NASAMS (Norwegian Advanced Surface-to-Air Missile System)

Ez a Bronco megérdemelne már a Hősök terén egy külön szobrot! :)
pöcshuszár kriptonitja:):)
Van is ötletem hogy nézzen ki...
ea1a36055cfda11cfdcbe42c22040c97--roman-art-roman-empire.jpg

Az eleje egy jó nagy pöcs,...a vége ló (v.színű egy Bronco),...rajta meg egy antik huszár...

A Nápolyi Archeológiai Múzeumban egy "titkos szoba" (gabinetto segreto), ahol az ilyen leleteket állítják ki. Pompeiből származnak. Nagy élet volt akkoriban arrafelé! :)

Bevallom azért kérdeztem rá mert ha már lehet utazni Dél Olaszország azon belul Nápoly felkeresése lesz a legelső úticél mivel a tavaly betervezett olaszországi utat el kellett halasztani.Ezek után biztosan fel fogom keresni a "gabinetto segreto".:-)

• Tetszik
Reactions: Gari
Bevallom azért kérdeztem rá mert ha már lehet utazni Dél Olaszország azon belul Nápoly felkeresése lesz a legelső úticél mivel a tavaly betervezett olaszországi utat el kellett halasztani.Ezek után biztosan fel fogom keresni a "gabinetto segreto".:)
Én voltam ott. Annyira azért nem nagy csoda. Van pár tárgy, ami nem felel meg a keresztény erkölcsnek, és ennyi. De ha amúgy is megnézed az "museo archeologico" -t, akkor azért nézd meg. :D

• Tetszik
Reactions: Wilson
Sentinel air-defence radar to receive M-Code capability

• Tetszik
Reactions: fishbed and Vlad
Kongsberg Defence Australia completes NASAMS tests...

Kongsberg Defence Australia, with support from 16 Regiment, Royal Australian Artillery and Raytheon Australia, successfully conducted fitment checks for the first National Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS) Fire Distribution Centre (FDC) shelter on a HX40M truck. The FDC is the command, control, communications and computing (C4) system at the heart of the NASAMS capability. Conducted at Raytheon Australia’s Centre for Joint Integration in Adelaide, this activity represents a further step in the delivery of NASAMS to the Australian Army through the LAND19 Ph7B project....

"A NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel ismerkednek Győrben a katonák

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél rendszerismertető tanfolyamot tartanak a Zrínyi Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében hamarosan beszerzésre kerülő NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System – Nemzeti Fejlett Föld-Levegő Rakétarendszer) légvédelmi rakétarendszer bemutatása céljából.
A norvég Kongsberg Defence & Aerospace és az amerikai Raytheon cégek által fejlesztett légvédelmi rakétarendszerrel 2021. augusztus 23-27. között, a norvég fél vezetésével ismerkednek a magyar szakemberek. A Pálffy Miklós laktanya konferencia termében rendezett tanfolyamon a győri alakulat kijelölt állományán kívül a Magyar Honvédség számos szervezetének képviselője is jelen van. A képzésen részt vesz a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos megbízásából a projektet felügyelő Tömböl László nyá. mk. vezérezredes, a projektet vezető Böcz Lajos ezredes, a Haderőtervezési Csoportfőnökség Fegyvernemi Képességtervező Főnökség főnöke, valamint Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka is.
A tanfolyam résztvevői az egy hét során ismereteket szereznek az – alkalmazott rakéta típusától függően – kis és közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer legfontosabb elemeiről, képességeiről, alkalmazási feltételeiről, híradó-informatikai vonatkozásairól, a komplexumhoz kapcsolódó kiszolgáló berendezésekről, kiképzési eszközökről, és a logisztikai támogató felszerelésekről is. A képzés augusztus 27-én Kecskeméten zárul, ahol a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében kiállításra kerülő NASAMS tűzelosztó központot tekintik meg a magyar szakemberek."
74b855419aa99e6b915bb3a3e2318ced.jpg