Igen, de nem volt túl nagy siker, mert az egyik műszaki hibás rakéta nem volt hajlandó követni a vezérlőjeleket, és kishíján szétlőtték vele a meghívott vendégek, főtisztek dísztribünjét. Állítólag alig 8-10m-el fölöttük húzott el a megbokrosodott rakéta, így rögtön kiadták a "lövészet ÁLLJ!!!!" parancsot. Ha minden igaz később se próbálkoztak ezzel, inkább kivonták a rendszerből a H-23-at (legalábbis Magyarországon).
A sztoriról én is hallottam. Amúgy, ahogy a kép is tanúsítja, hadrendben maradt, még 90 után is, de lőni már nem lőttek vele. Az ominózus lövészeten (talán 82-ben volt?), amit a szovjetekkel közösen végeztek a szovjet lőtéren, amúgy értek el telitalálatot is, UB-ról indítva. Repülőgép fedezéket szimbolizáló célra lőttek és találták el elég pontosan.
A H-23-ast a szovjetek tovább használták, az MLD-ken odahaza sokat lőttek vele. Volt szovjet MLD hajózótól tudom, hogy volt olyan hazai lövészetük, ahol a Tadzsikisztánba települt vadász alakulat gépei jobb eredményt értek el H-23-assal, mint az alaklmilag velük egy dolgozó Szu-17-esekkel repülő alakulat gépei H-25-össel. Előfordult ilyen is.