1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Shenyang J-31

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 26..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Van egy olyan sejtésem, hogy olcsóbbra számítottak.
   
 2. emel

  emel Well-Known Member

  Ettől függetlenül a MARINES 1.-2.-és 3.-sorban egy partraszállási célra fenntartott haderőnem, partraszállást meg a flotta támogatása nélkül 1942 óta nem csináltak! Szóval még mindig érvényesek a fenti kérdéseim!
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Persze, hogy érvényes és sok ember töpreng ezen. De ha logikus választ keresel, elég keveset találsz. Viszont ott van a haderőnemek közti megmagyarázhatatlan vetélkedés. Lehet valahol "arc" kérdést is csináltak a dologból, hogy nekik márpedig kell, kerüljön az bármibe.
   
  endre likes this.
 4. Negan

  Negan Well-Known Member

  A vb legtöbb helyen talál olyan útszakaszt,ahol ez már rövid pályás üzemmódban elcsuhog.Vagy lemezből épít,mint az angolok Falklandon.A hordozók ből meg kevés van.Gvafalcanal meg mel beleegett a Mariner emlékezetébe.
  És hát igen,olcsobbra számítottak
   
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Persze közelében nincs az A változatnak (és nem segít azon, amit Molni szokott mindig mondani, hogy megnyomorította a másik két verziót), de export szempontból is sikeres a B, wikin gyorsan összeadogattam, 117-nél áll a jelenlegi rendelésállomány, amiben nincs benne Dél-Korea, ahol még nem döntöttek a B változatról.
   
  pöcshuszár likes this.
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Könnyű addig a "Kell"-t kijelenteni amíg engedik nekik, és főleg pénzt kapnak arra hogy a speciális követelményeikkel valamennyire gúzsba kössék a másik két haderőnem harcigépének fejlesztését. A haderőnemek közti hirig addig működhet, míg az eggyel magasabb szintű (PENTAGON) döntést parancsban meg nem kapják. Ebben e témában megadták nekik a "pattogás" lehetőségét, éltek is vele. Viszont nem véletlenül jelentette ki mind az Air Force mind a NAVY vezetése, hogy részükről ezzel örökre vége a MARINES repgép-fejlesztésében való részvételnek, magyarán a tengerészgyalogosok ezután ne a Légierőnél és a Flottánál érvényesítsék a technikai igényeiket ... majd együttműködnek velük a harctéren!!
   
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Azt ne felejtsd el, az aszfalt útpálya nem jó az F-35B-nek, csak a beton. Másrészt ez a nagy mennyiségű üzemanyag (és fegyverzeti) igényt még nem oldja meg.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Ha a repülőtereknél meg tudják oldani az üzemanyag utánpótlást, akkor ezeken az expediciós "leszálló helyeken"-en is meg fogják, ha nagyon akarják.

  Jó kis vietnámi éra alumínium AM-2 mat pad.

  Abba most ne menjünk bele, hogy ténylegesen mennyire van szüksége a bőrnyakúaknak légierőre és mennyire presztízs kérdés. De őszintén szólva én is ragaszkodnék hozzá, ha már van pénz rá, mert nem biztos, hogy mindig rendelkezésre áll majd egy anyahajó, vagy repülőtér a légierőnek. Pláne ezeket bármikor elvonhatják egy másik fontosabb hadszíntérre és ilyenkor a mostohagyerek USMC szívja meg majd meg a lompost. Ne felejtsük el, hogy most ismét egy kis csendes-óceáni island hopping-ra készülnek fel Kína ellen. Arra meg elég jól jöhetnek a B-k.
   
  Negan likes this.
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  A Csendes-óceán legjobb fegyvere a sokezer kilométer hatótávolságú nehézbombázó stealt CM-ekkel, elfoglalt szigetek lekapcsolására az kell, nem egy rakás baka M-16-ossal. Elavult ötletelés.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Igazából M27 IAR(leánykori néven HK414).
   
 12. Negan

  Negan Well-Known Member

  Ha valamit meg akarsz tartani,ahoz nincs mese,gyalogság kell
   
 13. emel

  emel Well-Known Member

  Megtartani vagy mint veszélyforrást kiiktatni az két külön dolog. A sánta kutyát se érdekli, ha párszáz bármilyen ellenséges katona marad egy-egy szigeten, de a nagyobb hatótávú fegyverzetüket irányított bombákkal és/vagy manőverező szárnyasbombákkal(CM) kiiktatták. Mint ahogy 44-45-ben se foglaltak el minden kis szigetet a jenkik, csak amik fontosak voltak nekik. A többit csak megkerülték és elszigetelték, aztán a japok választhattak az éhenhalás és a harc nélküli megadás között.
   
  endre, Rotten878 and molnibalage like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Marhaság. Lásd emel kommentjét eggyel fentebb. Ott kezdődik, hogy meg sem kell tartani. Egy fasírttá lőtt sziget 0 fegyverrel blokád alatt = kinemszarja le kategória.
   
 15. Negan

  Negan Well-Known Member

  Kivéve,ha meg akarod tartani,hogy saját bázisként használd.II.vh-ban sem minden szigetet hagytak maguk mögött az amik.Jópárat elfoglaltak,mert szükségük volt rájuk.Ez ma sem lenne másképpen.
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mi a francot akarsz bázisként használni egy fasírttá lőtt szigeten? A konfliktusok tempója egészen más, mint a II vh alatt.
   
 17. Negan

  Negan Well-Known Member

  Őőőőő......Biztos?Korea,3év.Vietnam,9év.Irak-Irán,8év.Irak 2003tol meddig is?Afganisztán,na ott soha nem volt igazán béke.
  Ha totális háború lesz,az tényleg rövid lesz.Félórás.De pont ennek elkerülése miatt inkább nagyon is elhúzódó területfoglalósdi megy már most is a Dél Kinai tengeren.Egyenlőre ééles fegyverhasználat nélkül
   
  Hegylakó likes this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 19. emel

  emel Well-Known Member

  Mi a kórságnak kellene a jenkiknek még több bázis a Csendes-ó. térségében, számold már meg kinek van csak feleannyi mint nekik?!! A világháborúban persze hogy sok szigeten partraszálltak, mert az akkori stratégiai légierő az akkori fegyverzettel erősen korlátozott hatótávolságú volt, kellett nekik a repülőbázis. Nézd meg ezt a hatótávolságot a mai gépekkel és fegyverzetükkel!!
   
  Rotten878 likes this.
 20. Negan

  Negan Well-Known Member

  A folyamatos jelenléti ellenőrzéshez
   

Ezen oldal megosztása