Ez nem volt kérdés.De ott a Szíriai válogatás videó is. Van benne olyan T-72AV ami egymás után 5 találatott túlél....
Csak azt hittem bent maradt a kezszem egy része, de gyanús, volt hogy nem lett bajuk mivel nem dőlt a füst a gépből.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez nem volt kérdés.De ott a Szíriai válogatás videó is. Van benne olyan T-72AV ami egymás után 5 találatott túlél....
Nigériában (Boko haram) de szerintem még találsz mást is.Afrikában hol harcolt ?
Igen, csak nagyon hülyén vannak vágva ezek a videók...Ez nem volt kérdés.
Csak azt hittem bent maradt a kezszem egy része, de gyanús, volt hogy nem lett bajuk mivel nem dőlt a füst a gépből.
Nigériában (Boko haram) de szerintem még találsz mást is.
Hát ami oda ment nem tudom mennyire volt dokumentálva.Külön érdekes feladat lesz az Afrikai háborúzások összegyűjtése !
Hát ami oda ment nem tudom mennyire volt dokumentálva.
Nem az 1980-as éveket írjuk, kit érdekel, hogy mi volt 30-40 éve? Valahogy ezek a téves képzetek már nagyon régóta folyamatosan beigazolódnak... Lásd az épp aktuális ukrajnai háborút.A Csecsenföldi háború az nem egyetlen eset volt, hanem 2, majd 5 éven óta húzódó, hosszú, véres összecsapások sorozata, amiben a T-72A is hősiesen állta a strapát, nemhogy a T-72B.
Mindkettő mára megöregedtek, hülyeség őket beküldeni tandemes cuccok ellen, de a maguk idejében ténylegesen jók voltak. Manpság T-90A/M-el kéne sorozatgyártottan lenni, és harcolni Ukrajnában, nem pedig ősöregekkel.
Kismillió, félelmetesen buta tévhit tapad a Szovjet harckocsikhoz is, rosszallóan.
Más hasonlattal is az USA nem 1979-es Abrams-ekkel háborúzik, 2000-ben vagy 2020-ban, hanem up-to-date M1A1 / A2 SEP-ekkel.
Nem az 1980-as éveket írjuk, kit érdekel, hogy mi volt 30-40 éve? Valahogy ezek a téves képzetek már nagyon régóta folyamatosan beigazolódnak... Lásd az épp aktuális ukrajnai háborút.
Kinél? A törököknél igen, a németknél nem.A Német vasak is megragadtak a 70 - 80-as évek műszaki színvonalán, vagy mire fel a Török kit ?
Azért, hogy egyik felhasználó a fegyverét igényesen modernizálja, a másik meg neoprimitíven tákolja, azért nem a gép a hibás, hanem a projektvezető.
És azonkívül 100 emberből hányan fogadtak volna arra, hogy az Ukránok ilyen ellenállást fognak kifejteni, én is arra tettem volna tétet, hogy 2 - 14 közé esik az összeomlásuk, nem pedig a 365. napra. És a vezérkar sem tartotta szükségesnek felkészülni, ezért volt, hogy vezetett fel egyetlen T-90A 14 darab durván elavult T-72-es változatot.
Kinél? A törököknél igen, a németknél nem.
Már megin jössz a mellébeszéléssel.
Csak a csoro oroszoknak nem volt penze korszerubb cuccokra... Amit tudtak, exportaltak, a bevetelert. Ez a haboru meg fogja tepazni a fegyverexportjukat is, legalabbis szerintem. Kiderult, hogy a ruszki fegyverek tulertekelt cuccok...A Csecsenföldi háború az nem egyetlen eset volt, hanem 2, majd 5 éven óta húzódó, hosszú, véres összecsapások sorozata, amiben a T-72A is hősiesen állta a strapát, nemhogy a T-72B.
Mindkettő mára megöregedtek, hülyeség őket beküldeni tandemes cuccok ellen, de a maguk idejében ténylegesen jók voltak. Manpság T-90A/M-el kéne sorozatgyártottan lenni, és harcolni Ukrajnában, nem pedig ősöregekkel.
Kismillió, félelmetesen buta tévhit tapad a Szovjet harckocsikhoz is, rosszallóan.
Más hasonlattal is az USA nem 1979-es Abrams-ekkel háborúzik, 2000-ben vagy 2020-ban, hanem up-to-date M1A1 / A2 SEP-ekkel.
Nem , az Elbrus és Baykal processzorokat a brit ARM architektúráján gyártják,és azok is bekerültek a szankciós listába.Miért? A Micron vállalat gyártja Oroszországban. Nem a tajvani gyártás állt csak le?
