Konkretan minden, amit allitottal: hogy nem leetezik, csak videografikan es hasonlo primitiv hazugsagok.
En ertem, hogy feletek falun az ilyesmi elmegy stilusnak, mondjuk a kocsmaban vagy a muhelyben, de kulturkorokben illetve mernoki normak szerint te hazugsagokat allitasz es szandekosan terjeszted.
Ez nagyon jo.
Edes istenem, te szerencsetlen, hat ez nagyon vicces - ez a (cseh) kiallitasra keszulo jarmu videoja, nem tunt fel?
Jezusom, teged sem az eszedert fognak ellopni, az biztos.
Igen, ez a video arrol szol, hogy egy kiallitasra par ora alatt osszerakta egy ilyen custom verziot, a bemutatora.
Fantasztikusan, hogy ennyit sem sikerult felfogni.
Ha valaha jartal volna kiallitasokra, akkor egybol tudnad, hogy minden ilyen kiallitason minden rendszer, jarmu, gep akarmi altalaban tele van mindenfele extra kijelzovel, amin futnak a mukodest magyarazo videok, grafikak, marketingvideok.
Nopersze ilyesmihez azert egy minimum beosztast meg kell utni, maskulonben max a latogatoi napokon tudsz kijutni ilyesmire, akkor meg lehet, lekapcsoljak oket, mert semmikeppen sem neked probaljak eladni...
Amugy tisztaban vagy a hazugsagaiddal, ez egyertelmu, mert ahogy neven neveztem egybol egyszeru szemelyeskedessel tudsz valaszolni.
A vicces az, hogy ugyanolyan buta, logikatlan, mint kb barmi, amit altalaban sikerul benyognod (jo reszere nem is reagalok mar regen): ha barmifele kozom volna barmileyn europai ceghez, akkor vajon miert tennek be video linket olyasmira, ami - ahogy allitod - "kokanyolt" stb?
Megforditva meg plane vicces: ha beteszem es fizetett ember vagyok, akkor logikusan nem kokanyolt, mert miert tennek be hibas dolgokat?
Logika sosem volt eros oldalad, ez eleg egyertelmu.
Szakmai reszevel? Nocsak, neked megis melyik "szakmai" terulethez van barmifele lovesed?
Egyertelmuen sem hadmernok nem vagy, sem technologiahoz nem lehet kozod, sem otvozetekkel nemigen foglalkozhatsz - netan fegyvertervezo vagy valahol kulfoldon?
Emlekeztetoul: azt hazudtad, hogy nem letezik, csak videon meg grafikan. Ez teny - itt van parszor, hatha rogzul:
Az kulonosen vicces, hogy PONT EBBEN A PILLANATBAN EL IS DOLT, HOGY LYNXET FOGUNK GYARTANI - akkor hogy is van ez, @Firga bácsi: mindenki hulye a HM-nel?
Huhh, hát most hatalmas kő gurult le mindenki szívéről - talán kicsit függetlenül is attól, hogy Puma vagy Lynx szimpatizáns is volt-e. Kicsit a 'Firga bácsi' -val folytatott vitátok margójára: igen, ilyenkor lehet érdemes kicsi önmérsékletet tanúsítani (ami nehéz tudom ilyen felemelő pillanatokban), még akkor is, ha igazad van. Én inkább a Puma felé hajlottam, még az ismert nyűgjei ellenére is, mert a BW -ben rendszeresítve van és ezzel is terveznek hosszabb távon, mely garancia lehet annak kezelésére. Míg a Lynx még ugye nincs rendszeresítve eleddig sehol (és remélem végül nemcsak nálunk lesz).
A kérdések - mennyi is lesz az annyi. Úgy gondolom, hogy a kétmilliárd EUR erre sem ad egyértelmű választ mivel ebben maga a gyár is benne foglaltatik (ez leginkább talán összeszerelő üzem lesz - főleg a kezdetben, de aztán ki tudja mennyi K+F is lesz mellette) illetve még ki tudja mi. Például gyakorló pálya illetve bemutató helyek, egyéb közös projektek stb.
A gyár helye is kérdéses lehet - szerintem ezúttal az ország nyugati fele lesz mérvadó. Egyfelől a beérkező alkatrészek miatt is, melyek közül nem tudom, hogy esetleg mekkora arányt fognak képezni pl. a cseh beszállítók (Velük a RM már régóta egyeztet e téren ...). Értelemszerűen kérdés a csehek mennyire szállnak be a buliba. Értelemszerűen nemcsak az esetleges alkatrészbeszállítás terén, de akár anyagilag is, de akár a rendszeresítés terén is. Az anyagi részét úgy értem, hogy van ugye már CZ Bren meg repülőgépgyár közös projektünk is - akarhatnak-e egy ilyenbe is beszállni. Ahogy nekünk sem gond, hogy a repgyár Náluk van - úgy lehet Nekik ez sem gond, hogy ez meg nálunk. Jó nem akarok sokat fantáziálni.
Tervezett célpiac. Ezzel a kihelyezett gyártóüzemmel mik lehetnek a célok, mint elképzelhető üzemeltető országok? Csehek voltak emlegetve - Ők esetleg. Osztrákok vagy szlovákok elképzelhető? Avagy horvát (ők tudom valami levetett amcsi vasban gondolkoznak) vagy szlovén? Esetleg más? Valahogy nem vagyok benne biztos, hogy csak magyar igények kielégítésére jönne ide egy komplett gyár ... Bár referenciának sem utolsó - pl. USA, Ausztrálok felé, mint kihelyezett gyártóüzem.
Kíváncsi vagyok az USA és ausztrál tenderre gyakorolt hatására is. Ennek "jól kell sikerülnie" (!). Úgy egyébként kíváncsi lennék a saját határidőinkre is - gyár mikorra, mennyi mikorra stb. Szerintem a nehézdandárra való mennyiség ebből is meg kéne lennie 2025 Q3 -ig - így lenne értelme. Azt nem tudom, hogy a realitása mennyi ennek ...
Az mekkora hülyeség lenne, hogy esetleg a közepes dandárba is kerüljön belőle? Az esetleges mennyiségi kedvezmény, itteni gyártás mellett és a közös logisztikával (a nehéz dandárral) nem tenné a "megéri" kategóriába persze hozzá értve a képességnövekményt is egy akármilyen 8x8 APC -vel szemben? Avagy ez már nagyon "Sci-Fi" lenne? Amennyiben meg nagyon akarnánk kerekes APC -t az meg mehetne váltani a "maradék BTR -eket" minden máshonnan. Az "összes BTR cseréje Lynx -re" azt azért már én is a "meseszerű" kategóriába tenném inkább ...