Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én csak érintőlegesen értek motorokhoz (hogy tudjak dinamikai számításhoz új mozdonytípust felvenni), de megkönnyeztem néhány helyen amit összehordott a nagytudású. A röhögéstől.
Ami miatt benéztem a topic-ba:
Amikor az M1A2 Abrams és a T-80U között méretezésre nincsen radikális különbség, akkor miért lenne ekkora aránytalanság a T-72-es, és az Abrams között ?
Mondjuk a fél méterrel rövidebb teknő, a 20 centivel alacsonyabb magasság, meg a harmad akkora térfogatú torony igen jelentős súlymegtakarítás.... Nem radikális a különbség, de önmagában 10+ tonnákat számít. (Gondolj bele, hogy 1 köbméter acél 7850 kg)
T-90 mérete a Leo2-höz és az M1-hez képest:
És amivel a torony nagyobb, abban arányában jóval kevesebb acél van.Mintha lenne olyan képem is, amin iraki T-72-est és amerikai tulajú M1A2-est állítottak egymás mellé, csak elő kell keresnem.
Amúgy az amerikai és egy tetszőleges orosz modell között a következőképp látom a korlátozott "hasonlóságot", és a tényleges különbségeket:
A T-xx és az M1A1 / A2 Abrams a sofőr búvónyílásáig azonos magasságúak, mert mindkettőben fekszik a sofőr. A különbséget az 1 méterrel hosszabb motortér, meg a komplett torony jelentik. Az orosz harckocsikban a motor az keresztben, a nyugati harckocsikban meg hosszában van kialakítva.
A teknő is jóval nagyobb a teknő is, ha nem is annyival mint a torony.És amivel a torony nagyobb, abban arányában jóval kevesebb acél van.
De a teknőt páncélozni kell, a torony lőszertárolóját viszont annyira nem, mivel "nagy ERA-ként" is működik.A teknő is jóval nagyobb a teknő is, ha nem is annyival mint a torony.
Viszont a torony homlokfelülete is nagyobb,amit viszont kell páncélozni.De a teknőt páncélozni kell, a torony lőszertárolóját viszont annyira nem, mivel "nagy ERA-ként" is működik.
A nagy alatt a tömeget vagy a fizikai méretet érted?De a teknőt páncélozni kell, a torony lőszertárolóját viszont annyira nem, mivel "nagy ERA-ként" is működik.
Csak annyit, hogy a toron vs. nem annyival nehezebb mint amennyivel nagyobb.A nagy alatt a tömeget vagy a fizikai méretet érted?
Az orosz torony döntő resze 40-70mm vasta acél (és nagyon kicsik), elég könnyű szerkezetek.Csak annyit, hogy a toron vs. nem annyival nehezebb mint amennyivel nagyobb.
A T-72 tornya a "beleöntött" korunddal nem tűnt annyira vékonynak, de ebben sem vagyok szakértő.Az orosz torony döntő resze 40-70mm vasta acél (és nagyon kicsik), elég könnyű szerkezetek.
Nem is a homlokpáncélról beszéltem, hanem a torony másikfeléről.A T-72 tornya a "beleöntött" korunddal nem tűnt annyira vékonynak, de ebben sem vagyok szakértő.
A T-72 tornya alapszinten 12 tonna, rátétekkel együtt lehet 15, max. 17 durván toldott verzióknál. Az Abrams tornya ezzel szemben 24-25 tonna.Csak annyit, hogy a toron vs. nem annyival nehezebb mint amennyivel nagyobb.
Oké, de vagy 3x akkora. A "toronyputtony" kevéssé páncélozott mint a személyzetet befogadó rész.A T-72 tornya alapszinten 12 tonna, rátétekkel együtt lehet 15, max. 17 durván toldott verzióknál. Az Abrams tornya ezzel szemben 24-25 tonna.
Oké, de vagy 3x akkora. A "toronyputtony" kevéssé páncélozott mint a személyzetet befogadó rész.