1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Szovjet/orosz korai előrejelző radarhálózatok

Diskurzus a(z) 'Korai előrejelző radarhálózatok' témában - Jeno által indítva @ 2013. január 6..

 1. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Amit én még nem említettem, de amikor gyűjtöttem anyagot a helyzetmeghatározási rendszer komolyabb ismertetéséhez, akkor már láttam, hogy az oroszok már régen betették az ionoszféra pillanatnyi állapotát (a paraméterezését az algoritmusoknak ???) a GLONASS (GNSS) csomagjaiba, és úgy egyébként meg a többi információval együtt ami még benne van valami 30 perces állandó frissítés rémlik az emlékeimből, de ezt most nem merem biztosra mondani. A 30 perc info csomag frissítés az biztos van, csak hogy ebbe mi tartozik bele azt nem tudom. Ott is már harmadik generációra frissítenek, de még az esőből is talán van fent működő műhold ?? Ott is intenzív fejlesztés, szóval cserélgetés újra van beütemezve.
   
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Mi itt a világ tudatlanabbik felén úgy tudjuk, hogy a HAARP az, ami folyamatosan méri az ionoszférát. Persze lehet, hogy földrengéseket és cunamikat csinál. Vagy furcsa hangokat az ellenség fejében:)
   
  Leonidas and dudi like this.
 3. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Az is ugye impulzusban sugárzott, na de hogy a meghajtás milyen hatásfokú volt, mennyi volt a veszteség, simán előfordulhatott, hogy zabálta a MW-okat. A számítógépek ugyan akkoriban jóval többet zabáltak, de a legkisebb tétel a fogyasztásban akkor is az volt, a sugárzáshoz és a meghajtásához képest jelentéktelen volt. Azt kizártnak tartom, hogy számítástechnikával akár csak a 10 kW-os kategóriát elérték volna. Persze ez csak vélemény, mert nem tudom az igazat, de akkoriban azért már ismertem orosz mikroelektronikai cuccokat, és ha kicsit lemaradva is, de igyekeztek tartani a lépést a nyugattal (orosz és NDK mikroelektronikai ipar)
   
  endre likes this.
 4. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Igen, a HAARP méri folyamatosan, meg az oroszok, meg még a franciák, meg a kínaiak, angolok, ausztrálok, kanadaiak, azt ki ne hagyjuk, de az indiaiak is, akik az amik, oroszok, kína, és az EU után jönnek fel 5. világhatalmi tényezőnek. Persze saját űrállomás lesz, épül a saját gps rendszerük (IRNSS), katonai radaros és optikai nagy felbontású műholdakat lövöldöznek fel, és a kudarc után hamarosan megy az újabb holdszonda, de a keringő egység a hold körül az már renden van és azóta is dolgozik. Ez van...:) Az US a fejlesztési összegekkel persze nem véletlenül van az élen, de már egyáltalán nem kétpólusú a pálya az űrben sem.
   
 5. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  10KW az 20 jobb PC.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  N+1-szerre kérdezem. Mi volt a célpont repülési magassága. Ha 12-13 km alatt volt, akkor az nem B-2 volt. Max annak hiszi.
   
  Terminator likes this.
 7. boki

  boki Well-Known Member

  Melyik az az 5 és hol lesznek üzembe helyezve?;)
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tankolni lejöttek vagy a tankerek mentek fel?egyáltalán volt szükségük Jugoszlávia felett tankolni?
  Milyen fegyverzetük volt akkoriban a B2-nek? Ha csak lézeres bomba akkor előfordulhatott,hogy le kellett jöniük a felhők alá.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  • Szerbia felett senki nem tankolt.
  • LGB soha nem volt B-2-őn, mert semmi értelme.
  • Nincs is rajta célmegjelölő. JDAM.
   
  endre, Bleroka and dudi like this.
 10. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Állítólag GPSsel bombázták ki "véletlenül" a kínai nagykövetséget.
  Hát, ha tankoltak is, az nem itt lehetett. Talán az Atlanti-óceán fölött. Gondolom, ahol van rendes radar lefedettség, ott mindenki látja, hogy tankol a semmi.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Azt mondta Dani Zoltán,hogy onnan tudták,hogy lopakodó van abkörnyéken,hogy nem volt senki a tanker mögött.Nem tudom,hogy ezt milyen radaron látta ő.
   
