És tényleg.Slendriján voltam,nem néztem meg rendesen a képet-mea culpaHa az utolsó képre gondolsz az orosz bombával, akkor oda van írva, hogy steering fins.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És tényleg.Slendriján voltam,nem néztem meg rendesen a képet-mea culpaHa az utolsó képre gondolsz az orosz bombával, akkor oda van írva, hogy steering fins.
Azonkivűl,volt már ilyen.Kedvenc búrjaim használták a kubai légifölény/légvédelem miatt a hajitó bombázást.Aerodinamikailag változatlan Mk81/82 bombákkal 7-8km-ről 1-300méteres pontossággel támadtak igy területcélokat (aerodinamikailag nem,de egyébként módositva lettek.Közelségi gyújtót kaptak,amit hiányol is az oroszok esetén a cikkiró.Meg egy növelt repeszhatást-egy réteg csapágygolyót a bombahéj alá).Annyira bejött nekik,hogy elkezdtek speciálisan erre a célra kialakitott bombákat tervezni.
Persze,az ilyen fegyverek területcélok ellen valók,nem pontcélok ellen.
Azt meg szerintem természetes,hogy ha valami nincs,akkor azt ki kell fejleszteni.Oroszoknak nem volt felszerelhető siklószárny készletük.Ki kellett fejleszteni.Az,hogy a nem mechanizált kinyiló siklószárny előbb lett kész,mint a mechanizált és elektronizált irányitó kitt,szerintem nem olyan meglepő.Egyszerűen az a bonyorultabb rész,amit tovább tart hadihasználható állapőotba fejleszteni,illetve megszervezni a sorozatgyártását.
Egyszerűen addig,mig az irányitó rendszer nem lett sorozatgyártható,addig a nélkül elkezdték területcélokra használni a siklószárnykészletet magában.
Sajnos emberünk végtelenül részrehajló, nehèz komolyan venni amit ír.Nem tudom, hogy láttátok-e már?
Nekem sok információt adott...
Ukraine War, 28 November 2023: FABs, KABs or UMPKs? Part 1
Ukraine War, 2 December 2023: FABs, KABs, or MPK/UMPKs, Part 2
Nem tudom, hogy láttátok-e már?
Nekem sok információt adott...
Ukraine War, 28 November 2023: FABs, KABs or UMPKs? Part 1
Ukraine War, 2 December 2023: FABs, KABs, or MPK/UMPKs, Part 2
Eléggé fura, de úgy néz ki, csapdákat szór a X-101.
Военный обозреватель
❗️Первое документальное подтверждение применения "тепловых ловушек", интегрированных в крылатые ракеты Х-101 воздушного базирования. Видео снято сегодня во время массированной атаки ВС РФ по целям на территории Украины. Таким образом, российская Х-101 стала первой в мире ракетой, которая...t.me
Az én tippem, hogy igen, ezért van így.Következő videóhoz írom éppen a scriptet és kutatás közben jött szembe egy olyan állítás, hogy a folyékony hajtóanyagú rakétákat hosszabb ideig lehet tárolni, mint a szilárd hajtóanyagúakat. Ez minden esetben így van vagy azért van valami nüansz mögötte? Vagy úgy lehet őket hosszabb ideig tárolni, hogy egyszerűen kiszittyózzák belőlük a kraftot és csak közvetlenül az alkalmazás előtt töltik be?
Következő videóhoz írom éppen a scriptet és kutatás közben jött szembe egy olyan állítás, hogy a folyékony hajtóanyagú rakétákat hosszabb ideig lehet tárolni, mint a szilárd hajtóanyagúakat. Ez minden esetben így van vagy azért van valami nüansz mögötte? Vagy úgy lehet őket hosszabb ideig tárolni, hogy egyszerűen kiszittyózzák belőlük a kraftot és csak közvetlenül az alkalmazás előtt töltik be?
Lényegében meg is válaszoltad a kérdést. Minden esetben a hajtóanyag lebomlasa a döntő. A szilárd hajtóanyagú tüzelőanyag rövid és közép távon jobban tárolható a rakétában akár évtizedes viszonylatban is. A folyékony hajtóanyag is relative jol tárolható lásd korábbi Titán rakéták vagy a mostani Észak-Koreai Hwasong 15/17 csak macerássabb valamivel mert állandó hőmerseklet alatt kell tartani egy relatív szűk tartományban a hidrazin típusú tüzelőanyagot, hogy ne induljon bomlásnak. Na meg ugye veszélyesebb a kezelése mozgatása az ilyen szerkezetnek.Következő videóhoz írom éppen a scriptet és kutatás közben jött szembe egy olyan állítás, hogy a folyékony hajtóanyagú rakétákat hosszabb ideig lehet tárolni, mint a szilárd hajtóanyagúakat. Ez minden esetben így van vagy azért van valami nüansz mögötte? Vagy úgy lehet őket hosszabb ideig tárolni, hogy egyszerűen kiszittyózzák belőlük a kraftot és csak közvetlenül az alkalmazás előtt töltik be?
Szerencsétlen UMPK hogy szenvedhet, hogy azt a tököt a levegőben tartsa.
Ha rákerestek ennek a bombának már 2019be kellet volna szolgálatba állnia, nézzetek utána nyugodtan! Minden évben ígérték! De mi ebben a különleges? Hisz nem egy hájktek sdb2
Mivel 2024-ben megduplázódott az orosz katonai költségvetés így jut pénz korábban mellékvágányra tett fejlesztéseknek is.Ha rákerestek ennek a bombának már 2019be kellet volna szolgálatba állnia, nézzetek utána nyugodtan! Minden évben ígérték! De mi ebben a különleges? Hisz nem egy hájktek sdb2