Szállítógépek váltása a MH-nél

Egyreszt ugye egy gep = nem gep, masreszt ha osszesen 3 rampas geped van (kis orszag), akkor ertelmetlen ketfelet fenntartani, sokkal dragabb lenne, mint egyfajtat reptetni mindenhova...
Nem kell 3, és nem kell A400M méretű monstrum. - Két Ancsa leváltásához 2 kell...!

Szerintem telefonalj be Benkohoz es mondd el neki, miert hulye o is es az egesz vezerkar hogy harom rampas gepet akar, mikozben szamodra teljesen vilagos, ogy ket Ancsat kell csak levaltani....
Nem kell felhívni, mert a luxusgépek vásárlása óta ezt már minden normális ember tudja! - Majd az idióta főnöke hívja, hogy kell még néhány "honvédségi" gép a Vidi meccsekre...!

Nem kell 3, és nem kell A400M méretű monstrum. - Két Ancsa leváltásához 2 kell...!
Bazz 400 embert kell kivinni KFOR-ba, Irakba 150 feletti. Annyi befér egy Ancsába ? Van 2 géped, átlagban az egyik használható és azzal kéne cipelni kb 4 misszió cuccait egyszerre. Számolj már utána könyörgök. Az A400 kicsit tényleg nagy, de a fő gond vele, hogy kiforratlan és műszakilag még nem megbízható.

Bazz 400 embert kell kivinni KFOR-ba, Irakba 150 feletti. Annyi befér egy Ancsába ? Van 2 géped, átlagban az egyik használható és azzal kéne cipelni kb 4 misszió cuccait egyszerre. Számolj már utána könyörgök. Az A400 kicsit tényleg nagy, de a fő gond vele, hogy kiforratlan és műszakilag még nem megbízható.
Én az Ancsák CSERÉJÉRŐL írtam. Pl. a Spartan már jóval nagyobb, a Herky meg pláne. És a rámpa jóvoltából terhet is tudnak szállítani, sőt a beteg katona is hazahozható...

Miért csak 2 Ancsát emlegettek mindig?? Csak mert ennyi maradt a legatyásodott légierőnek, nem azt jelenti, hogy csak ennyi is kell! A Minyókat sem 3-4 darab gép váltja. Kellene minimum 4-5 Ancsa méretű szállítógép szerintem. Nekem személy szerint a C-27 a kedvencem!

Én az Ancsák CSERÉJÉRŐL írtam. Pl. a Spartan már jóval nagyobb, a Herky meg pláne. És a rámpa jóvoltából terhet is tudnak szállítani, sőt a beteg katona is hazahozható...
Inkább vegyünk 4 vagy 5-öt akár mivel ha nagy balhé lesz már úgysem kapunk egy db-ot sem.:D

Voltak ancsáink, mert valamikor az őskorban valaki úgy gondolta, hogy jó lesz az nekünk. Most meg 2019. van, egyáltalán nem biztos, hogy pont arra van szükségünk, mint akkor.

• Tetszik
Reactions: kamm
Milyen 2 Ancsáról beszélsz? Jelenleg csak 1 repül - ha éppen repülőképes. Régebben meg sokkal több volt, csak éppen nem váltották ki őket semmivel mikor lejárt az élettartamuk, simán eddig az egyetlen gépig rohadt le az állomány.

Miért csak 2 Ancsát emlegettek mindig?? Csak mert ennyi maradt a legatyásodott légierőnek, nem azt jelenti, hogy csak ennyi is kell! A Minyókat sem 3-4 darab gép váltja. Kellene minimum 4-5 Ancsa méretű szállítógép szerintem. Nekem személy szerint a C-27 a kedvencem!
Két Spartannal egyetértek, és később jöhet mellé még 2. De addig vannak fontosabb dolgok is pl. kórházak, iskolák, utak és a BÉKA S.GGE ALATT LÉVŐ FIZETÉSEK etc.

