Én eléggé másként látom az USA szerepét ebben a konfliktusban, de azt most hagyjuk - messzire vinne.Én csak Európai eredetű cuccot vennék. Igen, a gépágyús részben egyet értünk, de úgy hogy én inkább a csöves légvédelem reneszánszát várom, mert pl. az olaszok Otomatic rendszere is tetszik az meg nem GÁ kategória, kicsit combosabb .
Az USA-tól semmit, bizonyítják hogy nem barátaink, a saját pecsenyéjüket sütögetik, az EU kárára. Ezt mi kimondjuk, a németek hivatalos szinteken MÉG nem, de a nép ott sem hülye, egyre többen látják hogy mi az ábra.
Az oroszok szerintem nincsenek egyedül, de ez legyen az Ő bajuk, engem tényleg MO és a környezetem, max Európa sorsa érdekel. Ehhez egy kicsit megzabolázott de nem elkeseredett Oroszországra van szükségünk, semmiképpen sem egy magát túlnyerő, vagy sarokba szorítottra. Egyelőre attól hogy túlnyernék magukat, kurva messze állnak, sarokba szorítva, vagy szétesve és azon a bázison a káoszt eluralkodva meg nagyon nem szeretném látni őket, mert ahhoz túlságosan sok fegyver van náluk, a kabooom fajtából való is.
Az ukrán vezetés nekem marhára nem szimpatikus, egy bukásuk utáni viszonylagos kompromisszumos békét szeretnék már látni minél hamarabb, ahol az EU-nak végre kinő a töke, és elkezd kiállni a saját valós érdekiért.
Ehhez az USA-t, annak nyomásgyakorló képességét le kell itt építeni. Szóval csak hajrá RM cuccok, meg Otomatic !!!
Amúgy ha veszünk tőlük pl. 300 db M230-as gépágyút sok pótalkatrésszel, akkor nem igazán lennék "zsarolhatóak".
Általában csak bonyolultabb rendszereknél lehet ráhatásuk, ahol sok szoftverfrissítés fogyóeszköz kell az üzemben tartáshoz. a Gépágyú nem ilyen: ezeket kb. saját magunk is meg tudjuk javítani, alkatrészeket lemásolhatjuk ha elfogyna. Alig kell több precíz lakatosmunkánál ehhez. A cső talán legmacerásabb rész, de ahhoz meg itt az RM szaktudása...
Szóval pont egy gépágyúval nem igazán fognának meg...
Persze az is jó, ha az RM állna elő egy RCWS-nél nem bonyolultabb olcsó gépágyús drónelhárító megoldással, de egyelőre nálunk 20 mm-nél "meg áll a tudomány" (Fieldranger). Az meg kevés ahhoz hogy programozható lőszer vagy hasonló legyen hozzá...