Rheinmetall Lynx

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
714
2 715
93
Sima konténeres dízelgenerátor. Az amcsiktól rengeteget kaptak. Amivel pl.bázisokat látsz el műveleti.területen. egy ideig amíg helyreàll a hálózat működik a dolog.
Egy ilyen gyár rengeteg áramot fogyaszt nem hiszem, hogy ezt segédgenerátorokkal meg tudják oldani. Bár én az oroszok helyében egszerűen a gyárat lőném telibe.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 609
113
Sima konténeres dízelgenerátor. Az amcsiktól rengeteget kaptak. Amivel pl.bázisokat látsz el műveleti.területen. egy ideig amíg helyreàll a hálózat működik a dolog.
Ezt vàgom.
Ezek kisegítő lehetőségek. ( Pl van időd biztonsàgosan leàllítani a gèpeket,program ès beàllítàsvesztès nèlkül)
Aggregátorròl gyàrat nem üzemeltet senki.
Nem fog termelni aggregàtoros betàpròl egy gyàr.
Elektromos rendszer irànyítò központok nèlkül, pedig nincs hàlòzat.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 813
85 263
113
Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...
Azért, mert nem tud ukrán mélységbe berepülni az orosz légierő. CM-ekkel, vagy Iszkanderekkel is el lehet érni ugyanazt a hatást amit egyetlen SZU-35Sz 4db 500kg-s bombával el tudna érni, ha be tudna repülni az ukrán mélységbe épp csak kimondhatatlanul drágábban.

• Tetszik
Reactions: bel

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 609
113
Akkor miért nem teszik?
Engem is meglep de mégis termelnek az ukránok valami csoda folytán.
Azt el tudom kèpzelni, hogy ex szovjet katonai objektumokat élesztettek fel.
Egy Lynx összeszerelő gondolom befér pàr ilyen helyre.
Az màs tészta hogy tudja az orosz a diszlokàciòt. De ha olyan, hàborùs körülményekre kalibràlt az objektum, mint a Yuzmash volt, akkor èppen termelhetett biztonsàgban a föld, és beton alatt.
Valòszínűsíthetően sajàt gerincvezetékekkel is rendelkezhet.
Kàrpàtok, rendesen szét lehet fùrkàlva.
Majd jön a mogyoró.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 186
43 270
113
Nah ez az amit én se értek. Bár én azt sem, hogy mért van áram ukrajnában elég lenne a trafókerteket támadni puha célok kb egy méter láncot rádobsz és tönkremegy...
Akkor miért nem teszik?
Engem is meglep de mégis termelnek az ukránok valami csoda folytán.
Mert pl. k. nem képesek rá?
Mindenki azt hiszi hogy az orosz haderő valami csodálatos verhetetlen valami!

A CM és SRBM-rakéta készletük nagy részét a háború első felében ellőtték és csak nagyon lassan tudják pótolni. Több hónap mirw egy komolyabb támadásra (100+ kilőve egyszerre) összekaparnak eleget belőlük, és már az is távol van a háború elején produkált többszáz rakétás támadásoktól.
Az ukrán légvédelem közeben meg felfejlődött. 5-6 PATROT rendszerük van, 20 körüli IRIS-T SL és NASAMS, 100+ Gepard SPAAG meg rengeteg MANPADS. Ezek nagy rész nyugat Ukrajnát védi. Az F-16osaikat is jellemzően CM-ek lelövésére használják - erre a régi Sidewinderek is alkalmasak amik hegyekben állnak NATO szerte.

Nagyon leromlott az arány, hogy 10 kilőtt orosz rakétából mennyi tud átjutni.

• Vicces
  • Hűha
Reactions: endre and kaktusz

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 609
113
Mert pl. k. nem képesek rá?
Mindenki azt hiszi hogy az orosz haderő valami csodálatos verhetetlen valami!

A CM és SRBM-rakéta készletük nagy részét a háború első felében ellőtték és csak nagyon lassan tudják pótolni. Több hónap mirw egy komolyabb támadásra (100+ kilőve egyszerre) összekaparnak eleget belőlük, és már az is távol van a háború elején produkált többszáz rakétás támadásoktól.
Az ukrán légvédelem közeben meg felfejlődött. 5-6 PATROT rendszerük van, 20 körüli IRIS-T SL és NASAMS, 100+ Gepard SPAAG meg rengeteg MANPADS. Ezek nagy rész nyugat Ukrajnát védi. Az F-16osaikat is jellemzően CM-ek lelövésére használják - erre a régi Sidewinderek is alkalmasak maik hegyekben állnak NATO szerte.

Nagyon leromlott az arány, hogy 10 kilőtt orosz rakétából mennyi tud átjutni.
Forràs?

• Tetszik
Reactions: fishbed

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 186
43 270
113
  • Vicces
Reactions: fishbed and kaktusz

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 473
132 025
113

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 186
43 270
113
Jó azért ez faszság
forrás? :)

Annyira nem lehet faszság ha az ukrán hadiipar még mindig termel, sőt egyre többet termel - ahogy te is mondtad.
Hónaporól hónapra egyre több légévdelmi rendszert kapnak. A komplett export-AMRAAM termelés is oda lett irányítva - valszeg miénk is. A CM-ek meg nem igazán nehéz célpontok.

• Tetszik
Reactions: endre

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
21 897
72 615
113
Lehet államszinten bérlik Ukrajnától furmányosan a területet, így a támadásuk NATO terület elleni támadás lenne és máris meglenne a casus belli, hogy mehessenek befelé angonosz agresszor ellen.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 100
21 609
113
  • Tetszik
Reactions: fishbed and krisss