https://www.armyrecognition.com/may...h_lynx_kf41_ifv_for_us_army_omfv_program.html
A lynx újra versenybe száll az US army új lövészpáncélosa címért.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért elég röhejes, hogy ezeket a pályázatokot mindenhol botrányok kísérik. Kizaras, újabb pályázat, ilyen per, olyan per, kenőpénz.https://www.armyrecognition.com/may...h_lynx_kf41_ifv_for_us_army_omfv_program.html
A korrupció örök körforgása.Azért elég röhejes, hogy ezeket a pályázatokot mindenhol botrányok kísérik. Kizaras, újabb pályázat, ilyen per, olyan per, kenőpénz.
Miért röhejes? Annyi pénz forog kockán, hogy nem csoda, mindent megtesznek azért, hogy nyerjenek. Nem az ajánlattevőket kell megmogyorózni, hanem a vevőoldali döntéshozókat...Azért elég röhejes, hogy ezeket a pályázatokot mindenhol botrányok kísérik. Kizaras, újabb pályázat, ilyen per, olyan per, kenőpénz.
Jó de ezekből is latszik, hogy ezek álpályázatok, nem ez alapján döntenek, csak nagyon transzparensnek akarnak látszani. Ez számomra a röhejes.Miért röhejes? Annyi pénz forog kockán, hogy nem csoda, mindent megtesznek azért, hogy nyerjenek. Nem az ajánlattevőket kell megmogyorózni, hanem a vevőoldali döntéshozókat...
Inkább siralmas. Emlékeim szerint (hadibeszerzésekben mérve) nem is olyan régen még az amerikaiak úgy döntöttek (pl. repülőgép) beszerzésről, hogy adtak a pályázóknak zsét a prototípus kifejlesztésére, majd kipróbálták, és az összességében jobbnak ítéltet választották. Nem tudom, nálunk mi a helyzet, de szerintem legalább eddig legalább jól választottak (hallgattak a katonákra). Persze nem lennék meglepve, ha mégis kiderülne egyszer egy kis csúszópénz, de legalább nem trágyadombra való technikát vettek. (Kedvenc szavam a legalább lett, úgy látszik...)Jó de ezekből is latszik, hogy ezek álpályázatok, nem ez alapján döntenek, csak nagyon transzparensnek akarnak látszani. Ez számomra a röhejes.
Ez nem hasonlítási alap. Az usákok a saját cégeiknek adnak pénzt a kormány által megrendelt kísérleti eszközökre, ezzel nem fizetik ki a fejlesztési költségeket, pusztán támogatják. Az, hogy nálunk ez miképpen zajlik soha nem fogod megtudni, mert nálunk nem nagyon fejlesztenek, másrészt a világ összes országában a beszerzések összegéről csak nagybani információval rendelkezünk.Inkább siralmas. Emlékeim szerint (hadibeszerzésekben mérve) nem is olyan régen még az amerikaiak úgy döntöttek (pl. repülőgép) beszerzésről, hogy adtak a pályázóknak zsét a prototípus kifejlesztésére, majd kipróbálták, és az összességében jobbnak ítéltet választották. Nem tudom, nálunk mi a helyzet, de szerintem legalább eddig legalább jól választottak (hallgattak a katonákra). Persze nem lennék meglepve, ha mégis kiderülne egyszer egy kis csúszópénz, de legalább nem trágyadombra való technikát vettek. (Kedvenc szavam a legalább lett, úgy látszik...)
Inkább siralmas. Emlékeim szerint (hadibeszerzésekben mérve) nem is olyan régen még az amerikaiak úgy döntöttek (pl. repülőgép) beszerzésről, hogy adtak a pályázóknak zsét a prototípus kifejlesztésére, majd kipróbálták, és az összességében jobbnak ítéltet választották. Nem tudom, nálunk mi a helyzet, de szerintem legalább eddig legalább jól választottak (hallgattak a katonákra). Persze nem lennék meglepve, ha mégis kiderülne egyszer egy kis csúszópénz, de legalább nem trágyadombra való technikát vettek. (Kedvenc szavam a legalább lett, úgy látszik...)
Jó de ezekből is latszik, hogy ezek álpályázatok, nem ez alapján döntenek, csak nagyon transzparensnek akarnak látszani. Ez számomra a röhejes.
Ez itt a lényeg:
"The Lance 2.0 Tower is the next generation already in use Lance family. It can be equipped according to customer requirements with various weapons systems up to 50-mm-MK."
Ezt kell vennünk a Puma Spz helyett.
Az is lényeges. Meg szerintem az is, hogy azt a tornyot lehet kérni automata (személyzet nélküli) verzióban is hozzá. És úgy már amellett, hogy a személyzet védettsége is nő, még a 3+9 fő is kényelmesen elfér.
Nekem is szimpatikusabb, mint a Puma. De ez még nagyon új, gyakorlatilag prototípus, ezért van benne kockázat. Szóval én azt csinálnám, hogy a Rheinmetall-lal, vagy legalább az ausztrál kormánnyal egyeztetve, küldenék egy delegációt az ausztrál Land 400 Phase 3 programban történő Lynx tesztek megfigyelésére (ez a tesztelés az idén és jövőre lesz, 2021 végéig fog tartani). Ha azokon jól szerepel (ez nem azt jelenti, hogy nyer is abban a programban, mert az ausztráloknak lehetnek egyéb szempontjaik is a végső kiválasztásnál), akkor jöhet, vegyük.
Azért elég röhejes, hogy ezeket a pályázatokot mindenhol botrányok kísérik. Kizaras, újabb pályázat, ilyen per, olyan per, kenőpénz.
A "Lynx családról" egy cikk:
https://esut.de/en/2020/04/fachbeit...nx-fahrzeuge-eine-neue-kettenfahrzeugfamilie/
A masik dolog, hogy ugye az alaptipust - KF31 - elvileg direkt *olcsobbra* terveztek, mint a Pumat, amolyan LEGO rendszerure - viszont ettol pont ideges lesz az ember, a mindenfele integracio ilyenkor altalaban nehezkes es sokkal problemasabb...
mindekozben a KF41 mar semmivel nem lesz olcsobb a Pumanal (igaz, az mar 11 fos.)
Jezusom, ez komoly ez az angol szoveg? Ennak tutira valami translator appnak kell lennie, hajmeresztoen, totalisan, bar vegtelenul rohejes modon broken az egesz.
Mar az elso mondatnal gurultam a nevetestol:
"The imported armored personnel have come in a variety of land forces in the tooth."
Na, vegigmentem rajta, amugy tenyleg nagyon informativ, jo talalat!
Ami nekem ujdonsag volt:
- a KF41 teljesen uj fejlesztes, elteroen az alapvetoen Marderre v2-re?) epult KF31-tol (???)
- a KF41 csak 36t alapallasban, a tobbi (50t-ig) konfigolgatasra mind elloheto - mondjuk egy APC konfig is 44t
Szó szerint lövészpáncélos.Az eredeti német nyelvű szövegben Schützenpanzer, vagyis Spz van írva a 44 tonnához, ami IFV-t jelent a németeknél, mint a Puma Spz-nél is és nem APC-t. A 44 tonna a mostani felpáncélozott IFV várható tömege. A plusz 6 tonna terhelhetőség az (a jövőben szükségessé válható) extra páncélzat, meg hasonlók számára van fenntartva.