Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Honnan szednek ennyi képzett katonát? Én még fiatal orosz pilótát nem láttam.Az orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint 2019-ben az Északi Flotta alá rendelt, jelenleg csak 1 századnyi géppel rendelkező 98. GvIAP.-ot (Moncsegorszk) ismét kétszázados ezred erejűre fejlesztik.
Ezenkívül Dimitrij Boltenkov katonai szakértő (róla még nem hallottam, de lehet, hogy ez az én hibám) szerint hamarosan reaktiválják a nagy múltú, 2001-ben feloszlatott 174. GvIAP.-ot az Arhangelszki Területen található Kotlasz légibázison. Valószínűleg szintén kétszázados ezredként kb. 2 tucatnyi MiG-31BM-el felszerelve.
Forrás: https://b-port.com/news/item/224035.html
Továbbra is tartja magát az a nem hivatalos értesülés az orosz "karosszék szakértők" körében, hogy a 22. GvIAP. 31-eseiből, azokat kiegészítve szintén reaktiválják a 2009-ben feloszlatott 530. IAP.-ot Csugujevkán (Tengermelléki Terület, Vlagyivosztoktól kb. 200 km-re északra).
Úgy látom komolyan gondolják a BM modernizáció folytatását, és a gépeknek már meg is találták a helyét.
Az orosz Védelmi Minisztérium közlése szerint 2019-ben az Északi Flotta alá rendelt, jelenleg csak 1 századnyi géppel rendelkező 98. GvIAP.-ot (Moncsegorszk) ismét kétszázados ezred erejűre fejlesztik.
Ezenkívül Dimitrij Boltenkov katonai szakértő (róla még nem hallottam, de lehet, hogy ez az én hibám) szerint hamarosan reaktiválják a nagy múltú, 2001-ben feloszlatott 174. GvIAP.-ot az Arhangelszki Területen található Kotlasz légibázison. Valószínűleg szintén kétszázados ezredként kb. 2 tucatnyi MiG-31BM-el felszerelve.
Forrás: https://b-port.com/news/item/224035.html
Továbbra is tartja magát az a nem hivatalos értesülés az orosz "karosszék szakértők" körében, hogy a 22. GvIAP. 31-eseiből, azokat kiegészítve szintén reaktiválják a 2009-ben feloszlatott 530. IAP.-ot Csugujevkán (Tengermelléki Terület, Vlagyivosztoktól kb. 200 km-re északra).
Úgy látom komolyan gondolják a BM modernizáció folytatását, és a gépeknek már meg is találták a helyét.
Honnan szednek ennyi képzett katonát? Én még fiatal orosz pilótát nem láttam.
Tök mind1 hová viszik őket mert pár órán belül bárhová odaérnek...
A 31-es harcászati hatósugara hangsebesség alatti repülésnél, 12.000 m-es magasságban kb. 1.500 km. Légi utántöltési lehetőség van, csak kevés az Il-78-as. A gép légi üzemeltetési utasítása szerint a maximálisan lerepülhető távolság 5.400 km, vagy 5 óra 30 perc. (Bár repültek már 7 órát is 31-essel, többszöri légi tankolással, de az inkább rekordhajhászás volt, különlegesen előkészített géppel, nem napi gyakorlat..) Azért ennél Oroszország lényegesen nagyobb!
Mi az a szituáció ami nem várhat fél napot?
Az Eurofighterek saját szárnyon mentek Angliából Faroklandra.A 31-es harcászati hatósugara hangsebesség alatti repülésnél, 12.000 m-es magasságban kb. 1.500 km. Légi utántöltési lehetőség van, csak kevés az Il-78-as. A gép légi üzemeltetési utasítása szerint a maximálisan lerepülhető távolság 5.400 km, vagy 5 óra 30 perc. (Bár repültek már 7 órát is 31-essel, többszöri légi tankolással, de az inkább rekordhajhászás volt, különlegesen előkészített géppel, nem napi gyakorlat..) Azért ennél Oroszország lényegesen nagyobb!
