@fip7
Köszönöm az érdeklődést
1. Nincs ilyen irányú megkötés, <b>bárki csatlakozhat</b>.
2. Igazából a lényeg az, hogy az adott emberre számítani lehessen, illetve, hogy vállalja is az ötletét és annak kidolgozását. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az e-mailben történő jelentkezés után adott emberrel vagy csoporttal megbeszélem, hogy mivel szeretne foglalkozni és annak vagy egy részének a teljesítését nagyjából mikorra tudná vállalni. Ha esetleg a határidőre még sincs meg a megbeszélt eredmény, akkor sincs gond, ez nem egy fizetős állás, nem fogok páros lábbal kirúgni senkit ilyenekért, nekem elég az, hogy ha látom, hogy tényleg érdekli az illetőt a dolog és érdemben foglalkozik is vele. Egyedül az olyanoktól fogok kevésbé sem érzékeny búcsút venni, akik bevállalnak mindent, aztán sz*rnak az egészbe, mert így mások munkáját hátráltathatják, amit meg nem tűrhetek (sajnos többször is volt ilyenben részem, elszenvedő félként és csapatvezetőként is, baromira nem kellemes helyzetet szül). Am jelenleg én is hanyagolni vagyok kénytelen az érdemi munkát, mivel bolondok háza van melóhelyen, de hetente azért egy-két órát rászánok a dologra
3. Lehet, hogy hozzá kellett volna tennem, hogy "ahol lehet"

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nagyon sok szükséges információ nem fog rendelkezésünkre állni, mivel nem hozzáférhető, ellenőrizhető, stb., de mivel elméleti szinten űzzük csak az ipart, ezért néha használhatjuk a "tegyük fel, hogy" varázsigét, vagy az elvárt paraméterek oldaláról közelítjük a dolgot és azt mondjuk, hogy ezt meg ezt kell tudnia egy adott ötvözetnek (persze nyilván nem lehetetlen képességeket elvárva), és mellécsatolva egy doksi, hogy az XYZ egyetemen már kísérleteztek hasonlóval, tehát annyira nem lehetetlen a dolog.
Nagyon fontos egyébként, hogy <b>semmilyen munka nem megy kárba</b>! Még ha nem is kerül végül integrálásra a végső koncepcióba, egy megfelelően kidolgozott összefoglaló akkor is nagy értékkel bír. Pl. én is csinálom a D/E meghajtásról a kis elméleti doksimat, pedig még korántsem biztos, hogy az Open ISV során alkalmazva lesz, de legalább elmondhatjuk, hogy ott van, megvizsgáltuk, foglalkoztunk vele és a kemény munkával összegyűjtött ötleteket, információkat közzétettük, hogy más is hasznosítani tudja. Lényegében ez a projekt erről szólna, maga a járműfejlesztés csak egy vezérfonal, hogy valami mentén tudjunk mozogni.