Lövedékálló mellények, lövedékálló felszerelések, borítások, sisakok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 416
113
Az lehet, hogy akkor lyukat nem verne bele, de szerintem szegné a nyakat, pusztítaná az agyat.

Furcsa módon de ilyenkor előny a nagyobb tömegű sisak, hasonlóan ahhoz, ahogy a nagyobb tömegű --papíron "korszerűtlen"-- kézifegyver a visszarúgást jobban "tartja"! Tökéletes ebben sincs!

.

• Tetszik
Reactions: fip7

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 346
113
A nagyobb tömegű sityak meg hosszú távú viselésnél gerincproblèmákat csinál.

Komoly nyaki fajdalmat es csigolya torzulast tud okozni, en ismerek ilyen embert aki nehez sisak viselestol ezeket elszenvedte.
Szarul hangzik, de matematikailag… a “békeidős” állományt profi, könnyű sisakkal látnám el és ez mellé zsákszámra kb. tök mindegy milyen súlyú értelmes sisakokkal a “ha beüt a szar esetén” sorozott állományt. Mint az ukrán-orosz helyzet mutatja akiknek a sisakokat hosszabb távon kell(ene) viselniük, azoknak a legkisebb gondjuk is nagyobb lesz a nyaki fájdalomnál vagy a gerinc problémáknál. Sőt igen esélyes, hogy ezen problémák kialakulása a katonák sebesülési/túlélési idejét figyelembevéve meg sem történik.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 506
132 253
113
Szarul hangzik, de matematikailag… a “békeidős” állományt profi, könnyű sisakkal látnám el és ez mellé zsákszámra kb. tök mindegy milyen súlyú értelmes sisakokkal a “ha beüt a szar esetén” sorozott állományt. Mint az ukrán-orosz helyzet mutatja akiknek a sisakokat hosszabb távon kell(ene) viselniük, azoknak a legkisebb gondjuk is nagyobb lesz a nyaki fájdalomnál vagy a gerinc problémáknál. Sőt igen esélyes, hogy ezen problémák kialakulása a katonák sebesülési/túlélési idejét figyelembevéve meg sem történik.

Nem értem miért találjuk fel a kanálba a mélyedést. A sisak nem lövedék ellen van. Normális áron ( ez még csak nem is túlárazva lett véve) van egy stabil sisakunk ami megfelel az igényeknek.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 346
113
Nem értem miért találjuk fel a kanálba a mélyedést. A sisak nem lövedék ellen van. Normális áron ( ez még csak nem is túlárazva lett véve) van egy stabil sisakunk ami megfelel az igényeknek.
Ezt a vásárlást nem is vitattam. Sőt, örülök, hogy értelmes sisakot sikerült. Ezért is kérdeztem mit gondolsz. Amit írtam az kifejezetten erre a könnyű sisak-nehéz sisak és annak orvosi következményeire vonatkozott.

• Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 506
132 253
113
...de ami van "nehéz", az is "kicsit" jobb, mint a szokásos :( Semmi-nk!

.
Most épp mi a baj a jelenlegi jó áron vett (ezen nemnagyon volt költség és nem egy drága darab) és minden igényünket kielégìtő és megfelelő számban rendelkezésre àlló sisakunkkal?

Nem te olvasztottad tejesdobozból a hátsó udvarban ?

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 416
113
Most épp mi a baj a jelenlegi jó áron vett (ezen nemnagyon volt költség és nem egy drága darab) és minden igényünket kielégìtő és megfelelő számban rendelkezésre àlló sisakunkkal?

Nem te olvasztottad tejesdobozból a hátsó udvarban ?

Én hol írtam, hogy baj???

Van a jó-könnyű-drága sisakból elég? ...25-35e a hivatásosoknak, és 65e a tartalékosoknak, és mindenkinek is, amikor majd kell!

Tippelek: nincs! ...szerintem a 25e sem!

Erről beszéltem! :oops:

U.I: A tejes-dobozból, és/vagy +üveg-/szén-szál, +kerámiából az 1.300$ 2,5Kg-s Szuper-SpecOps szintű plate-et tesztelik sikerrel a 7,62-esekkel, 1 fonttal(0,5kg) több súlyból és kb. 30$-ból=>YT-videók! :oops:

.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 506
132 253
113
Én hol írtam, hogy baj???

Van a jó-könnyű-drága sisakból elég? ...25-35e a hivatásosoknak, és 65e a tartalékosoknak, és mindenkinek is, amikor majd kell!

Tippelek: nincs! ...szerintem a 25e sem!

Erről beszéltem! :oops:

U.I: A tejes-dobozból, és/vagy +üveg-/szén-szál, +kerámiából az 1.300$ 2,5Kg-s Szuper-SpecOps szintű plate-et tesztelik sikerrel a 7,62-esekkel, 1 fonttal(0,5kg) több súlyból és kb. 30$-ból=>YT-videók! :oops:

.
Ott mintha pisztoly lett volna nem?

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 936
4 752
113
MTU2OTI3NQ.jpg

A magyar 2 ilyet tartalmaz + oldalsó kerámiát.
Elvileg nem kéne standalone-nak lennie, viszont a gyakorlati tapasztalatok alapján mégis az.
(dragunovot simán megfogja)
(azóta van egy újabb ugyanígy néz ki csak könnyebb)
Szia,

Szerintem a nem-standalone plate nagyon sok mindent megfog onalloan, de ugy, hogy kozben a repeszfelho elvagja a lovo tokajat.

