai gélből készült emberi felsőtest (vagy fél-disznó) van mögötte, és még +egy --általában józan alkalmazók által kötelező-- energia-elnyelő betét/réteg a kettő között!!! Ezek a valós életben fennálló különbségek meglepően sokat --sok esetben túlélésnyit-- számítanak, és tesztben nem kapnak szerepet!
A Halálos fegyver x-ben René Russó által alkalmazott dupla-golyóálló mellény sem ördögtől való, de súlya miatt én inkább egy pár tízezres 9mm-es elleni kevlár mellénnyel egészíteném ki magamnak elől-hátul, az összesen kb. 1,5 kilójával!
Egy ilyen szendvics már biztosan megfogná a BMG-n kívül mindet! A saját tervezésű házi-gyártásút teszteltem volna de itt nyugatabbra túl sok idő lett volna a bürokrácia=> ejtettem a dolgot.

Mindezek ellenére a srác anyagai korrektek, kedvelem, szoktam is nézni. Emészthető ismeret-terjesztő jellegűek, a szokásos influenszer szintnél sokkal korrektebb! :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
...szerintem!

.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 204
60 103
113

@krisss @Kávé ?

Ráadásul ezek polgári lövedékek voltak, nem acélmagvas katonai lőszerek.
Mondjuk amikor a 0.22-es meglőtte a sisakot és az nem eset le, akkor már sejtettem, hogy átment, csak nem hittem el :D
Ugyanis a 0.22-es egy akkora fos sportcélú lőszer, hogy még a komolyabb plikarbonát szemüvegek is megállítják... :rolleyes:
Nem is értem a kicsi kínaiak minek raktak bármilyen üvegszálat abba a szarba, sima ABS szerszám műanyag vagy egy préselt PET is megfogta volna a 0.22-est!

A mellény betétben meg korund kerámia csempe volt. Attól azért elvárható, hogy a polgári lövedékeket megfogja, de a hátsó része a betétnek irgalmatlanul silány volt.
Ennél egy AR500-as acél betét is könnyebb és erősebb sokkal. Meg vékonyabb is....

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
818
2 218
93
Mondjuk amikor a 0.22-es meglőtte a sisakot és az nem eset le, akkor már sejtettem, hogy átment, csak nem hittem el :D
Ugyanis a 0.22-es egy akkora fos sportcélú lőszer, hogy még a komolyabb plikarbonát szemüvegek is megállítják... :rolleyes:
Nem is értem a kicsi kínaiak minek raktak bármilyen üvegszálat abba a szarba, sima ABS szerszám műanyag vagy egy préselt PET is megfogta volna a 0.22-est!

A mellény betétben meg korund kerámia csempe volt. Attól azért elvárható, hogy a polgári lövedékeket megfogja, de a hátsó része a betétnek irgalmatlanul silány volt.
Ennél egy AR500-as acél betét is könnyebb és erősebb sokkal. Meg vékonyabb is....
A sisak esete vicces volt, azt a végén egy lövés után csak fun miatt lötte szét :D
Már előtte is mondta, hogy a szerelék sinek kb szart se érnek rajta. És csak a lövés után vette észre, hogy nem is olyan anyag mint amit várt, és jeleztek. Az sima airsoft sisak, másra nem jó, nem, hogy katonáknak éleshelyzetben.

Az is késöbb derült ki, miután az .50 is megküldte, hogy kb 5-6 cm kerámia csempék vannak benne.
Az, hogy beékelödött utána a gumiba az vicces volt. :) Kivéve persze akkor mikor te vagy ott mögötte a gumu helyében.

• Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 053
14 079
113

A Megoldás --szerintem--: ...és drágább!

Ilyen védelmi szintű/súlyú mellényeket a Yt-on 5-30€-os költségsávban csinálnak barkács-árúházas anyagokból!
Jót szoktam szórakozni, mikor nézem, majd sírva fakadok, mikor olvasom, hogy gyengébbeket veszünk fél+milláért/db! :mad:

.

