M
molnibalage
Guest
...mint ahogy a Oerlikon GDF009 EO esetén is.
Nem tudom, hogy hányszor volt betéve ez a Rheinmetall bemutató, de csak most vettem észre. A demó első szakaszában ezzel a friss (2018-ban) típussal végzik a bemutatót.
És nem az az ikerágyú tetején nem célkövető radar, hanem egy EO torony (ahogy erre a típus neve is utal).
Akkor megállapodhatunk abban, hogy földháttérrel is lehetséges a drónvadászat EO célzással?
Egy kicsit részletesebben egy azóta már számomra nem elérhető Jane's cikkből:
Forrás
És mitádisten pontosan ugyan úgy működik a rendszer, ahogy leírtam az Skyguard FCU (én FDC-nek hívtam) látja el az ágyúkat célkoordinátákkal, amiket őnmaguk EO célzással küzdenek le.
És igen, irreálisan kevés lőszert használ mindehhez.
Ha a videót alaposabban megnézzük látszik, hogy legkésőbb a 2 lövedékre telitalálatot érnek el a rendszerrel.
Tehát gyakran még a 8-10 lövéses sorozat is felesleges. Én ezt azért egy elfogadható kompromisszumnak gondolom.
Hol látszik, hogy ez EO célzással megy? Mert nekem úgy tűnik, hogy a radar méri a drónt és az alapján megy, hogy a cucc hova néz. A cél olyan kicsi, hogy a videón látható fényben nem is látni a célt, mert a valami által rátett kis piros kereszt van rajta. Csak nem a radar által...?
Meg optikával hogyan is mért volna céltávolságot a rendszer az AHEAD lőszer helyes használathoz?
Elég sokszor megnéztem a videót a AAA-s cikk írás alatt és nem csak ezt...