Miért nem vesszük meg azt a 3 db használt C-17-est amit a NATO Heavy Airlift Wing keretében repülünk már évek óta. Van hozzá kiképzett személyzetünk is. Azonnal aktív állomány lehetne. Egy csapással letudnánk az USA felé a "bevásárlási kötelességet". Még a felségjelzésünk felfestésével sem kell bajlódni mert azzal repülnek;-) Persze ezután is lehetne vele bárkit és bármit szállítani NATO felkérésre csak ezután már nekünk fizetnének és természetesen a magyar küldetések elsőbbséget élveznének.

• Tetszik
Reactions: vata
Miért nem vesszük meg azt a 3 db használt C-17-est amit a NATO Heavy Airlift Wing keretében repülünk már évek óta. Van hozzá kiképzett személyzetünk is. Azonnal aktív állomány lehetne. Egy csapással letudnánk az USA felé a "bevásárlási kötelességet". Még a felségjelzésünk felfestésével sem kell bajlódni mert azzal repülnek;-) Persze ezután is lehetne vele bárkit és bármit szállítani NATO felkérésre csak ezután már nekünk fizetnének és természetesen a magyar küldetések elsőbbséget élveznének.

Mert nincs elado hasznalt C-17es. A gyartasa is megszunt. Nem erte meg tovabb fenntartani evi 1-2 darabert. Sokan vdnnenek meg 1-2 gepet, de nincs.

• Tetszik
Reactions: kamm and Loken
- Én nem hallottam róla hogy nagyon reklámoznák az eladásukat a szabadpiacon.
- Másrészt az ára se a mi kategóriánk lenne.
- Harmadszor - az hogy van néhány fő magyar a személyzetekből, nem azt jelenti hogy lenne rá elég teljes személyzet a váltásokkal együtt. Szerintem rövidesen (hacsak nem már ma is) hatalmas pilótahiány lesz/van? a fejlődő légierőnél, gépet sokkal gyorsabban lehet gyártani mint pilótákat kiképezni.

Az túl nagy lenne nekünk. Kb. olyan, mintha Kovácsék egy 20 tonnás buszt vennének a családi autó helyett. /Miként az A400M kapacitását sem tudnánk kihasználni./

Hujujjuj...
  • Ki mondta, hogy eladó...? Főleg mind a három? Azok közös tulajdonban vannak és az összes résztvevő repült órát fizet ki, amit használhat. Minden résztvevő beleegyezése kellene ehhez. Ez hogyan állna elő, amikor a résztvevők pont azért döntöttek a közös gépekhez, mert ez a racionalitás gazdaságilag? Miért adnák el a meglevő gépek közül egyet is, amikor az azt jelentené, hogy a szétosztható óraszám már ezzel is radikálisan esne...?

• Ez volt az összes felhasználó által kihasznált kapacitás. https://www.sacprogram.org/en/Pages/Heavy-Airlift-Wing.aspx Szerinted hol van Mo-nak szükséges akár csak 1 db saját tulajdonú C-17-re? Sehol. Azért, hogy évi 50-60 órát repüljön a kiképzési repüléseken túl?

• Hova tudnánk le az USA felé a "kötelezettséget", amikor nem az USA-tól vennénk meg a gépeket? A gépek közös tulajdonúak és üzemeltetésűek az európai NATO országok által, 0 USA tulajdonnal.

• Egy magyar katonai gép az nem cargo társaság. Nem is biztos, hogy a jogi háttere ennek megvan. Az USA katonai gépei sem végezhetnek bérszállítást tudtommal, legalábbis civileknek biztosan. (Erről Ostravában a C-17-es interjúalanyom nem tudott egyértelműen nyilatkozni, hogy amikor nem jenki erőket szállítanak, akkor a fizetés hogyan történik, vagy milyen módon papírozzák ezt le a felek, hogy ki és hogyan állja a költségeket.)

Gondolkozzunk ár kommentelés előtt és számoljunk már el néha 20-ig...

Az túl nagy lenne nekünk. Kb. olyan, mintha Kovácsék egy 20 tonnás buszt vennének a családi autó helyett. /Miként az A400M kapacitását sem tudnánk kihasználni./
Hát kb. Mintha lenne a garázsban egy teherautó, mert a család 5 évente költözik. Azért bérel az ember szolgáltatást költözéshez. A C-17-es ezred pont ezt a célt szolgálja.