  gacsat likes this.
 12. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 13. Leonidas

  Leonidas Well-Known Member

  Namost hogyha 100, de legyen 200 kW, az sem éri el a sugárzott teljesítmény 1/100-ad részét, és ugye itt is ebben az esetben a maximális teljesítményükről beszélünk, szóval nem lehet azt mondani, emiatt kellett egy erőmű, sokkal inkább a sugárzási teljesítmény miatt.. Ott viszont a meghajtórendszeri veszteségnek nagyságrendileg nagyobbnak kellett lennie mint az összes számítástechnikai fogyasztásnak a veszteségekkel együttvéve. :)

  Hát ez egy jó kérdés, de nem én találtam ki, ők írták a számokat, na meg hogy mik a fejlesztés célkitűzései, sarokpontjai. Én sem "szakértő", sem lelkes amatőr nem vagyok a témában, akinek naprakész és részletes infói vannak ilyenekről. :eek::D:D:D Foglalkozzanak ezzel azok, akik vastag fizetéseket kapnak azért, hogy folyamatosan rajta legyenek egy ilyen témán. :)

  Egyébként ezt írták:
  "The next Konteyner station is to be built in the Russian Far East. Now in the far east construction of the second radar "container" is conducted. It is expected that he will get up on watch in 2018. In total, there should be as many as six by 2020."

  Ez persze részben az, amit korábban írtál, hogy a távol-keleten lesz egy, de a többi 4 még sehol, viszont a betervezésük az megvolt erre az évre. Hogy hol tartanak ebben azt csak ők tudják. A cikk szerint hamar összeállítható egy állomás ha részei megvannak, már a neve is ezt sugallja. Én dolgoztam egyszer egy ilyen szintén konténerben telepített adónál, toronnyal, antennákkal, csak ott nem ilyen erdő volt belőle felépítve, mert más funkciójú volt. Azt is pillanatok alatt fel lehetett volna szedni és elvinni máshová, ami a fejállomást és az ellátó energiarendszert illeti. A tornyok és az antennák a könnyen pótolhatóbb részei a rendszernek, azokban van a lényeg, meg egy behuzalozott vezérlőben, ahonnét az egészet a személyzet üzemelteti. :) Az lehet jóval arrébb is. (több 100 km-re)
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

  Vojennaja Prijomka mai adása az orosz korai előrejelző radarokat mutatja be. Benne a Pamirban található az Orosz kozmikus erőkhöz tartozó Okno és a Kaukázusban található Krona is.

   
  sidewinder12 and fishbed like this.
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. nagyteso

  nagyteso New Member

  Nincs olyan katonai vonatkozású eszköz a földön amit egy másik katona ne akarna lelőni. Legfeljebb van, aki ügyesebben tagadja.
   
 17. nyugger

  nyugger Well-Known Member

 18. boki

  boki Well-Known Member

  Duga
   
  fishbed likes this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ennek utódja lényegében 29B6 ugye?
  Csak valahogy mostanában gyakran látom azt a kérdést itt-ott, hogy akkor ez mi is? Mert egyesek valamiért azt gondolják, hogy ez és talán minden OTH radar, az stealth vadászgépekés bombázók vadászatára készült...
   
 20. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  .
  .
  .

  .
  .
  A dolgot lehetőségeit árnyalja "kicsit" a Musk féle "pár-ezer-műholdas-internet-hálózat", ami szinte biztos, hogy kivalthatja az eddigi múholdas kommunikaciót.

  A pár-tíz(száz) katonai kom-műhold részleges blokkolása -szerintem- Oroszországnak, Kínának megoldható volt eddig.

  Viszont az új Musk-féle rendszer ezt az erőegyensúlyt alapjaiban felborítja. Ha ezt összeadom a lopakodó/drón területen meglévő USA fölénnyel, akkor a hagyományos erőkkel rendelkező, hagyományos háborúra felkészült országoknak esélye sincs. Az USA zsarolási potenciálja erősödik az atomfegyverrel nem rendelkező országok ellen.

  Ez ellen az új -több ezer műholdas- kihívás ellen a jelenlegi eszközök ???

  Vajon mi lesz erre az 1-2 éven belül működő kihívásra az orosz/kínai válasz?
  Rrádiótechnikai zavarás Oroszo/Kína felett ?
  EMP ?
  ... ? ? ?
   
  fonak9 likes this.

Ezen oldal megosztása