1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Orosz levegő-levegő rakéták

Diskurzus a(z) 'Fegyverzet és szenzorok' témában - boki által indítva @ 2013. december 9..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az AIM-7F-nek volt R-77 szintű aránya. Az AIM-120-nak mindegyiknél jobb.

  Az én tippem a kettős tolóerő fokozat és az, hogy a súlypont miatt nem lehetett korlátlan hozzúságú, mert az meg a max. G-t korlátozná le vélhetőleg.

  Csak az R-27ER esetén a rakéta kinematika változott brutálisan.
   
 2. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  "Az én tippem a kettős tolóerő fokozat és az, hogy a súlypont miatt nem lehetett korlátlan hozzúságú, mert az meg a max. G-t korlátozná le vélhetőleg."

  Én is ilyesmin gondolkodom, de a +30 mm megdobja azért a közeg ellenállást még úgy is, hogy az átmenet a két átmérő között szép lapos. Bár ez meg ugye erősen magasság függő is , mert ritka légkörben lényegében nem számít annyira. Nekem akkor is furcsa kicsit ez a megoldás.
  Én mondjuk a helyükben lehet, hogy egy eleve 200 mm-s átmérőjű, de 4000 mm hosszú rakétát terveztem volna. De nem voltam a helyükben :)
   
 3. wankel

  wankel Well-Known Member

  hurci10, fishbed and rudi like this.
 4. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Hogy hogy nincs még betéve az a új R-77-(?) típus ami egy mig-31 szárnya alá lett függesztve.
   
 5. szabolcs

  szabolcs New Member

  [​IMG] Sziasztok! Szeretnék tőletek segítséget kérni, mert fogalmam sincs, pontosan milyen típusú rakéták láthatók ezen az amúgy elég rossz minőségű képen, és szeretném ezeket beazonosítani. Illetve a számsorokból bármire lehet következtetni? Egyáltalán a háttérben és előtérben lévő két rakéta vajon ugyanaz a típus? Előre is nagyon köszönöm, ha tudtok adni tippet.
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Orosz hajó elleni rakéták.
  http://www.ausairpower.net/APA-Rus-ASM.html
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mert volt már.
   
 8. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  H-25ös Levegő-föld rakéták. Olyan 20-25 évesek.
   
 9. emel

  emel Well-Known Member

  Ezek szovjet H-25 földi célok elleni irányított rakéták, ilyenek voltak a mi Szu-22M3 gépeinkhez is. A legalsó az H-25ML lézervezérlésű, a középső az MR rádió-távvezérlésű, a legtávolabbi az MP passzív lokátor-elleni (annak a kisugárzását követő) változat.
   
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem, nem azok.
  Ez a helyes válasz.
   
 12. szabolcs

  szabolcs New Member

  Nagyon köszönöm, királyak vagytok! :)
   
  gacsat likes this.
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Rossz helyre tetted. :) Ez nem a megfelelő topic.
   
 14. hendrick

  hendrick Active Member

  De amit hiányolok a cikkedből az az ügy jogi vonatkozása, mert megítélni a kiadatást az alapján kellett és bőven lehetett jogi alapja az ügy ilyetén elbírálásának, minden más vonatkozástól függetlenül, pl.:
  • jelentős mérlegelési szempont az állampolgárság (orosz állampolgárok voltak), illetve azon bűncselekmények súlya, amikkel az adott állam vádolja (az oroszok láthatólag rájátszottak a jogrendszerre, mert ők mindennel vádolták őket, amivel az amerikaiak plusz mégvalamivel)
  • elvileg miniszter fogadja a megkereséseket, de bíróság dönt róluk (bár az igazságszolgáltatást átalakították az utóbbi időben... ha így lenne erre is kitérhetne a cikk, eredetileg a fővárosi bíróság volt illetékes első fokon és fellebbezés esetén az ítélőtábla járt el másodfokon), a cikkben szerepel is annyi, hogy mikor tartották az első kiadatási tárgyalást (csak az nem, hogy ez rendes bírósági tárgyalás, a cikk úgy sugalmaz mintha valami susmus lett volna)
  • a vonatkozó szabályok alapján azt hinném, hogy a konkurens kiadatási kérelmekről is a bíróságnak kellene döntenie, mintha régebben nekik is kellett volna, ez egy új dolog, hogy a konkurens kiadatásikról az IM dönt és a bíróság csak annyit mond, hogy mindét kiadatás jogos?
  • érdekes lenne felvenni egy orosz oknyomozó csoporttal a kapcsolatot és megnézni, hogy tényleg ülnek-e a madarak, vagy ez is olyan kiadatás volt, mint az azeri baltás gyilkosé (+ ld az OCCRP szakaszt a végén)
   
 15. hendrick

  hendrick Active Member

  Egyetértek, ha egy modi át tudja tolni őket egy megfelelő topikba ám legyen, kár, hogy 5 perccel később már nem lehet orvosolni rendesen a válaszoló által.

  Amúgy annyiban releváns, hogy az adott fegyver beazonosítása hova is került végül.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

  Ha használod a multi quote gombot, akkor át tudod vinni bármilyen topikba.
   
 17. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Még az sem kell. Megírod a választ itt és posztolás előtt átmásolod az egész szöveget, akkor is a hatás ugyanaz.
   
  misinator and dudi like this.
 18. Roni

  Roni Well-Known Member

  A cikkben az van hogy 2012-ben hadrendbe állították az R-74M rakétát.

  https://manglermuldoon.blogspot.com/2016/11/threat-analysis-su-35s-part-ii-armament.html

  Az R-73 kialakításában a következő nagy fejlődés az R-74M, amely 21,5 nm-es vagy 40 km-es, 60 ° + off-borzási képességű, valamint továbbfejlesztett kettős sávú Impuls IR-keresővel rendelkezik.

  A fordítási hülyeségtől eltekintve ! Mennyire jó képesség ez egy Aim-9x-hez képest ?
   
  gacsat likes this.
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Elviekben az AIM-9X fejlettebb. Gyakorlatilag pedig mind a kettő nehezen zavarható, nagy szögeltéréssel indítható rakéta.
   
 20. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az R-74 elvileg végre megkapná az Igla féle kettős érzékelőt, de még nem képalkotós technológia lenne. Sanszosan még nem is a Stinger-C féle pszeudó képalkotós. Bár a realitás azt kívánná meg, hogy már képalkotós lenne, de amennyit lehet tudni az IR technológia zavarhatóságáról a képalkotás overkill megoldás lehet, de ma már lehet, hogy olcsóbb, mint a régi rendszerek, ahol bizonyos technológiák hiányát kerülték meg a más téren bonyolultabb optikai rendszerekkel.

  A HTÖ-ben benne van, hogy érdekes módon a hh vége hogyan kaszálta el az IR AAM fejlesztéseket és hogyan voltak egy ideig a MANPAD-ok fejlettebbek, mint az SR IR AAM-ek.
   

Ezen oldal megosztása