Rheinmetall Lynx

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
5 353
14 175
113
Nem igérem holnapra, mert nem tudom, de mivel azt az információt kaptuk, hogy lehet belőle mindent felhasználni, tehát nyilvános, ezért a jövő héten a cégnél megpróbálom szkennelni.

Oh, ez inkabb koltoi kerdes volt, nem igazan vartam igenlo valaszt. :)

Hat inkabb kerdezz ra azert hogy biztos oke-e kozzetenni, ne hogy mar miattunk legyen valami problemad belole. :)

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 229
9 546
113
Hát... a gyalogság ellen tág fogalom. Mi ellen, a gyalogság ATGM-jei, aktiv védelem nélkül hamar semlegesítik, talán még azzal is.. Az aknák ellen részlegesen védenek, igaz, legalább kevesebb a sérült, halott katona, mert van pld. Lynx-en lábtartó pld az üléseken stb. Mi van még a gyalogságnak. IFV ellen max, rombolópuska... a többi géppuska, karabély stb. ellen már a 20 tonnás uszóképes cuccok is védettek voltak. A gyalogság ráadásul konvencionális háborúban sohasem egyedül harcol. Ha ott egy JTAC akkor meg b*-juk, vagy repül egy öngyilkos drón (lásd örmény konflktus most) és ahogy az MBT, úgy az IFV-nek is annyi..

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 229
9 546
113
Kaptam kis baráti segítséget:
A hideháború idején:
A kollegák elfelejtik,de a Marderen és a Warrioron kivűl volt AMX 10,ami úszött.A nyugati világ alap gyalogsági járgánya meg az M113 volt,ami szintén úszott.És a Bradley is eredetileg úszóképes,csak az iraki harcokban kapott pótpáncélzat súlya miatt vesztette el ezt a készségét.De a koreai K21 is úszik.
Amig a misszios küldetések nem hozták előtérbe a páncélvédelmet,nameg a 0 veszteség politikai igénye,bizony a nyugati páncélozott járművek többsége is úszóképes.De a svéd S hk is segédpontonokkal úszóképes volt-bár ez inkább csak érdekesség

• Tetszik
Reactions: fishbed

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113
Hát... a gyalogság ellen tág fogalom. Mi ellen, a gyalogság ATGM-jei, aktiv védelem nélkül hamar semlegesítik, talán még azzal is.. Az aknák ellen részlegesen védenek, igaz, legalább kevesebb a sérült, halott katona, mert van pld. Lynx-en lábtartó pld az üléseken stb. Mi van még a gyalogságnak. IFV ellen max, rombolópuska... a többi géppuska, karabély stb. ellen már a 20 tonnás uszóképes cuccok is védettek voltak. A gyalogság ráadásul konvencionális háborúban sohasem egyedül harcol. Ha ott egy JTAC akkor meg b*-juk, vagy repül egy öngyilkos drón (lásd örmény konflktus most) és ahogy az MBT, úgy az IFV-nek is annyi..

A vállról indítható páncéltörő rakéták és a nehéz-géppuskák(romboló puskák),aknavetők tüzétől védettek.Ezek a gyalogsági fegyverek nem az ATGM ami nem gyalogsági fegyver.A JTAC általi irányított repülő meg aztán tényleg nem gyalogsági fegyver.

Bár valóban fogalmazhattam volna pontosabban is!!!

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 358
113
Az egyik a Defence Technology Review 2/2020 száma. The Lynx family (no ez 90x oldalas)..
A másik egy inkább promo kiadvány szép képekkel a Rheinmetall-tól.
Az biztos ez volt? Vagy ennek van valami bővebb verziója is?
Erről jut eszembe:
Az októberi számban van egy érdekes dolog (16-17-es oldal).
A németeknél készülő 46 Lynx tornyának a nagy része Ausztráliában fog készülni. Ez azért furcsa, mert ezek szerint nem az összes!
Sőt a MILVEHCOE - akik egyrészt a Lance 1-eseket csinálják a Boxer CRV-hez, és majd a leendő ausztrál KF41-eket komplett - már azt számolgatja, hogy annak ellenére, hogy úgy volt, hogy ők csinálják majd csak a Lance tornyokat a világon, most ettől elesnek.
Merthogy állítólag nálunk toronygyártás is lesz! Mondjuk fogalmam sincs, hogy kinek mi lett igérve, de az is lehet, hogy nekik ezt a kizárólagosságot csak a Lance 1-re vonatkozóan adta meg a RM. Ez már csak azért is lehetséges lenne, mert ugye a cseheknek azt dobták be csalinak, hogy ők is tornyot fognak gyártani. Biztos vagyok benne, hogy ha a RM-nek az ausztrálok és köztünk kell majd dönteni, akkor biztos vagyok benne, hogy nem mellettük döntenek. Ott gondolom kicsit magasabb költségekkel dolgoznak.:rolleyes:
Az is érdekes, hogy ha nem az összes 46db torony fog az ausztráloknál készülni, akkor ez a lépés nem gazdasági okokból fog így történni. Mert akkor az összes ott készülne. A tippem az, hogy elképesztően megpörgettük ezt a szállítást. Ezek szerint nem győzik a németek kiszervezni a melót, hogy készen legyenek a járművek időre. Nem lennék meglepve, ha a gyár már hamarabb is állna (és '23 előtt megkezdené a termelést) itt, hogy be tudják fejezni időre.