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
818
2 218
93
A Megoldás --szerintem--: ...és drágább!

Ilyen védelmi szintű/súlyú mellényeket a Yt-on 5-30€-os költségsávban csinálnak barkács-árúházas anyagokból!
Jót szoktam szórakozni, mikor nézem, majd sírva fakadok, mikor olvasom, hogy gyengébbeket veszünk fél+milláért/db! :mad:

.
30 Euró =12,337.50 Magyar forint a jelenlegi árfolyamon.
Ezket 17.000,- rendelte és ő is mondja, hogy a minőségi cuccok bizony 6 szémjegyű összegbe kerülnek. És nem mind kezdődik 1-es számmal.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 204
60 103
113
Amúgy viszont az tényleg jó kérdés, hogy legalább a tartalékosoknak miért nem szerzünk meg ilyen AR500-as páncélbetét készletet. Ugyanis:
Summary
  • Body Armor:
    1 x A1 Plate - 11" x 14" Build Up Coat
  • Add 1 Plate & 2 Trauma Pads:
    2 x Blunt Force Trauma Pad - 11" x 14"
  • 2 Side Plates:
    2 x A1 Plate - 6" x 6" Base Coat
    2 x AR500 Armor® Blunt Force Trauma Pad - 6" x 6"
In Stock

$734.00

A legnagyobb méretben, az első hátsó + 2 oldalsó lemez + 4 trauma betét ára csak 734 dollár, kiskereskedelmi áron. Ez 400 forintos dollár-forint árfolyam mellet is csak 293.600 forint, kiskereskedelmi áron.
És ez valóban megfogja a katonai 7.62-es és 5.56-os lőszereket is. (Kivéve WC magvas)

Az ennél picit vastagabb A2-es változat, amely még jobb védelmet ad, mindössze 782 dollár ugyan ilyen szettben. Ami 312.800 forint.
10,000 db ilyen szett kiskereskedelmi áron is csak 3 milliárd forint.

Hozzávaló nagy méretű mellény 199 dollár, vagyis 80.000 ft.
Ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 400.000 forintból kijön egy tartalékos katona személyi páncélja, amely ellenáll az 5.56/7.62-es lőszereknek.
Ez 10,000 emberre 4 milliárd forint, kiskereskedelmi áron....

Érdemes ezt végig gondolni.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 204
60 103
113
Ugyan ennél az AR500-as cégnél 279 dollár egy olyan aramid sisak ami megfogja a 0.357-es SIG lőszert...
Kevesebb, mint 120.000 Ft.
Gyakorlatilag fél millió forint/katona áron komplett védőfelszerelésed van ami elfogadható védelmet ad.
És mint írtam, ez kiskereskedelmi ár....

• Tetszik

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 719
72 076
113
Amúgy viszont az tényleg jó kérdés, hogy legalább a tartalékosoknak miért nem szerzünk meg ilyen AR500-as páncélbetét készletet. Ugyanis:
Summary
  • Body Armor:
  • Add 1 Plate & 2 Trauma Pads:
    2 x Blunt Force Trauma Pad - 11" x 14"
  • 2 Side Plates:
    2 x A1 Plate - 6" x 6" Base Coat
    2 x AR500 Armor® Blunt Force Trauma Pad - 6" x 6"
In Stock

$734.00

A legnagyobb méretben, az első hátsó + 2 oldalsó lemez + 4 trauma betét ára csak 734 dollár, kiskereskedelmi áron. Ez 400 forintos dollár-forint árfolyam mellet is csak 293.600 forint, kiskereskedelmi áron.
És ez valóban megfogja a katonai 7.62-es és 5.56-os lőszereket is. (Kivéve WC magvas)

Az ennél picit vastagabb A2-es változat, amely még jobb védelmet ad, mindössze 782 dollár ugyan ilyen szettben. Ami 312.800 forint.
10,000 db ilyen szett kiskereskedelmi áron is csak 3 milliárd forint.

