1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rheinmetall Lynx

Diskurzus a(z) 'Páncélozott harc- és szállítójárművek' témában - luperator által indítva @ 2018. december 12..

 1. dudi

  dudi Well-Known Member

  A T-14-en ahol van pancél(a kezelők kapszulája) ott bőven erősebb mint bármelyik harckocsi bármelyik páncélzata.A többi reszén a harckocsinak az aktív védelmi rendszer és az ERA adja a védelem döntő részét nem a passzív páncelzat.De ettől meg nem lesz a T-14 torony oldalpancélja erősebb mint a Leopard 2 torony oldala.Csak úgy lehet egy 55 tonnás harckocsi személyzetét megvédeni a 152-es agyútól ha csak az ő kapszulájukat páncélozod, minden mást meg nem, vagy csak minimálisan.
   
  fip7 and wolfram like this.
 2. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  A méret nem hasonló, a T-14 9jóval) nagyobb a Leopard-2-nél is.
  ...és még nincs vége a (t-14) fejlesztesnek(+tonnák...). Szerintem használhatatlanul nagy és nehéz lesz. Soha nem fogják bevallani, csak kevés lesz rendelve.
  ...kb. huszon... lőszerrel ???? (a T-14)

  De a sz@rrá páncélozott IFV/APC-k is.

  Szerintem 4-5-6 fő(+ személyzet 2-3) egy járműben, talán ez a méretre, biztonságra a megoldás.
   
  mindenen kívül likes this.
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mi az ami +20-25tonnát ad hozzá?Mert akkor lesz egy súlyban egy Leopard 2A7-el vagy Abramsal és ez még nem a használhatatlanul nehez kategória...

  Méretre pedig alig nagyobb mint a fenti két harckocsi.
   
 4. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Új ágyú, új töltő automata, új torony.
   
 5. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Ja értem már. Szóval hogy a személyzet kapszulája annyira durván van páncélozva, hogy annak a tömege miatt, bár a teknő többi része gyengébben van páncélozva, mint mondjuk egy Leo teknője, de a tömegük mégis kb azonos. Hát ez így logikus.

  Az a "huszon", ha igaz is (bár szerintem több lesz az még abból is), a 152 milisre vonatkozik.
  Használhatatlanul nagy és nehéz? Ebben nagyon nem értünk egyet. 55 tonna egy MBT-nél? Mi abban a használhatatlanul nehéz? De még ha rádobnánk 10-et, akkor is?
   
 6. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Az oroszoknak nehéz, mert minden rohamhid, vasúti kocsi, tréler kb. 50 tonnás. Mindent ki kell cserélniük egy 65 tonnás HK használatahoz, rendszeresitesehez.
   
 7. dudi

  dudi Well-Known Member

  Milyen új torony?
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Akkor kicserélik.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem én írtam,hogy használhatatlanul nehéz lesz,pont azt cáfoltam meg...

  Milyen matek alapján jön az ki nektek,hogy a 152-es ágyú meg a lőszer 20 tonna?

  Mivel azonos a T-14 tömege?Meg így is több mint 10 tonnával könnyebb mint a Leopard 2A7.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Hát, ez a fejlődés velejárója. Három lehetőségük van. Vagy mennek ők is ebbe az irányba (a tömegnövelés és vele a kiszolgáló infrastruktúra fejlesztése). Vagy keresnek alternatív megoldást. És szerintem ez a kettő, vagy ezek hibridje a járható út. Vagy gányolják tovább az elavult szarokat (ez az, ami néhányaknak annyira szimpi, de én meg lábrázást kapok tőle... és esélyesen az ottani katonák, akik használják ezeket a szarokat, szintén rühellik ezt a megoldást) és véglegesen lemaradnak.

  Mobilról nem túl célszerű fórumozni szerintem. ;) Az a része a hozzászólásomak nem neked, hanem LMzek 2.0-nak volt válasz.

  A T-14 teknőjének tömege a Leo 2/Abrams teknőjének tömegével. Tudom, hogy nagyon reggel van...
  Az egyik tank tömege 55 tonna, a másik kettőé 65 tonna. Az Abrams (és valószínűleg a Leo 2) tornyának tömege 25 tonna. Tehát a teknőjük 40 tonna körüli. A T-14-es tornya ugye biztosan nincs 25 tonna, hanem legalább 10-zel kevesebb, tehát a teknője annak is kb. 40 tonnás lehet és így jön ki az 55 tonna.
   
  mindenen kívül likes this.
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem azt írtam,hogy hasonló a teknőjük tömege.Végig össztömegről beszeltem.Arról meg tippelni sem szabad,hogy milyen nehéz a T-14 tornya mert még addig sem jutottunk,hogy benezzünk a burkolat lá.
   
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Valamit lehet, hogy félreértek.
  Ez a videó tavaly májusi. Ez az a KF41, amit hurcolásztak a kiállításokra. Ez nem az ausztráloknak leszállítandó verzió.
  Ez már a színén is látszik.
  Masrészről a Lance 2 torony az nem távirányított - tudtommal -, hanem emberes.
  Különben lehet, hogy már elkészült az ausztrál 2 tesztpéldány is, de erről én még nem olvastam semmit. A Hanwha Redback mindenesetre már megérkezett Ausztráliába.
   
  mindenen kívül likes this.
 13. kamm

  kamm Well-Known Member

  A lenyeg az volt, hogy letezik a 35mm verzio.

