Eleve nem is értem miért azt a szart akarják politikai erővel állandóan átnyomni.
Amióta létezik az AEK-971 sorozat, minden létező teszten kikapott tőle minden eddigi AK varriáns.
Ehhez képest az AEK-971-et (A-545 jelenleg) is rendszeresítik, de csak a különlegeseknél... Nem merték kiszórni miután mindenben megverte az AK-t...
És 10 éve húzzák a dolgot mert az AK-12 még mindig nem elég jó, miközben az A-545 már 10 éve is jó volt.
Ha csak évi 100,000 db-ot gyártanak belőle, már 1 millió A-545 lenne az orosz seregben!
Igen, a BMP-1-et már el kellene felejteni. A teszkó gazdaságos modernizációval együtt. És különösen a drága de ígénytelen (T-72B3) modernizációval együtt.
Ott van példának a T-90M. Van hozzá Arena APS, működik is, mégsincs rajta a tankokon, mert túl drága... LOL. Amikor kilövik a tankot az nem kerül sokba?
T-80BVM dettó. Tök jó modernizáció, szép igényes munka. Oda is szánták az Arenát, és ott sem lett mert drága.... Hány T-80BVM maradt ott e miatt?
De ott a BMP-3 esete is, van hozzá komplett ERA készlet is, erre alig látsz BMP-3-at, ERA-sat meg egyet sem!
Egy Kuznyecov modernizáció árából hány BMP-3M-et lehetett volna venni?
Van ott pénz és vannak jó eszközök is, de nagyon pazarlóan végzik a dolgukat.
Szerintem.
A VDV-s bevetéshez nem tudok hozzá szólni, mert nem értek hozzá. De nekem laikusként nem tűnt túl okos dolognak több 100 km-re ledobni ezt a maréknyi embert.