A 2. köztes lépcsőben a gépesített hadosztály magját három nemzeti harcoló dandár alkotja majd. A hadosztálynak két páncélos gyalogos és egy páncélos dandár lesz alárendelve, amelyek mindegyike négy harcoló zászlóaljból áll. A harcoló csapatok közé tartoznak a hadsereg gyalogos és páncélos csapatai. A páncélos csapatok páncélos gyalogsági és páncélos egységekből állnak. A páncélos gyalogsági dandárok két páncélos gyalogsági zászlóaljból, valamint egy harckocsizászlóaljból és egy vadászzászlóaljból állnak. A páncélos dandár viszont két harckocsizászlóaljból, valamint egy páncélos gyalogos zászlóaljból és egy vadászzászlóaljból áll.
A jelenlegi tervek szerint a hadosztály fő fegyverrendszerei a Leopard 2 harckocsik, a Puma gyalogsági harcjárművek "Level 1" változatban (S1) és a GTK Boxer különböző típusai.
5 pcg zlj x 44 Puma = 220 + 44 Puma =266 Puma Ez éppen egy zlj mennyiség, és ha megnézed ezt az ábrát,Néztem amit be tettél bundeswehr cikket? Ott azt írta, hogy 266 pumát szeretnének a pc hadosztályhoz adni. Ahogy számoltam ez 5 pc gyzlj közt oszlik el. Mivel ezek nem specifikáltak ezek mind csak gy harcjárművek lesznek. Igaz ezekbe csak 9 fő szolgál, de akkor is 53 db járműre jön ki zlj ként. Ti meg itt 44 db járművel számoltok. Hol van a kutya elásva? (esetleg a deszant létszámnál 9 v 11?)
Másik meglátásom, hogy nem nagyon térnek el a 2.vh (44es) pc ho felépítéstől. Tehát a szárazföldi harcászatuk ebből indul ki. Ahogy én amatőr meg tudom itélni.
akkor láthatod, hogy ho közvetlenül van egy Aufklärung (felderítő) zlj, és mellette a képen Puma van. Szerintem ide megy az a 44 IFV. Páncélos felderítő zlj.