Érdekes a felvetések sokasága, amikor konkrétan a harckocsik beszerzése kerül szóba. Na nem hivatalosan, hisz eddig erről nem hallottunk. Az én szubjektív véleményem a következő ebben a kérdésben.
Feltételezem, hogy világhatalomtól nem szeretnénk fegyverzetet vásárolni, mert nem akarunk teljesen elköteleződni és maximális csatlóssá válni, semmilyen vonalon. Ebből az apropóból, sem amerikai, orosz, kínai beszerzés, harckocsikból biztosan nem lesz. Középhatalmaktól elvileg vehetünk, ha adnak el nekünk. Leopárd harckocsik most új gyártásúak lehetnének, ha meg tudnánk fizetni, illetve ha a németek nem nyavalyognának és adnának el nekünk. Mivel elfekvő készlete ebből a harckocsiból, ami eladó lehet, szerintem senkinek nincs. Ugyan ez lehet farncia, vagy olasz tankok esetében is. Új gyártás beindításához persze, mennyiség is kell, nem csak pár tucat. Török harckocsi nem tudom mennyire kész, vagy nem kész. Ott biztosan tudnánk venni, ha már megy a gyártás és belefér a megrendelésünk, egy belátható időn belüli leszállításba. Marad még reálisan Dél Korea. Kérdés ott mi a helyzet a K-2 tankokkal. Milyen állapotban megy a gyártás és tudnánk-e ott rendelni ? Passz. Nem csodálkozom hogy a harckocsik nem kerülnek szóba. Ez lesz a legnehezebb szárazföldi beszerzés, ha eljutunk addig. Tüzérségi fegyverek, IFV, APC, stb., beszerzése megoldható, de harckocsi, nem könnyű eset. Majd meglátjuk.