  Van mindketto. Eredetileg manned volt, aztan lett RC, mar az elso Lance-bol is.

  Sanszos, mert most az a #1 dolog, amire a RM figyel, az ausztral tender.
   
  wolfram likes this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Miert?Nalunk is versenyben vannak...
   
  fedett_mókus likes this.
 15. megazez

  megazez Well-Known Member

  Hát az a jóval nagyobb inkább csak éppenhogy nagyobb mint a jelenlegi "top" hk-k, csak az eddigi szovjet apróságoknál jóval nagyobb, a leo2-nél meg elhanyagolhatóan nagyobb.


  Súly tekintetében a leo2 65t, m1a2 60-63t míg az armata 50t, az armatára még ha fejlesztenek akkor 15t cuccot bele lehet nyugodtan pakolni és akkor eléri a leo2 súlyát.
   
 16. mindenen kívül

  mindenen kívül Well-Known Member

  Szerintem addig nem létezik a 35 mm-es verzió,amíg nem látjuk működés közben, de legalább is csak annyira elérhető, mint a Puma lentebb látható IWS 35 tornya. A Lynxhez is van gépágyú, van harcjármű, van torony is. Mostanában rakják össze, biztos el fog készülni az ausztráloknak.
  A KMW IWS 35 mm-es tornyánál (ami a Puma 35 mm-es tornya lehet) valami szemtelenül alacsony lőszermennyiség (65-70 db) fért csak e (legalábbis a 2014-es prototípusnál)l, míg a 30 mm-es Puma toronyban jóval több lőszer fért el. Emiatt nagyon kíváncsi leszek mennyi lesz a Lynxben. Hiába a nagyobb lőszerből kevesebb fér el, ez is egy alkalmazó szempontjából fontos szempont.

  A KMW 35 mm-es opciója a Pumához:

  [​IMG]
   
 17. kamm

  kamm Well-Known Member

  Hat, mert peldaul az ausztral beszerzes ~$11 millliard US dollaros erteke 4-5x akkora, mint a mienk valaha lesz? :)
   
 18. kamm

  kamm Well-Known Member

  Minden masodik kiallitason a 35mm paradeztattak eddig, nem is ertem, mirol beszelsz...

  Ennel a Lynx RM Lance 2.0 tornya w/ Wotan35 azert meggyozobb - raadasul a modularitas miatt osszevissza szerelgetheted oket, par ora alatt:

  "On Day 2 of the exhibition, in a lucky lull in the rain, the prototype was unveiled in the Infantry Fighting Vehicle configuration, fitted with a Lance 2.0 manned turret, the evolution of Rheinmetall’s Lance. It is armed with a Wotan 35 mm gun with ABM capability, the coaxial machine gun being a 3-barrel Rheinmetall in 7.62 mm calibre. However for long range antitank missions the turret is fitted with one pod on each side, which in this configuration contain two Rafael’s Spike LR2 missiles each. However these might be used for other purposes, such as for launching UAVs or ground-to-air missiles."

  "In the night between Tuesday and Wednesday it took three and a half hours to Rheinmetall technicians to fully transform the KF41 in a Command Post vehicle. The vehicle featured a raised roof, allowing having a 1.8 meters height in the rear compartment that hosts four military as well as all racks containing computers, radios and other electronic equipment. The two-man crew includes the driver and the commander, the latter being also in charge of the RCWS. The C4 vehicle is one of the two versions based on the raised roof configuration, the other being the ambulance vehicle, which can host two stretchers and four seats, the latter being used for medical personnel as well as for light casualties."

  "Apparently Rheinmetall technicians loved to change the vehicle configuration, as on Thursday morning the turret had emerged from the container where it was put on Tuesday evening and the KF41 was back to its combat role. What should we expect for Friday morning?"


  https://www.edrmagazine.eu/the-growth-of-the-lynx-1

  https://www.edrmagazine.eu/the-growth-of-the-lynx-2
   
 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  @mindenen kívül A cseheknek is a 35 mm nyomtak, legalabbis az IDET 2019re nekem ugy tunik, azt vittek:


  Apropo, 2:20-nal ki ez a HAJN(T?A?IK?) nevu tiszt?

  [​IMG]
   
 20. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Mégegyszer: a Lance 2.0- ból még csak emberes torony készült. De az 1-esből sincs még szerintem protónál több.
  Hogy képen is meglegyen:
  [​IMG]
  Fentről sorban:
  1. PUMA tornya RCT-30: távirányított, 30mm-es
  2. A KF31-re felszerelt Lance 1 távirányított torony. Ennek csak elvi lehetőségét lebegtette a RM.
  3. A Lance 1 emberes tornya. Ez került az ausztrál Boxerekre, és ez vett részt a cseh próbán is. Lehet elvileg 30 és 35 mm is.
  4. A Lance 2.0 torony. Eddig csak emberes verzióban létezik. 35mm-es, és nagyon nem volt tesztelve. Az ausztrál őszi teszt lesz a főpróba.
   

Ezen oldal megosztása