Kicsit elmagyarázva, hogy szerintem ez micsoda.
Amennyire tudom a Sivatagi Vihar alatt 10 ezres nagyságrendben használtak fel kazettás bombát és a teljes megsemmisített jármű mennyiség tudtommal azzal is 1 jármű / bomba alatt maradt. A több ezer kilőtt hk és egyéb jármű számottevő részét ATGM-mel, LGB-vel és egyéb irányított rakétával lőtték szét.
A FOFA megközelítés lecsapódása volt az "szuper CBU" a SFW. Ezt az interdiction bevetésekre terveztek, ami a JSTAR-ral komibnálva lett elképzelve még a '80-es évek elején közepén. Ez egyfajta CBU, területfegyver, de használati módjából adódik, ha nem városban halad a cél, akkor ez járulékos kárt annyira nem okoz.. Csak ezt tiltja az egyezmény jellege miatt, bár ezt az USA nem írta alá.
www.youtube.com/watch?v=myuZUxS3Uww
Viszont anti personel CBU is létezik, az is lehetne PGM, de ilyen nincs, mert erre a célra a JSOW picit overkill és drága. Ez bomba szerintem ezt a rést töltené ki úgy, hogy nem sértené az taposóakna egyezményt, hiszen repeszképzéssel érné el a célt, nem valódi résztöltetekkel. Viszont ha egy egy Mk jellegű bomba, akkor lehet PGM is JDAM kittel, tehát attól, hogy területre ható fegyver attól még a a területre hatásnál nem mindegy, hogy akkor 3 vagy 300 láb a szórás közepes magasságból.
Persze repeszképző bombatesttel csodákra nem számítson senki, sanszosan az első félkomoly épület megfogja ezt...
Viszont semmiféle korlátozó egyezmény nem vonatkozik rá...