• Tetszik
Reactions: Blitz97 and SilvioD

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 229
9 546
113
Ez a szám, amit kaptunk, a 80+%-ig Lynx-ről szól.1-2 hirdetés, illetve olyan rendszer van, amelyet máshova is beépítenek..

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
2 003
4 907
113

Szia,

Jo a cikk!

De azert par dologra rakerdeznek, hogy biztosan jol irtad?

Szerb BOP-1 ... Páncélzata 10-05mm-es

Ez nem inkabb BOV-1 es 10-15 mm?

Lazar3 ... 12,4mm-es géppuska

Ez nem 12,7?

Cougar ... .A RPG páncéltörő gránátnak is ellenálló üveg

Akkor is ellenall, ha elmukodik?

Es egy mas jellegu kerdes: a wikin lathato voroskeresztes nehezgeppuska nem ellentetes a genfi konfenvioval illetve a voroskereszt eloirasaival?

Bel

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 229
9 546
113
Szia,

Jo a cikk!

De azert par dologra rakerdeznek, hogy biztosan jol irtad?

Szerb BOP-1 ... Páncélzata 10-05mm-es

Ez nem inkabb BOV-1 es 10-15 mm?

Lazar3 ... 12,4mm-es géppuska

Ez nem 12,7?

Cougar ... .A RPG páncéltörő gránátnak is ellenálló üveg

Akkor is ellenall, ha elmukodik?

Es egy mas jellegu kerdes: a wikin lathato voroskeresztes nehezgeppuska nem ellentetes a genfi konfenvioval illetve a voroskereszt eloirasaival?

Bel

Sziaszok!
Lehet benn elírás, én amilyen forrásokat használtak ezek voltak, de átnézem is javítom. A vöröskeresztes nehézgéppuskás változat képét a gyártó találta ki, Koncepció. Szerintem csak azt jelzi, hogy négy hordágy is befér, akkor meg a távirányítás géppuska le.. Az RPG ellenálló üveg, államunk, kormányunk egyik hivatalos anyagában volt. Én is röhögtem rajta.. (javitottam a szövegetn..

BOP-1 - 10-15mm of steel STANAG 4569 nivo III+ front side for BOV M11 and BOV M15 . javítottam,
Köszönöm a segítséget.

• Tetszik
Reactions: bel

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 691
15 229
113
Saját szösszenetem a Lynx-ről, amiért anyázást is kapok majd rendesen.. Én nem műszaki ismertetőt írtam, sőt kevertem is direkt az APC-ket, és IFV-ket, inkább a fejlődéstörténet néhány elemét írtam le a kevésbé vájtszemű átlagolvasóknak
Egyébként kaptam a Rheinmetall-tól 94 oldalas egy 30 oldalas kiadvány a Lynx-ről, egészen beszállítói szintig sok minden van benne, de ezt meghagytam a Killermetals blogon ismerősömnek. A HT-ban megjelentik hamarosan cikk (nem az én tollamból, de én is megnézem) cikksorozat a járműról.

https://military-technology.blog.hu/2020/10/02/a_raba_vp-tol_a_kf41_hiuzig

Lassú vagy. :D;)
@Terminator egy nappal elöbb berakta az írásod. :D
Ez a HTKA, itt nem lehet késlekedni.

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 820
11 840
113
Legyen meg itt is.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Meet us at virtual #AUSA 2020 to learn more about our manned and unmanned vehicle systems like Lynx KF41, innovative electronic solutions, active protection systems, advanced munitions and soldier lethality solutions.

https://t.co/KtYG32VCZT

#usa #ausanow #usarmy #rheinmetall https://t.co/oZXRYa9AZX

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 448
113
Így nez ki az ausztrál Lynx és kb az első Lynx amin minden(!!!)működik azaz 0% demo 100% tesztgép.
FB-IMG-1602091515383.jpg

FB-IMG-1602091530489.jpg

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 344
8 346
113
Közben egy érdekes dolgot szúrtak ki a twitteren.
Az AUSA 2020 promo videóban, valamilyen oknál fogva 7x7 görgős a lynx, amíg az Ausztrál teszt verzió és a Magyar demó 6x6-os.

• Tetszik
Reactions: Ocses

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 344
8 346
113
EjrH3U-VgAAMWWz

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.