Ezt sem lehet kijelenteni, amíg élesben nem bizonyítja be. Elvi megközelítésben lehet az. </blockquote><blockquote>Hát, jelenleg (koncepció szempontjából mindenképp) az Armatát tekinthetjük a legfejlettebbnek.

A személyezet túléőképessége szempontjából az Aramata igen, új. Az, hogy a harcérték szempontjából és a rendszer harcértéken megőrzésének szempontjából mit tud az más tészta...
Bár ez OFF, de valahol érdekes, hogy az Aramtához hasnolóan előremutató F-35-öt kicsit sokan temetik, de a még semmit sem villantó Armata meg a lefejlettebb koncepció...? Érdekes a mérce így nézve...
Nekem egy komoly bajom van az F-35-össel, mégpedig a belsős térben hordozandó légiközelharcrakéták lehetőségének (jelenlegi?) hiánya. Ezt nem is tudom, hogy gondolták... Ennyire bíznak a közeljövőbeli nagyenergiájú és kisméretű lézerekben, vagy csak szimplán hülyék/benézték? @wolfram
"Hát, jelenleg (koncepció szempontjából mindenképp) az Armatát tekinthetjük a legfejlettebbnek."
Koncepcióra a turretless egy elég régi dolog és véletlenül se "legfejlettebb". Vannak előnyei és hátráynai. Mint az orrmotoros Merkava. Vannak mindkét kialakításnak előnyei és hátrányai.
Viszont az sem mindegy, hogy mi mennyire van automatizalva, hany fo van abban a minimal legterben osszezarva, stb. akar - rossz esetben - napokig. Azzal egyutt, hogy ebbol a szempontbol (ergonomia) szerintem az Armata tragikus.
Monte,
nagyon nem ugyanaz egy repulo eszkozt iranyitani meg egy foldit (szerintem), ahol nagysagrendekkel tobb kihivassal kell szembenezni es maga a taktika is teljesen kulonbozo. Azt se felejtsd el, hogy, ha a hagyomanyos fegyverekre veszelyt jelent egy rpg, akkor mit fog muvelni az ilyen 'konnyu" celpontokkal. No meg eddig drone-okat nem nagyon vetettek be szimmetrikus hadviselesben.
Egyébként szerintem is elég problémás lesz a dolog, már a teljesen személyzet nélküliség és esélyesen inkább az ön-, mint a távirányítás a praktikusabb ilyen drónok esetén, de azt még nehezebb megoldani. Szóval sok víz fog még addig lefolyni a Dunán, mire megvalósulhat...
Egyébként szerintem is elég problémás lesz a dolog, már a teljesen személyzet nélküliség és esélyesen inkább az ön-, mint a távirányítás a praktikusabb ilyen drónok esetén, de azt még nehezebb megoldani. Szóval sok víz fog még addig lefolyni a Dunán, mire megvalósulhat..."
)))) Masnap Sziberiaban orizne a jeget
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..