Azért az komoly, hogy itt olyan emberek megmondják,hogy szar a módszer, akik videón láttak már harci helikoptert .
Én legalább repülhettem utasként egy órát Mi-24-essel szóval nekem van igazam
Viszont komolyra fordítva a szót, megpróbálom lefordítani az általános ismertetőt, amit nagy eséllyel olyan írt, aki bármelyikünknél jobban ismeri és használja is ezt az egészet. Tudom, nyugaton nincs tehát biztos hülyeség...
"На вертолётах работа НАРами в режиме кабрирования давно освоенный режим который позволяет увеличить дальность стрельбы процентов на 30, что позволяет минимизировать, или полностью исключить вход в зону поражения ПЗРК и ЗА.
Режим применяется для стрельбы НАРами по площадной цели с известными координатами и применяется со всех типов вертолётов.
Имея непрерывную дальность до цели, вертолёт разгоняют до заданной скорости, запускают секундомер, и на дальности до цели равной полёту ракеты, создают нужный тангаж, и зажимают боевую кнопку."
A helikoptereken a "kabrirovanyija" munkamódszer régen elsajátításra került,ez az üzemmód 30 százalékkal növeli meg az indítási távot, ami minimalizálja vagy teljességgel kizárja a MANPADS-ok és a légvédelmi tüzérség indítási zónájába történő belépést.
Az eljárást területcélok ellen alkalmazzák NAR(Nyeupravljajemaja Aviacionnaja Raketa= Nem Irányított (légi indítású) Rakéta) használatánál,ismert célkoordináták megléte esetén az összes helikopter típussal. A céltól egy adott állandó távolságban a helikoptert felgyorsítjuk egy adott sebességre, indítjuk a stoppert, majd azon a megfelelő távolságon, ahonnan a rakéta a célig tud repülni, létrehozzuk a szükséges kereszttengely körüli elfordulást, és nyomjuk az indító gombot ("harci" gombnak hívja a szerző).
Взводные опорные пункты, скопления людей и техники встречают ракеты на ура, пехота в восторге, кучность отличная."
"A szakaszok megerősített védelmi pontjai, az élőerő és technika összevonási helyei nagy csattanással találkoznak a rakétákkal, a gyalogság el van ragadtatva, a szóráskép kiváló"
На самолётах так с НАРами делать нельзя!
Repülőgépeken nem szabad ilyen módon alkalmazni a NAR-okat.