Minek lőnèk a gyàrakat?Több nyugati és ukrán fegyvergyár is működik ott - nem nagyon jönnek olyan hírek hogy hű de nagyon szétlőtték őket...
Lekapcsoljàk a villanyt, kèsz.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minek lőnèk a gyàrakat?Több nyugati és ukrán fegyvergyár is működik ott - nem nagyon jönnek olyan hírek hogy hű de nagyon szétlőtték őket...
A legtöbb ilyen gyárnak van saját generátora...Minek lőnèk a gyàrakat?
Lekapcsoljàk a villanyt, kèsz.
Azt hittem komolyan beszélgetünk.A legtöbb ilyen gyárnak van saját generátora...
majd meglátjuk mire lesz elég az infra támadása. Valamennyi áram mindig lesz - ha más nem importból. Azt hadi termelésre használják vagy a lakosságnak adják az az ottani kormány döntése...Azt hittem komolyan beszélgetünk.
Igen, a háború első évében a meglévő üzemeket leradíroztàk ami.most van azok a maradék és az újak amiket azóta húztak fel.a háború hónapjaira gondolsz?
Sima konténeres dízelgenerátor. Az amcsiktól rengeteget kaptak. Amivel pl.bázisokat látsz el műveleti.területen. egy ideig amíg helyreàll a hálózat működik a dolog.Azt hittem komolyan beszélgetünk.
Egy ilyen gyár rengeteg áramot fogyaszt nem hiszem, hogy ezt segédgenerátorokkal meg tudják oldani. Bár én az oroszok helyében egszerűen a gyárat lőném telibe.Sima konténeres dízelgenerátor. Az amcsiktól rengeteget kaptak. Amivel pl.bázisokat látsz el műveleti.területen. egy ideig amíg helyreàll a hálózat működik a dolog.
Ezt vàgom.Sima konténeres dízelgenerátor. Az amcsiktól rengeteget kaptak. Amivel pl.bázisokat látsz el műveleti.területen. egy ideig amíg helyreàll a hálózat működik a dolog.
Akkor miért nem teszik?Egy ilyen gyár rengeteg áramot fogyaszt nem hiszem, hogy ezt segédgenerátorokkal meg tudják oldani. Bár én az oroszok helyében egszerűen a gyárat lőném telibe.
Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...Akkor miért nem teszik?
Engem is meglep de mégis termelnek az ukránok valami csoda folytán.
Azért, mert nem tud ukrán mélységbe berepülni az orosz légierő. CM-ekkel, vagy Iszkanderekkel is el lehet érni ugyanazt a hatást amit egyetlen SZU-35Sz 4db 500kg-s bombával el tudna érni, ha be tudna repülni az ukrán mélységbe épp csak kimondhatatlanul drágábban.Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...
Azt el tudom kèpzelni, hogy ex szovjet katonai objektumokat élesztettek fel.Akkor miért nem teszik?
Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...
Mert pl. k. nem képesek rá?Akkor miért nem teszik?
Forràs?Mert pl. k. nem képesek rá?
Mindenki azt hiszi hogy az orosz haderő valami csodálatos verhetetlen valami!
A CM és SRBM-rakéta készletük nagy részét a háború első felében ellőtték és csak nagyon lassan tudják pótolni. Több hónap mirw egy komolyabb támadásra (100+ kilőve egyszerre) összekaparnak eleget belőlük, és már az is távol van a háború elején produkált többszáz rakétás támadásoktól.
Az ukrán légvédelem közeben meg felfejlődött. 5-6 PATROT rendszerük van, 20 körüli IRIS-T SL és NASAMS, 100+ Gepard SPAAG meg rengeteg MANPADS. Ezek nagy rész nyugat Ukrajnát védi. Az F-16osaikat is jellemzően CM-ek lelövésére használják - erre a régi Sidewinderek is alkalmasak maik hegyekben állnak NATO szerte.
Nagyon leromlott az arány, hogy 10 kilőtt orosz rakétából mennyi tud átjutni.
Forràs?
Jó azért ez faszságAir Superiority and Russia’s War on Ukraine | Air & Space Forces Magazine
Currently, neither Russia nor Ukraine is using combat aircraft to conduct deep strikes, relying instead on missiles and drones. The lethal air defenses on both sides have resulted in a state of air parity, in which neither force has control of the air.www.airandspaceforces.com
Az orosz CM-ek 90%-át lelövik az ukránok.
forrás?Jó azért ez faszság
Lehet államszinten bérlik Ukrajnától furmányosan a területet, így a támadásuk NATO terület elleni támadás lenne és máris meglenne a casus belli, hogy mehessenek befelé angonosz agresszor ellen.Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...
Mindent ossz el kettővel amit az ukrán mond de amit az orosz mond azt is.forrás?
Az Ukràn Hadügy anyagàbòl van a cikk írva.Air Superiority and Russia’s War on Ukraine | Air & Space Forces Magazine
Currently, neither Russia nor Ukraine is using combat aircraft to conduct deep strikes, relying instead on missiles and drones. The lethal air defenses on both sides have resulted in a state of air parity, in which neither force has control of the air.www.airandspaceforces.com
Az orosz CM-ek 90%-át lelövik az ukránok.