Vagyis nem az a kerdes, hogy mit fog meg atutes nelkul, hanem mi az, aminek a szetrepulo repeszeit is megfogja (ezt nagyon egyszeru tesztelni, ha berakja az ember egy kartondobozba a plate-et raloves elott).

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 506
132 253
113
Szia,

Szerintem a nem-standalone plate nagyon sok mindent megfog onalloan, de ugy, hogy kozben a repeszfelho elvagja a lovo tokajat.

Vagyis nem az a kerdes, hogy mit fog meg atutes nelkul, hanem mi az, aminek a szetrepulo repeszeit is megfogja (ezt nagyon egyszeru tesztelni, ha berakja az ember egy kartondobozba a plate-et raloves elott).
De van rajta fragmentálásgàtló bevonat.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: bel and fip7

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 416
113
...

.

Ott mintha pisztoly lett volna nem?

A csak "tejesdobozos" kb. 1,5 cm-es vastagságban megfogta a Parabelum-ot(9 mm), a későbbieknél az egyik kerámia+üvegszállas a a 7.62x54-et is. A következőnél nem volt tejesdoboz-műanyag, de volt helyette papír(A4), vagy könyv, +kerámia: az is megfogta az 5,56/7,62x39-eket! ...+0,5 kg, 30$-ból! :oops:

Gugli Barátunk: Yt, DYI, "body armour", ... :oops:

.

• Tetszik
Reactions: krisss

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 346
113
A csak "tejesdobozos" kb. 1,5 cm-es vastagságban megfogta a Parabelum-ot(9 mm), a későbbieknél az egyik kerámia+üvegszállas a a 7.62x54-et is. A következőnél nem volt tejesdoboz-műanyag, de volt helyette papír(A4), vagy könyv, +kerámia: az is megfogta az 5,56/7,62x39-eket! ...+0,5 kg, 30$-ból! :oops:

Gugli Barátunk: Yt, DYI, "body armour", ... :oops:

.
Azért valahogy még mindig szimpatikusabb venni egyet, mint egy ilyesmiben egyszer kísérteni a szerencsét :D

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 416
113
Azért valahogy még mindig szimpatikusabb venni egyet, mint egy ilyesmiben egyszer kísérteni a szerencsét :D

Nekem is! :hadonaszos:

A Magyar Valóság: A rengeteg szükséges eszköz helyett
  • lovat veszünk,
  • meg A Repteret,
  • és sok-ezer nm-es Irodaház-tömböt
  • és hasonlókat...
  • :mad: :mad: :mad:
...egyéb-iránt: Szerencsétlen ukránok közt sokan az ilyen rögtönzéseknek köszönhették az életüket a fronton!
Néha jól jöhet ilyeneket tudni! :oops:

U.I: Zselé-Vezérük közben olaszba/franciába/Monte Carlóba ugrott haza a friss-ropogós-új házaiba pihenni!

.

• Tetszik
Reactions: fip7

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 346
113
Nekem is! :hadonaszos:

A Magyar Valóság: A rengeteg szükséges eszköz helyett
  • lovat veszünk,
  • meg A Repteret,
  • és sok-ezer nm-es Irodaház-tömböt
  • és hasonlókat...
  • :mad: :mad: :mad:
...egyéb-iránt: Szerencsétlen ukránok közt sokan az ilyen rögtönzéseknek köszönhették az életüket a fronton!
Néha jól jöhet ilyeneket tudni! :oops:

U.I: Zselé-Vezérük közben olaszba/franciába/Monte Carlóba ugrott haza a friss-ropogós-új házaiba pihenni!

.
Nem csak a magyar valóság ilyen. Körülöttünk mindenhol ez van, csak nem vagyunk annyira képben, mint a saját nyomorunkkal. Van pár osztrák katonai ismerősöm, mondjuk úgy nem veti fel őket a boldogság és elégedettség.
Jaaah, minket ez nem vígasztal tudom, csak… hát ez nem csak specifikus magyar elbaszás.

De! Legalább azt most megtudtuk, hogy a sisakjaink rendben vannak és bízom benne, hogy legalább egy kicsit mindig jobb lesz a következő években a katonáinknak.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 506
132 253
113
Nem csak a magyar valóság ilyen. Körülöttünk mindenhol ez van, csak nem vagyunk annyira képben, mint a saját nyomorunkkal. Van pár osztrák katonai ismerősöm, mondjuk úgy nem veti fel őket a boldogság és elégedettség.
Jaaah, minket ez nem vígasztal tudom, csak… hát ez nem csak specifikus magyar elbaszás.

De! Legalább azt most megtudtuk, hogy a sisakjaink rendben vannak és bízom benne, hogy legalább egy kicsit mindig jobb lesz a következő években a katonáinknak.
A személyi felszerelés az most egész oké állapotban van. Főleg ha mondjuk a 2-3 évvel ezelőtti helyzetet nézzük.

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 519
25 346
113
A személyi felszerelés az most egész oké állapotban van. Főleg ha mondjuk a 2-3 évvel ezelőtti helyzetet nézzük.
Jó hír, hogy legalább ez szerintetek is kezd rendben lenni és értelmes változások voltak.
Emlékszem amikor tizenéve kimentem aktívan melózni és küldtem fotókat az akkor katona ismerőseimnek, hogy milyen cuccokat kaptam sírógörcsöt szerettek volna kapni a sajátjuk miatt. Egy tragédia volt a felszerelés.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7