Szerintem meg kell.Minden harcjárműre kell valamennyi EW képesség.A radar folyamatos működtetésével elárulod a helyzeted.Az ellennek nem is kell dron,egyszerűen beméri a radart,és tüzérségi tűzcsapást mér reá.Nem kell hozzá ilyen módszer, simán a radarok ott tartanak, hogy képesek 30-40 cm-es drónokat is 5-6 km-ről érzékelni. Ez ezek ellen bőven elég. Az lassú öngyilkos lőszerek és minden mást ennél távolabbról is lehetséges érzékelni.
Ezen felül itt lényegében omnidirekcionális adók és erősen visszavert környezetben működtek. Egy kis drón irányítottan kommunikálna szerintem, nem minden irányba szórná a jelet. Nem hinném, hogy arra gyúrna bárki, ha van megfelelő radar már.
Szerintem ott tartunk,hogy egy igazán modern harcjárműre ma már kell EW,rakéta inditás és közeledésjelző,meg hangbemérő készülék is.Meg még toronyóra láncostul is.....Többe kerülnek,és fontosabbak ma már a harcrendszerek,mint maga a jármű,ami hordozza őket.Az isten pénze se elég,az ördögé is kell rá.
És szerintem a kicsi dronokon pont azért,mert kicsik,nemigen fér el egy irányitott antennarendszer.Plusz hálózatosan a hadrendben többen is kéne,hogy fogni tudják az adását,venni a felderitési adatait.