Lövedékálló mellények, lövedékálló felszerelések, borítások, sisakok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
18 586
25 365
113
@krisss, @dudi konkrétan nektek most milyen sisakotok van és mi a vélemény róla?
vaterastoreimage

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 077
14 123
113
Vicces fiú vagyok, rendszeresen unortodox poénokkal:
EZ a kézfegyverek elleni 100$-os 1,1lbs súlyú megduplázva --+egy köztes energia-elnyelő/csillapító réteggel is csak 2,5lbs súlyban-- vajon mit tudhat?
...mert a harckocsi-páncél analógiából kiindulva --ahol két réteg acéllemez jól megválasztott közbenső anyaggak és annok jól megválasztott vastagságával-- fajlagosan sokkal jobb védettséget adott, mint a kétszeres vastagságú --+akár a közbenső réteg súlyával megnövel vastagságú-- homogén páncéllemez.

Asszem' mintha @Mark1993 tudna tesztelni. Szerintem megérne egy --2-300$-os-- kört! :oops:

Szerintem meg lehetne oldani az 1300$-os szint körüli tudást feléből(se) ilyen módon! ;) + :hadonaszos:

...a végére: az, hogy a hazai gyártású golyóálló kerámiabetétnél elmaradt az erősen megerősített szegély nem biztos, hogy jó! Bővebben: biztos, hogy nem jó!
Ettől függetlenül meglepően jó, és hazai is, ha igazak a a hírek!
Annak vettem, és ez "fenyegetés" volt(ha nem igaz)!

.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 199
130 578
113
EZ a kézfegyverek elleni 100$-os 1,1lbs súlyú megduplázva --+egy köztes energia-elnyelő/csillapító réteggel is csak 2,5lbs súlyban-- vajon mit tudhat?
...mert a harckocsi-páncél analógiából kiindulva --ahol két réteg acéllemez jól megválasztott közbenső anyaggak és annok jól megválasztott vastagságával-- fajlagosan sokkal jobb védettséget adott, mint a kétszeres vastagságú --+akár a közbenső réteg súlyával megnövel vastagságú-- homogén páncéllemez.

Asszem' mintha @Mark1993 tudna tesztelni. Szerintem megérne egy --2-300$-os-- kört! :oops:

Szerintem meg lehetne oldani az 1300$-os szint körüli tudást feléből(se) ilyen módon! ;) + :hadonaszos:

,
Ez nem lemez hanem sajtolt sokrétegű kerámia kompozit ami sokkal könnyebb eleve mint a lemez.
A lágy kevlár van alatta energia elnyelésnek (már ha nem standalone) itt az a baj, ha vastagítod akkor a viselhetősége erősen romlik.

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 077
14 123
113

...a végére: az, hogy a hazai gyártású golyóálló kerámiabetétnél elmaradt az erősen megerősített szegély nem biztos, hogy jó! Bővebben: biztos, hogy nem jó!
Ettől függetlenül meglepően jó, és hazai is, ha igazak a a hírek!
Annak vettem, és ez "fenyegetés" volt(ha nem igaz)!

.
Kimaradt: "... EZ: https://ballisticarmorcopro.com/products/ace-link-armor-level-iiia-handgun ..."

ace-link-product-levelIII-hard-armor-plate-8.jpg

.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 199
130 578
113
Ezen a téren a verseny nem a minél nagyobb védelmen megy, mert a védelmi követelmények nagyjából adottak. Hanem, hogy minél vékonyabb és könnyebb legyen a ballisztikai betét ami a standardot hozza. Pl 2010 körül egy lvl IV-es plate 4 kiló felett volt. Most ez kb 2 kiló és fele olyan vastag.
Az amcsik erre válaszul hozátk ki a 6.8-as kalibert ami a jelenlegi plateket át tudja ütni. Na ennek az lesz az eredménye hogy hamarosan visszaugranak a platek 4 kilóra de cserébe megfogják a 6.8-at és igazából nem jutottunk előbbre :D

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 077
14 123
113
.

Gondoljuk tovább a dolgot: ...csak kevesebb állam még kevesebb katonájára lesz pénz ilyenekre!
Na kinek lesz még továbbra is elég a -- nyomtatott-- pénze erre? :oops:
Két ilyen államot biztos tudok, és nem vagyunk köztük!

.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 199
130 578
113
.

Gondoljuk tovább a dolgot: ...csak kevesebb állam még kevesebb katonájára lesz pénz ilyenekre!
Na kinek lesz még továbbra is elég a -- nyomtatott-- pénze erre? :oops:
Két ilyen államot biztos tudok, és nem vagyunk köztük!

.
Különösebben nem kell drágulnia mert a technológia nem változik hozzá. Az olcsó kínai cuccok is meglepően jók tudnak lenni, csak inkonzisztens a minőség eléggé (lehet tudja ami rá van írva de lehet nem) illetve a tárolhatóságuk és a szavatosságuk általában jóval rövidebb.

• Tetszik
Reactions: fip7 and LMzek 2.0

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 228
60 279
113
  • Tetszik

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 199
130 578
113
Nem kritizálásból írom, csak a sisakokhoz tartozik.
Itthon nem lehetne valami sisakot innoválni?
Gondolok itt arra, hogy két műanyag (UMPHE) réteg közé betenni egy vékony kerámia (Pl. Bór-karbid) réteget.
Mert akkor valószínűleg az 5.7mm-st is megfogná. Vagy a nagy távolságból (600m +) kilőtt 5.56-ot is.
Őszintén szólva a karabélylőszert akkora távolságból ez is megfogja már valószínüleg.
De amúgy fogalmam sincs. Ezek a sisakok vagy sajtolt aramid szövetből vannak vagy valami műanyagból (ami az amcsiknak van meg a kínaiak új bilije is az )
https://www.armytimes.com/news/your...helmet-that-protects-against-small-arms-fire/
A kerámia szerintem lehet túl merevvé tenné a szerkezetet és így nem oszlatná el úgy a találat erejét mint ezek a sajtolt hálószövet alapúak (az egymást keresztező rétegek elnyelik az energiát)
Amúgy meg nem feltétlen érdemes lövedék ellen is védenie a sisaknak (kisebb távolságról természetesen a nagyobbról már nincs akkora energia így az oké) mert ha meg is fogja átadja a kis kobakodnak az energiát és helyből szétveri az agyad vagy a nyakad töri ki.

• Tetszik

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 407
24 762
113
Nem kritizálásból írom, csak a sisakokhoz tartozik.
Itthon nem lehetne valami sisakot innoválni?
Gondolok itt arra, hogy két műanyag (UMPHE) réteg közé betenni egy vékony kerámia (Pl. Bór-karbid) réteget.
Mert akkor valószínűleg az 5.7mm-st is megfogná. Vagy a nagy távolságból (600m +) kilőtt 5.56-ot is.
Az lehet, hogy akkor lyukat nem verne bele, de szerintem szegné a nyakat, pusztítaná az agyat.