Szállítógépek váltása a MH-nél

http://radarfigyelo.hu/2013/07/27/hivojellel-a-solyom-airways/
<i>A vezérigazgató jelezte: terveik szerint a Sólyom Hungarian Airways egyik flottagépét kormányzati célokra is felajánlják.</i>

Erről írtam. Szerintem ha van esze az államnak(ami általában nincs) elfogadják a Sólyom egyik gépét VIP célokra és végre le lehetne váltani az An-26-osokat valami igazi katonai szállítóra nem pedig Bae146-ra.

@ therob
Tudom, megerősítettelek.
Egyébként az AN-26osoknak van valami önvédelmi képességük?
Mármint azon túl, hogy szürkék.

Szerintem ha van esze az államnak(ami általában nincs) elfogadják a Sólyom egyik gépét VIP célokra és végre le lehetne váltani az An-26-osokat valami igazi katonai szállítóra nem pedig Bae146-ra.

Az Airbus... és a Boeing ... nem igazi VIP gép... Az egy dolog hogy annak berendezve használható. De egy VIP gépnek az esetek többségében az a lényege, hogy gyorsabban, rugalmasabban kevés utast elvigyen A-ból B-be. Ilyen pl. egy business jet...
Pl. a csehek se arra használják az Airbusokat leginkább. a németek se. a hollandok se stb... Ahhoz túl drága, túl rugalmatlan stb...

...végre le lehetne váltani az An-26-osokat valami igazi katonai szállítóra nem pedig Bae146-ra.

Ez így igaz... A Bae (meg Boeing, Airbus stb) nem tud leváltani egy harcászati szállítógépet. Persze egy stratégiait se (pl C-5)

A Sólyom akkor lenne jó kormánygépnek, ha kb. 100m-es magasságból ki lehetne szórni belőle az egész bandát....
Egyből jobban élnénk...!!!

Sondor961 szorjuk ki az egész lakosságot a gépből. Már is jobban élnénk, nem is értem ilyen hogy fordul meg a fejedben , nem hogy leírni.

<b>piratvitorla</b> már leírták itt előttem nálam hozzáértőbbek.
A BEA146-ost átmeneti időre veszik.
Tudod miszios célokra személy szállításra, mint a VIP is eddig csak AN csinálták és így hipp hopp lefog járni a z üzemidejük, de vesznek 3 db gépet , akkor még 2-3 évig ki lehet az együttes flottálval húzni az időt.
TEHÁT NEM most történik a válltás , most az történik, hogy ne maradjunk gép nélkül.

eddig csak AN csinálták és így hipp hopp lefog járni a z üzemidejük, de vesznek 3 db gépet , akkor még 2-3 évig ki lehet az együttes flottálval húzni az időt.

Ezzel egy a bökkenő: az Ancsák már nem repülnek annyit, hogy lejárjon a repidő. A naptári talán nagyobb gond lesz...

T. desertfox!
A lakosság egy része nyomorog, és SOHA nem fog repülni! Miközben a felelősök repkednek és tanyasi stadiont építenek!
Egyértelmű, hogy kiket kell kiszórni...!!!

Nem tudom hogy mindenkiben tudatosult-e, de még évekig maradunk Afganisztánban. Hende nyilatkozta. Az biztos hogy a BAe-146-tal egyszerűbbnek tűnik a személyszállítás nagy távolságokra.

<b>piratvitorla</b> már leírták itt előttem nálam hozzáértőbbek.
A BEA146-ost átmeneti időre veszik.
Tudod miszios célokra személy szállításra, mint a VIP is eddig csak AN csinálták és így hipp hopp lefog járni a z üzemidejük, de vesznek 3 db gépet , akkor még 2-3 évig ki lehet az együttes flottálval húzni az időt.
TEHÁT NEM most történik a válltás , most az történik, hogy ne maradjunk gép nélkül.

Akkor már olcsóbb lett volna betársulni a Csehek A-319-ibe. Van nekik 2, vagy 3 db.

Az biztos , de Én nem beszéltem a Csehekkel, gondolom Te se , de lehet nem adják, azt tudom, hogy 5 MILLIÁRD FT -ért vesznek gépet, és az elmúlt 3 évben cirka ennyiért béreltek gépet. Persze erre még az üzemletetés , kero ráfog jönni. Az baj egyikünk sincs bent a kormányba hogy pontos számokkal dobálozzunk, de Én személy szerint a bérlős és közösködős dolgokat nem szeretem, közös lónak túrós a háta.

Ezzel egy a bökkenő: az Ancsák már nem repülnek annyit, hogy lejárjon a repidő. A naptári talán nagyobb gond lesz...

Én továbbra is attól félek hogy a Bae-146 bérlése alatt arra a végkövetkeztetésre jutnak a döntéshozók hogy teherszállító gépre nincs is szükségünk, olcsóbb a béreljük valakitől arra az egy-két dologra amire használjuk őket, hiszen alig repülnek.

Miközben a felelősök repkednek és tanyasi stadiont építenek!

Arra gondolom nem gondoltál, hogy a stadionok nem úgy épülnek, hogy elássák a pénzt, és locsolgatják, aztán kinő "belőleja stadijon."
Valakiktől anyagot vesznek, valakik megtervezik, valakik felépítik, ezeket pedig kifizetik.
Nem tudom, a múlt századból dereng-e a new deal, például.

Igaza van borisznak, ha tetszik, ha nem a sportra is áldozni kell!! Az ilyen giga-beruházások löknek egy kicsit a gazdaságon. Az már más kérdés, hogy egy ilyen stadion sokkal olcsobban is kijönne, ha ne lenne az a sokat emlegetett fránya korrupció. Itt meg felesleges pártokra vagy ismét "a hülye magyarokra" mutogatni, ez megvan mindegyik pártnál és bármennyire hihetetlen de más, akár nyugati országnál is (max. a mértéke kisebb).

Értelmesebb beruházásokra is el lehetne költeni azt a pénzt. Persze lehet stadionokat is építeni, csak ne járjanak úgy mint a Tüske csarnok vagy az akasztói stadion.

Végre valakik akik ezt a Stadionos dolgot is átlátják kicsit .
A Valaki felléptikhez még annyit hogy pont a most legszegényebb osztály a 8 általánossal rendelkezők kapnak ezzel munkát.

Hát ha már sport, akkor lehetne inkább olyan sportokra költeni, amiben jók vagyunk... De amúgy meg, ha inkább gyártanánk valamit, akkor egyrészt oda is kell építeni üzemet, irodákat hozzá, raktárat, stb., másrészt a szürkeállomány is kap munkát, plusz ne adj Isten, fejlődik valamilyen gyártástechnológia kis hazánkban. :)
Arról nem is beszélve, hogy bár nem értek hozzá, de ezzel akár a GDP-t is jobban meg lehetne dobni, ha kivételesen jól csinálják...