Szerintem a hajó elleni rész mese. Hacsak nem aktív radaros. Akkor is kellene TV valakinek, vagy műokosság a rakétába. Különben hogy találna meg egy mozgó hajót, és ha meg is találja, hogy különbözteti meg egy kargósiptől?Nézd, bilibe dughatom a kezem, hogy megálmodjak egyet ha gondolod.
Ne tévesszen meg az, hogy Putyin cár haditengerészeti kötelékek elleni fegyverrendszerként vezette fel, a MiG-31K egyértelműen stratégiai csapásmérő fegyver. (Éppen ezért gondolom úgy, hogy nagyon alulértékelik.) Ami képes kiütni egy jól védett, mozgó pontcélnak számító repülőgép hordozót, az egy légitámaszpontot, vagy akár egy nagyvárost is el tud találni. A rakétájához nem értek annyira, de meglepődnék, ha nem lenne felszerelhető tömegpusztító fejjel. Márpedig az ilyen jellegű fegyverrendszerek esetében alapkövetelmény, hogy azonnal bevethetőek legyenek a célpontjaik ellen. Ez az elrettentés egyik fontos követelménye. Szerintem ez így működik: "Ha rossz fiú leszel Kim (Erdogán, Mao, Kolja, Johny nem kívánt törlendő), leradírozlak a térképről! És nem holnap, hanem fél óra múlva!"
Az Eurofighterek saját szárnyon mentek Angliából Faroklandra.
Csak említettem, hogy az nem 5 óra 30 perc volt.Biztos így van, de nem látom az összefüggést.
Szerintem a hajó elleni rész mese. Hacsak nem aktív radaros. Akkor is kellene TV valakinek, vagy műokosság a rakétába. Különben hogy találna meg egy mozgó hajót, és ha meg is találja, hogy különbözteti meg egy kargósiptől?
Nem ért hozzá senki. Ezt elfelejtették kifejteni. Akkor már csak műhold kellene hozzá.Erre mondtam, hogy nem értek a Kinzsalhoz. Biztos meg lehet oldani, de, hogy megcsinálták-e, azt nem tudom. Mondjuk azt tudom, hogy a gépnek van műholdas kapcsolata, de, hogy a rakétának van-e?
Csak említettem, hogy az nem 5 óra 30 perc volt.
Nem ért hozzá senki. Ezt elfelejtették kifejteni. Akkor már csak műhold kellene hozzá.
https://www.statista.com/statistics/264472/number-of-satellites-in-orbit-by-operating-country/Ez a téma sem az erősségem, de meglepne, ha nem lenne pár felderítő műholdjuk. Mégiscsak arról az országról - na jó az utódjáról - beszélünk, ahonnan fellőtték a Szputnyikot. Talán nem felejtették el, hogyan kell.
Nézd, bilibe dughatom a kezem, hogy megálmodjak egyet ha gondolod.
Ne tévesszen meg az, hogy Putyin cár haditengerészeti kötelékek elleni fegyverrendszerként vezette fel, a MiG-31K egyértelműen stratégiai csapásmérő fegyver. (Éppen ezért gondolom úgy, hogy nagyon alulértékelik.) Ami képes kiütni egy jól védett, mozgó pontcélnak számító repülőgép hordozót, az egy légitámaszpontot, vagy akár egy nagyvárost is el tud találni. A rakétájához nem értek annyira, de meglepődnék, ha nem lenne felszerelhető tömegpusztító fejjel. Márpedig az ilyen jellegű fegyverrendszerek esetében alapkövetelmény, hogy azonnal bevethetőek legyenek a célpontjaik ellen. Ez az elrettentés egyik fontos követelménye. Szerintem ez így működik: "Ha rossz fiú leszel Kim (Erdogán, Mao, Kolja, Johny nem kívánt törlendő), leradírozlak a térképről! És nem holnap, hanem fél óra múlva!"