A Szu80PT nem C-47,az csak egy harcászati alkalmazási példa az ilyen gépekre.Akkor azt áruld el nekem, hogy ide a Kárpát medencébe egy ilyen mire lenne jó? A 335Km/órás végsebességgel. Ilyeneket egy MANPAD rakéta 2x megkerül az idősebb tiszteletének jeleként, mielőtt ledurrantja az égről. Értem én, hogy a rohadt nagy trópusi esőerdő meg a szibériai tundra/tajga felé jól jön a nagyobb hatótávolság, de itt ahol bármelyik legelőn, út mellett/közepén, stb. leszáll a helikopter és megtankolják tartálykocsiból.
Ugyan vannak 12,7-es géppuskák rajta alapból, de legalább irányított páncéltörő fegyverrel nem rendelkezik. Tehát páncélozott célok ellen alkalmatlan. Azok viszont egy 2000m-es távolságon belül Airburst lőszerrel is leszedik
Ha pedig felderítésre lenne szükség, akkor ott van akár egy hazai gyártású UAV, ami élő ember veszélyeztetése és jóval kisebb észlelhetőséggel hatékonyabb felderítő munkát tud végezni.
Tudod, hogy mit kell az ilyen C-47-esekkel csinálni 2019-ben?
Ezt.
A gép alapvetően egy katonai könnyűszállitó.Különbség a több hasonló géphez képest,hogy tervezési alapkövetelmény volt a harci-szállitó képesség.Van Airbus probálkozás is ilyenre
Kategória királya a Hercules
Bármilyen,harci övezetbe berepülő heli/repülő számára szükséges a védelmi rendszer.A modern gunship gépeknek már van páncéltörő rakéta fegyverzete.Dronok meg nem ezek helyett,hanem mellet szükségesek