Namost hogyha 100, de legyen 200 kW, az sem éri el a sugárzott teljesítmény 1/100-ad részét, és ugye itt is ebben az esetben a maximális teljesítményükről beszélünk, szóval nem lehet azt mondani, emiatt kellett egy erőmű, sokkal inkább a sugárzási teljesítmény miatt.. Ott viszont a meghajtórendszeri veszteségnek nagyságrendileg nagyobbnak kellett lennie mint az összes számítástechnikai fogyasztásnak a veszteségekkel együttvéve.
Melyik az az 5 és hol lesznek üzembe helyezve?
Hát ez egy jó kérdés, de nem én találtam ki, ők írták a számokat, na meg hogy mik a fejlesztés célkitűzései, sarokpontjai. Én sem "szakértő", sem lelkes amatőr nem vagyok a témában, akinek naprakész és részletes infói vannak ilyenekről.
Foglalkozzanak ezzel azok, akik vastag fizetéseket kapnak azért, hogy folyamatosan rajta legyenek egy ilyen témán.
Egyébként ezt írták:
"The next Konteyner station is to be built in the Russian Far East. Now in the far east construction of the second radar "container" is conducted. It is expected that he will get up on watch in 2018. In total, there should be as many as six by 2020."
Ez persze részben az, amit korábban írtál, hogy a távol-keleten lesz egy, de a többi 4 még sehol, viszont a betervezésük az megvolt erre az évre. Hogy hol tartanak ebben azt csak ők tudják. A cikk szerint hamar összeállítható egy állomás ha részei megvannak, már a neve is ezt sugallja. Én dolgoztam egyszer egy ilyen szintén konténerben telepített adónál, toronnyal, antennákkal, csak ott nem ilyen erdő volt belőle felépítve, mert más funkciójú volt. Azt is pillanatok alatt fel lehetett volna szedni és elvinni máshová, ami a fejállomást és az ellátó energiarendszert illeti. A tornyok és az antennák a könnyen pótolhatóbb részei a rendszernek, azokban van a lényeg, meg egy behuzalozott vezérlőben, ahonnét az egészet a személyzet üzemelteti.
Az lehet jóval arrébb is. (több 100 km-re)