Nincs azon több rakéta fegyverzet, mint a többieken, csak központosították, azért tűnik soknak.

Előbb egy Mistral osztályú ladikot építsenek szerintem. Mi a helyzet az oroszban épülő 2 Mistrallal? Még nem kezdték el? Vagy a terveket visszaadták?
Olcsóbb lenne egy teherhajóról pár száz drónt üzemeltetni, ami igaz hogy nem egy rep hordozó de 10-20 év múlva?

6x12 (72) és 16x4 (64) VLS, ez nem több, mint más hordozón, ahol nem VLS cellák vannak, hanem a fedélzet alatt tárolják.

Előbb egy Mistral osztályú ladikot építsenek szerintem. Mi a helyzet az oroszban épülő 2 Mistrallal? Még nem kezdték el? Vagy a terveket visszaadták?
Olcsóbb lenne egy teherhajóról pár száz drónt üzemeltetni, ami igaz hogy nem egy rep hordozó de 10-20 év múlva?

A tervek szerint 2018-ban kezdenék építeni.

<blockquote rel="antigonosz">Előbb egy Mistral osztályú ladikot építsenek szerintem. Mi a helyzet az oroszban épülő 2 Mistrallal? Még nem kezdték el? Vagy a terveket visszaadták?

A tervek szerint 2018-ban kezdenék építeni. </blockquote>
Hol?

Ki nem xarja le a mistral szintű hülyeséget én nuki meghajtásos rombolókat akarok

Van valami Прибой projekt is ez alapján:
597888_1000.jpg

Komolyra fórdítva a szót kár rephordozó meg helihordozóra költeni.

Egy rombolóval a román lengyel és egyéb parasztok helyrerakhatók.

Helihordozóban nem sok lehetőséget látok.

Ha a szovjet repülőgép hordozók tervezési, megvalósulási programjait megnézi valaki, akkor rájöhet, hogy valójában mindig a pénz dominált. Többször kaszáltak el ígéretes programokat a költségek miatt. Már régen megépíthettek volna szuper atom hajtású hordozókat, gőzkatapultosan, de a végeredmény még nekik is horribilis összegbe került volna, amit nem vállaltak fel, véleményem szerint a prioritások miatt. Azért Ők sem voltak hülyék, hogy olyan eszközökbe tolják bele a pénzüket, aminek a végén kevésbé látták volna a hasznát. Most még jobban így van, ezért szerintem ne nagyon várjunk még jó ideig teljes értékű szuper repülőgép hordozót az oroszoktól.

A szovjeteknek nem volt imperialista intervenciós politikájuk. Viszonylag ritkán csinálták ezt a műfajt (Etiópia mondjuk), ezért nem kellettt nekik a kékvizi flottába ez a funkció. Ezzel szemben az oroszok más pályán játszanak. Ők egy hagyományos politikát folytató imperialista nagyhatalom, amely most Szíriával olyan politikába kezdett, amit ha hosszú távon folytat, akkor szüksége lesz ezekre az eszközökre!

Egy repülőgép hordozó alapvetően egy offenzív fegyverrendszer. Ebből adódóan csak olyan hatalmaknak van rá szüksége, akik offenzív külpolitikát folytatnak.

Szíria mikor volt intervenciós jellegű az oroszoknak? Már az is probléma egyeseknek, hogy megvédik az aránylag közel lévő országokban az érdekeiket, amiket mások támadtak be? Szíria az olajról, gázról szól, amiben az orosz érdekek nem kicsit sérülnének. Nem kell ezt túl ragozni. Oda különben sem rep. hordózóra lenne igazán szükségük, max. ha Dél Amerikáról, vagy Afrika túlsó végéről lenne szó.

A szovjeteknek nem volt imperialista intervenciós politikájuk. Viszonylag ritkán csinálták ezt a műfajt (Etiópia mondjuk), ezért nem kellettt nekik a kékvizi flottába ez a funkció. Ezzel szemben az oroszok más pályán játszanak. Ők egy hagyományos politikát folytató imperialista nagyhatalom, amely most Szíriával olyan politikába kezdett, amit ha hosszú távon folytat, akkor szüksége lesz ezekre az eszközökre!

Nem gondolom, hogy a jövőben Oo. a határaitól messze fog hadműveleteket lefolytatni. Ami Szíriában történt az egy következmény volt. Rephordozó nélkül is kivállóan megoldották az oroszok, amit kellett.

Szerintem önmagában butaság az oroszoknak a repülőgép hordozó. Szóval teljesen mindegy milyen koncepcióval állnak elő a témában az jellegéből adódóan értelmetlen pénzpazarlás.

Ellenben szerintem óriási szükségük lenne modern cirkálókra és helikopter hordozó/dokkhajókra.
A cirkálókon kellő robotrepcsi elférne a kemény csapásokhoz, a Mistral szerű hajók pedig képesek elszállítani és közvetlenül támogatni is az orosz tengerészgyalogságot. Ha nem presztízsben hanem ésszerűségben gondolkodunk akkor ez lenne a helyes út szerintem a vízfelszíni egységeiknél.