Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dehogy nincs, már 1947ből. Mit akarsz látni a levegőben? Nincs ott semmi.Sziasztok!
Lehet kicsit OFF de létezik olyan videó amin egy bármilyen rakéta orrába van építve a kamera, ezáltal többszörös hangsebességgel "száguldhatunk" a monitor előtt? Ha igen hol találok ilyet?
Mert semmi szükségük nem volt rá. Ezt azért fejlesztették ki, mert féltek az eljövendő nagy magasságban és gyorsan érkező szovjet bombázóktól...Azt a gá-helyére üzemanyagot a francikon kivűl(de ők se nagyon) csak a svájciak használták.És az egy rakétahajtómű üzemanyagtartálya volt,amit a farokrész alá lehetett szerelni,nagy magasságú(20km+) elfogáshoz.
Érdekes,hogy az izraeliek nem használták a SEPR rakétát a gyakorlatban,de még a Kfir is képes lett volna használni.
Kb.Érdekes,hogy a svájciak viszont végig rendszerben tartották.Viszont ami lényegesebb,hogy nem terveztek önálló atombombázást a Szu-ban.A fő terv az atomaknák telepitése volt.A német-német határon egy rövid ideig volt atomaknazár,bár inkább csak a fuldai "résben".ICBM/SLBM-ek elterjedése után felszámolták.Mert semmi szükségük nem volt rá. Ezt azért fejlesztették ki, mert féltek az eljövendő nagy magasságban és gyorsan érkező szovjet bombázóktól...
...amik soha nem készültek el. Semmim szükség nem volt rá vadászgépek közötti manőverező légi harcban.
Most esett le nekem. Ez a Modi azért beszélhet marhaságokat, és a légierő parancsnoka azért kontrázhat neki, mert ezeknek sikerült megakadályozni, hogy a pakik időben észrevegyék a bombázó köteléküket.
Elgondolkoztam. AHEAD lőszert használó CIWS rendszerek hajókon hogyhogy nincsenek? A hagyományos, közvetlen találatot igénylő gépágyús rendszereknél fényévekkel potensebbnek tűnik az egész megoldás.
Sőt, hovatovább megkérdőjelezi azt is, hogy minek kell annyi és olyan sok SAM egy hajóra, ha nagyobb űrméretű ágyúkkal kitolható lenne a megsemmisítés távolsága 3-6 km-es távolságba is. 76-105 mm űrméretben elég brutális szórásképpel bíró lövedék lenne gyártható, a tűzgyorsaság sem rossz. Egy ASM mindig a cél felé fog végfázisban repülni, tehát még ezzel sem lenne nagy gond.
Konkrétan AHEAD nincs,de hasonló jellegű van 40/57/76/127milis lőszerekben.Példul a svéd 3P,dél afrikai parancs robbantású,olasz stb.És persze a közelségi gyújtósok.Elgondolkoztam. AHEAD lőszert használó CIWS rendszerek hajókon hogyhogy nincsenek? A hagyományos, közvetlen találatot igénylő gépágyús rendszereknél fényévekkel potensebbnek tűnik az egész megoldás.
Sőt, hovatovább megkérdőjelezi azt is, hogy minek kell annyi és olyan sok SAM egy hajóra, ha nagyobb űrméretű ágyúkkal kitolható lenne a megsemmisítés távolsága 3-6 km-es távolságba is. 76-105 mm űrméretben elég brutális szórásképpel bíró lövedék lenne gyártható, a tűzgyorsaság sem rossz. Egy ASM mindig a cél felé fog végfázisban repülni, tehát még ezzel sem lenne nagy gond.
Kérdés. Egy azonosítatlan gép betéved Magyarország légterébe. A kesziben lévő géppár emelésén kívül az Arrabona-t is riasztják, függetlenül attól, hogy be tudnának e avatkozni? Vagy ők csak kizárólag csapatlégvédelmet látnak el?
Most láttam valami ilyesmit a törököknél. Két 35 mm ágyú van benne.Elgondolkoztam. AHEAD lőszert használó CIWS rendszerek hajókon hogyhogy nincsenek? A hagyományos, közvetlen találatot igénylő gépágyús rendszereknél fényévekkel potensebbnek tűnik az egész megoldás.
Na, jól emlékeztem. Kínai 76 mm AHEAD lőszer és van szárazföldi változata is.Elgondolkoztam. AHEAD lőszert használó CIWS rendszerek hajókon hogyhogy nincsenek?
https://www.haborumuveszete.hu/minden-ami-lo/uj-torok-legvedelmi-rendszer-hadihajok-reszereMost láttam valami ilyesmit a törököknél. Két 35 mm ágyú van benne.
Na ott látszik a szép repesz szóráskép. Azon aztán nehezen jön át bármilyen ASM. Én nem kell hozzá eszetlen tűzgyorsaság.Na, jól emlékeztem. Kínai 76 mm AHEAD lőszer és van szárazföldi változata is.
További képek
http://china-defense.blogspot.com/2018/12/new-plan-marine-equipment-of-day-76mm.html
Szerintem amit látunk az a köpeny oldalának a repeszei. A fő repeszfelhő az előre "lövődött" ki.Na ott látszik a szép repesz szóráskép. Azon aztán nehezen jön át bármilyen ASM. Én nem kell hozzá eszetlen tűzgyorsaság.