Hozzávaló nagy méretű mellény 199 dollár, vagyis 80.000 ft.
Ami azt jelenti, hogy kevesebb, mint 400.000 forintból kijön egy tartalékos katona személyi páncélja, amely ellenáll az 5.56/7.62-es lőszereknek.
Ez 10,000 emberre 4 milliárd forint, kiskereskedelmi áron....

Érdemes ezt végig gondolni.
Hogy elfelejtetted az alkotmányos költségeket. :D

• Imádom

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 053
14 079
113
Ugyan ennél az AR500-as cégnél 279 dollár egy olyan aramid sisak ami megfogja a 0.357-es SIG lőszert...
Kevesebb, mint 120.000 Ft.
Gyakorlatilag fél millió forint/katona áron komplett védőfelszerelésed van ami elfogadható védelmet ad.
És mint írtam, ez kiskereskedelmi ár....

A szokásos "...ennyiből nincs mit lenyúlni"! meghíúsulási ok mellett/helyett Én még a Műegyetemi, mások, nyílt ötlet-pályázat, + utána "saját gyártás" --irreális vágyálom kategóriájú-- megoldást is jónak tartanám és még a sok ingyenélő/média-hiénának-munkatársnak=> rokonnak, szeretőnek, barátnőnek, ... is lenne végre kicsit hasznos munkája 1-2 évre!

... Óóóó B+, elfelejtetem:, dolgozni kellene vele! => Bukó!

.

• Tetszik
Reactions: fip7

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 719
72 076
113
A szokásos "...ennyiből nincs mit lenyúlni"! meghíúsulási ok mellett/helyett Én még a Műegyetemi, mások, nyílt ötlet-pályázat, + utána "saját gyártás" --irreális vágyálom kategóriájú-- megoldást is jónak tartanám és még a sok ingyenélő/média-hiénának-munkatársnak=> rokonnak, szeretőnek, barátnőnek, ... is lenne végre kicsit hasznos munkája 1-2 évre!

... Óóóó B+, elfelejtetem:, dolgozni kellene vele! => Bukó!

.
Hányadszorra szeretnéd bejelenteni az innovációs központot? :D

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
30 Euró =12,337.50 Magyar forint a jelenlegi árfolyamon.
Ezket 17.000,- rendelte és ő is mondja, hogy a minőségi cuccok bizony 6 szémjegyű összegbe kerülnek. És nem mind kezdődik 1-es számmal.
375 EUR egy multi curve lvl IV stand alone plate, ebből kell kettő ami összesen 750 EUR. Ha veszel hozzá még egy high cut lvl IIIA sisakot az 520 EUR. Tehát a platek és a sisak összesen 1270EUR és ez nem futottak meg kategória, hanem világszínvonal.

• Tetszik
Reactions: Busho3301

ZsoltHun

Well-Known Member
2018. október 26.
818
2 218
93
375 EUR egy multi curve lvl IV stand alone plate, ebből kell kettő ami összesen 750 EUR. Ha veszel hozzá még egy high cut lvl IIIA sisakot az 520 EUR. Tehát a platek és a sisak összesen 1270EUR és ez nem futottak meg kategória, hanem világszínvonal.
1,270 Euró =522,287.50 Magyar forint

És ez csak a sisak mellény. Nincs benne a ruha, bakancs, alsó ruházat. Vége olyan milla lenne/katona? Fegyver nélkül számolva.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 455
84 429
113
1,270 Euró =522,287.50 Magyar forint

És ez csak a sisak mellény. Nincs benne a ruha, bakancs, alsó ruházat. Vége olyan milla lenne/katona? Fegyver nélkül számolva.
A katona ruházata (több váltás mindenből amiből kell tél és nyári röltözettel) platek és sisak nélkül 1,5-2 millió, ha mindent a civil piacról veszel (és akkor nem mindenből a legszexibb és egyben legdrágabb cuccot vetted, hanem ugyanolyan kiváló minőséget csak nem divatmárkákat).

A plate és a sisak az harcászati felszerelés inkább.

• Tetszik
Reactions: ZsoltHun