Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
a feliratok valószínűleg: Ki, Belső beszélgetés, Szolgálati összeköttetés, Távvezérlés (A BHN és a BH-ben nem vagyok biztos, de mintha az a bejövő hívás nélkül és a bejövő hívással lett volna) a készüléket nem tudom, én R142-esen voltam, ott ilyen nem volt, meg a vezetési pontokon sem láttam ilyet, ahol a TBK-k voltak. Amúgy, biztos, hogy ez katonai?Tud valaki valamit erről a holmiról? Főleg a rajta levő feliratok, rövidítések jelentése érdekli az ismerőst.
![]()
![]()
![]()
Nem tudom, hogy katonai-é, de elvileg igen. Köszi a magyarázatokat.a feliratok valószínűleg: Ki, Belső beszélgetés, Szolgálati összeköttetés, Távvezérlés (A BHN és a BH-ben nem vagyok biztos, de mintha az a bejövő hívás nélkül és a bejövő hívással lett volna) a készüléket nem tudom, én R142-esen voltam, ott ilyen nem volt, meg a vezetési pontokon sem láttam ilyet, ahol a TBK-k voltak. Amúgy, biztos, hogy ez katonai?
Merre voltak ezek az AMDk a rendőrségen kívül? En a rendszerváltás után közvetlenül egyetlen AMDt sem láttam a HORnel és tudomásom szerint előttem sem volt, mindenkinek fatusas AK volt ill mi az elso speci hvadaszok kaptunk először AK63D, rögtön, ahogy felállítottak minket Barcs után.
Tud valaki valamit erről a holmiról? Főleg a rajta levő feliratok, rövidítések jelentése érdekli az ismerőst.
![]()
![]()
![]()
Az a szép, hogy az első kettő kép készülhetett volna 1994ben is amikor mi voltunk ott állandóan gyakorlatozni. (Kanizsa Határvadász század)Fotók a Fortepan-ról:
(Homokkomárom, 1986)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
6. Önálló Rakétaosztály Előkészítő Törzs sor állományú katonáit 1989 márc 15 én áthelyezték más alakulatokhoz addigra már a csapatzászló ,titkos térképek , gépjárművek mind átadásra kerültek.A RUBIN FELADAT
Az MNVK főnöke 1986. szeptember 11-én kiadta az MNVK Szervezési Csoportfőnöksége által jóváhagyásra felterjesztett 00225/1986 nyilvántartási számú Intézkedés a „RUBIN”-feladat végrehajtására című dokumentumot.
Új hadrendi elemként alakult meg a 6. Önálló Rakétaosztály Előkészítő Törzs, az 5. Hadsereg közvetlen alárendeltségében. Helyőrsége Nagykanizsa. Átcsoportosítás: átvette a 13. Harckocsi Felderítőzászlóalj osztálytörzsét.
A 13. Harckocsi Felderítőzászlóalj megszűnt, állományát és technikáját átcsoportosították:
− átadta a 28. Rakétaosztálynak három R–70 Luna-M ütegét,
− az osztálytörzse Nagykanizsán megalakította a 6. Önálló Rakétaosztály Előkészítő Törzset.
A 28. Harckocsi Felderítőzászlóalj megnevezése 28. Rakétaosztályra változott, a 2. gépesített hadtest alárendeltségébe került, helyőrsége Szentes maradt. Új szervezetre tért át, ami a következő fontosabb átcsoportosításokat igényelte:
− átszervezték 6 indítóállványos osztálynak,
− átvette a 13. Harckocsi Felderítőzászlóalj technikáját, három R–70 Luna-M üteget.
A 31. Harckocsi Felderítőzászlóalj megnevezése 31. Rakétaosztályra változott, az 1. gépesített hadtest alárendeltségébe került, helyőrsége Tata maradt. Új szervezetre tért át, ami a következő fontosabb átcsoportosításokat igényelte:
− átszervezték 6 indítóállványos osztálynak,
− átvett a 38. Harckocsi Felderítőzászlóaljtól három R–70 Luna-M üteget.
A 38. Harckocsi Felderítőzászlóalj megszűnt, állományát és technikáját átcsoportosították:
− átadta a 31. Rakétaosztálynak három R–70 Luna-M ütegét,
− az osztálytörzsét az 5. Önálló Rakétadandárhoz csoportosították át.
A 92. Harckocsi Felderítőzászlóalj megnevezése 92. Rakétaosztályra változott, a 3. gépesített hadtest alárendeltségébe került, helyőrsége Jászberény maradt. Új szervezetre tért át, ami a következő fontosabb átcsoportosításokat igényelte:
− szervezete négy indítóállványos osztályra változott,
− átvett a 94. Harckocsi Felderítőzászlóaljtól két R–70 Luna-M üteget,
− szervezetében hallgatói üteget alakítottak meg.
A 94. Harckocsi Felderítőzászlóalj megszűnt, állományát és technikáját átcsoportosították:
− átadta két R–70 Luna-M ütegét a 92. Rakétaosztálynak,
− egyéb technikai eszközeit központi készletbe leadta.
A 147. Fegyverbázis megnevezése 147. Mozgó Rakétatechnikai Bázisra változott, az 5. Hadsereg közvetlen alárendeltségében maradt, helyőrsége Kaposvár. Új szervezetre tért át, szervezetét kibővítették.
1990-ben a GERECSE során törölték a 6. Önálló Rakétaosztály Előkészítő Törzset, az osztályokat Tapolcán összevonták, majd a még azévben kivonták a rendszerből.
Naaa, nehogy mar Gazotok volt...? Mi voltunk a legeslegelso az orszagban es mar 91-ben normalis hatos Ifakat kaptunk.Az a szép, hogy az első kettő kép készülhetett volna 1994ben is amikor mi voltunk ott állandóan gyakorlatozni. (Kanizsa Határvadász század)
Azert nem mindent baszarintanak a kukaba, amit kivontak, emlekezz. A cuccok jo resze szerintem "le van tarolva", csak ugye, gondolom, szabad eg alatt...2002-ben voltak még BM-21-ek?? Ezekkel mi lett? Eladtuk vagy ment a kohóba?
R-142 rádióállomás kezelő voltam 2 hónapigNaaa, nehogy mar Gazotok volt...? Mi voltunk a legeslegelso az orszagban es mar 91-ben normalis hatos Ifakat kaptunk.