@dudi : A Hellfire tudja a lock on after launch üzemmódot és elvileg a Mavericknél is elérhető a képesség.
@tallking már nem is kicsit röhejes amit itt előadsz
) Szerintem ha Szun Ce kommentelne ide valszeg Őt is kioktatnád a hadtudományokból.
Komondor-Maverick : A Brimstone/Hellfire párost ugye csak páncélvadász feladatkörben használhatod hatékonyan, mivel kisméretű rakéták kis harci résszel, egy tüzérségi állás ellen nem sokra mennél velük mivel az ütegek el vannak szórva. Én mind2 rakéta föld-föld üzemmódját 6-7 km-re teszem mivel levegőből indítva 8 illetve 12km a maximális!!! hatótávjuk. Megjegyezném halkan, hogy ne átlagárat számolj a járműre sem, mivel ki kell fejleszteni a "teleszkópos tornyot" (legalább 1 Tonna teherbírással 2 Maverick esetén), ezen felül integrálni kell a rakétát is nem beszélve a combos szenzorcsomagról (stabilizált nappali/éjszakai üzemmóddal rendelkező kamera, FLIR, lézeres távmérő/célmegjelölő) és valami olyan tűzvezetőrendszerről ami adatátviteli képességekkel is bír. Halkan megsúgom : kicsit leülsz számolgatni és hamar rájössz hogy 1 millió $ fölé simán becsúszna 1 db jármű ára, rakéták nélkül... Jut eszembe 3 db-os javadalmazással nem jutnak messzire szóval 3 indító mellé kellene egy lőszeres kocsi is. Azt is kifejleszti majd a Rába
Amúgy a Komondor sebezhetetlen?
Szerinted sokkal jobban védett mondjuk ennél ?
http://en.wikipedia.org/wiki/9M123_Khrizantema
" Az M1-esek Irakban 1991-ben 5 kilométerről kilőtték a T-72-öt is. Jó hogy a T-55 és T-72 nem rendelkezik olyan ágyúval és olyan lőszerrel." ezeket honnan veszed? Megsúgom Neked hogy a T-72es lövege abszolút pariban van a Rheinmetall 120-assal. Amiben az M-1 jobb az a tűzvezető rendszer.
ATGM : szerintem alap katonai dolgokról sincsen halvány fogalmad sem... Lehet hogy azt hiszed hogy van, de szerintem ez csak egy tévhit.
Szóval : minden ilyen hordozható páncéltörő eszköz arra lett kitalálva hogy a gyalogság ne legyen védtelen a páncélozott járművekkel szemben. Kezdődött a 2. VH-ban a különféle hk. elleni kézigránátokkal és a Panzerfausttal majd később mikor az elektronika lehetővé tette akkor jöttek az irányított rakéták. Minden lövészalakulatnál vannak páncéltörő alegységek amelyeknek ez a feladata. Ők a lövészekkel mozognak együtt legyen az könnyű vagy gépesített lényegtelen. Tatán pl ott vannak a BRDM-2esekre telepített Fagot/Konkursz indítók, mert ott a BMP-kkel BTR-ekkel kellett mozogniuk. dudiéknál meg a Metis-ek, mert azt 2-3 ember elviszi... A harckocsi elpusztítása meg annak a feladata Aki meglátja.
@desertfox szerintem ne akarjunk felszabadítani senkit.
)) Szlovákiának, Romániának vagy a Szerbeknek komolyabb iparuk van mint nekünk még ha tré is a helyzet... azért csak gyártottak harckocsit, a románok a jugókkal karöltve sugárhajtású repülőket, helikoptereket stb...