Nincs itt semmilyen gyűlölet. Azért van a fórum is, hogy véleményeket vitassunk meg.
Méretek:
Puma
Hossz: 7.4 méter
Szélesség: 3.7 méter
Magasság (a torony tetejéig): 3.1 méter
Lynx KF41
Hossz: 7.7 méter
Szélesség: 3.6 méter
Magasság (a torony tetejéig): 3.3 méter
Tehát, a szélességük kb. egyforma, a Lynx magasabb 20 centivel (azt nem lehet tudni, hogy ebből mennyi a torony és mennyi a test, de ránézésre kb. egyforma lehet a tornyuk magassága, tehát a test maximum 20 centivel magasabb) és hosszabb 30 centivel. Nekem ez nem tűnik olyan hatalmas méretbeli különbségnek. Tömeg tekintetében meg, a KF41 vagy 10-15 évvel fiatalabb design, tehát alkalmazhattak olyan anyagokat, amik azonos védettségi szint mellett könnyebbek valamivel. Ezzel is lehet némi tömeget spórolni.
Azt meg furcsállom, hogy a harcérték és a (kifejezetten csak a passzív) védettség közé egyenlőségjelet teszel. Én úgy tudom, hogy a tűzerő-védettség-mozgékonyság hármasa a harcérték fő paramétere és nem ezekből csak az egyik.
A magasabb test egyértelműen nagyobb célfelület, ez mindenféleképp hátrány. Különösen amiatt a konstrukciós hiba miatt, hogy az emberes toronyban 2,5 m magasan ül a pk és az irányzó. A tornyot ért találat esetén mindketten meghalnak, míg a Pumánál a távirányított torony veszik oda, az ember túlélheti.