Megint a törökök nem belőlük kellene kiindulni és még mielőtt valaki a török Leo2A4-k szíriai kilövéseivel jönne, szerintem el kéne már felejteni a szíriai török Leókat, ezerszer el lett már mondva miért nem abból kell megítélni a Leopard harckocsit....A Német vasak is megragadtak a 70 - 80-as évek műszaki színvonalán, vagy mire fel a Török kit ?
Azért, hogy egyik felhasználó a fegyverét igényesen modernizálja, a másik meg neoprimitíven tákolja, azért nem a gép a hibás, hanem a projektvezető.
És azonkívül 100 emberből hányan fogadtak volna arra, hogy az Ukránok ilyen ellenállást fognak kifejteni, én is arra tettem volna tétet, hogy 2 - 14 közé esik az összeomlásuk, nem pedig a 365. napra. És a vezérkar sem tartotta szükségesnek felkészülni, ezért volt, hogy vezetett fel egyetlen T-90A 14 darab durván elavult T-72-es változatot.
A T-72-t sem az iraki szereplése alapján ítéljük meg.Megint a törökök nem belőlük kellene kiindulni és még mielőtt valaki a török Leo2A4-k szíriai kilövéseivel jönne, szerintem el kéne már felejteni a szíriai török Leókat, ezerszer el lett már mondva miért nem abból kell megítélni a Leopard harckocsit....
Miről beszélsz?
A Török pótpáncélozást, meg a Szingapúrit (azt az Rh / IBD Deisenroth fejlesztette) tartom mérvadónak, nem pedig azt amit A5 / A6 alatt elkövettek.
A7-es is borzasztó kevés van, 50, azokat is simán leharcolnák. És az A7A1-en batárul van az APS.
Addig a Szovjet harckocsikon ERA-t kell frissíteni, meg toronyforgatást és védett karusszelt, ennyi erővel komplett újgyártású tornyot, de azt lehet értelmesen összehozni, nem pedig olyan gány "munkát" mint ami a T-72B3 lett.
És az Aréna is megéri és szépen illeszkedik.
A T-72B valóban 1984 / 85-ös, de védettségileg simán elment a 90-es és a 2000-es években, és 2010/11-től átállni a T-90A-ra, és 2014-től a T-90SzM-re.
Miről beszélsz?
Csak a csoro oroszoknak nem volt penze korszerubb cuccokra... Amit tudtak, exportaltak, a bevetelert. Ez a haboru meg fogja tepazni a fegyverexportjukat is, legalabbis szerintem. Kiderult, hogy a ruszki fegyverek tulertekelt cuccok...
Megint a törökök nem belőlük kellene kiindulni és még mielőtt valaki a török Leo2A4-k szíriai kilövéseivel jönne, szerintem el kéne már felejteni a szíriai török Leókat, ezerszer el lett már mondva miért nem abból kell megítélni a Leopard harckocsit....
Imadom, amikor hajlitjatok a valosagot. Ha lenne penze az oroszoknak, akkor T-90-ek es Armatak rohamoznanak Ukrajnaban. De nincs penz, barmit allitasz, mert a regi vasak pofozgatasa zajlik....Van pénzük az Oroszoknak, csak rosszul költik el.
Az Orosz / Ukrán cuccok nem túlértékeltek, hanem ellenkezőleg, alulértékeltek. Nyílt mezei tankcsatákban az APFSDS-ek röpködését jól viselik, csak mostanság, a tandemes rakétákét nem, de egy 1986-os harckocsin mi értelme van számonkérni és leszidni, hogy a Kornet / Stungát nem viseli jól ?
Ami az exportot illeti,
- a NATO nyilván sosem. Csak nagyon ritkán erősíti kivétel a szabályt, a Törökök, ők szemeztek a T-84-120-as Jatagánnal, reális esélye volt
- Afrikában csak Észak-Afrika tud normálisan fegyverkezni, az azalattiak azok bukott / átjáróház államok.
- a jómódúbb / gazdag Arab országok, Egyiptom, Kuwait, UAE, stb régóta bírnak Orosz fegyverekkel, vesznek tőlük, és náluk működőképesek is, kilőtt BMP-3-ast még nem láttunk Jemenben, pedig ott is harcolnak rendesen
- Irán, Pakisztán, India, Bangladesh, Burma, Thaiföld, Vietnám szintén Orosz fegyverekkel bírnak.
- És Kína jórészt Orosz fegyverek másolataival él, a ZTZ 96-os és ZTZ 99-es az ezeréves T-55-ös, ill. Export T-72-es másolatai.
Imadom, amikor hajlitjatok a valosagot. Ha lenne penze az oroszoknak, akkor T-90-ek es Armatak rohamoznanak Ukrajnaban. De nincs penz, barmit allitasz, mert a regi vasak pofozgatasa zajlik....
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..