M
molnibalage
Guest
Igen, az. Oroszok a '90-es években és a 2000-es évek elején is bárkinek szinte bármit eladtak ramaty gazdasági helyzet miatt. Az ugye megvan, hogy Kínában már 1991-ben demózott a Szu-27 és pár év múlva el is adták a szovjet csúcstechnikát? A Szu-30MK exportnál mitől lett volna India más, mint Kína? Az ugye megvan, hogy mindkettő az MK változat egy variánsa...?Na ez a BÁRMIKOR, ez biztos?
Jó reggel kívánok, cirka 60 db Szu-27SzK és annak kétüléses gyakorló változatát eladták már a '90-as években és még azok után 100+ Szu-30MK-t, amit ma MKK-nak hívnak. (Azon gépek egy részét már selejtezték is, mert kevesebb, mint 20 év alatt kirepülték a bennük levő időt).Eladták volna nekik is 15 évvel ezelőtt, 15db -ban, hogy koppinthassák esetleg?
Ez alapján nem érzed azt, hogy az idézett részre a válasz az, hogy "igen"? Mikor India megkapta az MKI gépeket és a Kínaiaik az MKK fejletebbek voltak, mint bármelyik rendszerben álló gép. Még a kétezres évek második felében több híroldal is lehozta azt a politikai nyilatkoztatot, hogy tolerálhatatlan az orosz fegyveres erők szempontjából az, hogy fejlettebb eszközöket exportált egyes esetekben, mint amik nekik van. Itt a Szu-30MK export változatairól volt szó.
Ezt a részt nem is értem, hogy mit akar jelenteni. Kína cirka 130 db Szu-30MKK gépet rendelt és India csak későbbi rendeléssel múlta ezt a darabszámot felül, most olyan kb. 200 db MKI van. Az, hogy Indi TVC-s MKI-vel bír, annak semmi köze ahhoz, hogy a PAK-FA kapcsán miben egyeztek meg.Honnan a forrás, hogy nem nekik is csak hasonló darabszámot lettek volna hajlandóak eladni, mint amit INDIA vett, mert ŐK nem 1 századnyi gépet vettek, kő kemény valutáért, plusz beszálltak a PAK-FA-ba, nem kevés zsetonnal, s rájuk nem jellemző az sem, hogy amit megvesznek hétfőn, kedden sorozatban gyártják.
Megint pontatlanságot mondasz. Konkrétan nem ismerek egyetlen kínai TGP-t sem, ezért ilyet nem mondhattam, mert semmi alapja nem lenne. Azt, hogy van kínai AESA fejlesztés, azt tudom. Ereményéről semmit, nem ismerem, nem is írtam róla semmit. Tehát vagy feledékeny vagy, vagy csak szimplán hazudsz, hogy kommentelhess.Illetve minek Kínának szerinted Szu-35, mikor pont TE is örömködtél itt többed magaddal, pár hónapja, hogy a Kína már a Stealth technológiában, az AESA radarokban, és az ARH rakétákban, TGP-k ben is messze az oroszok előtt jár.
ARH gyakorlati alkalmazás terén előrébb vannak Kínában, de annak megint semmi köze a platfromhoz, ahhoz nem kell Szu-35. A gép sárkánya ellenben tudtommal teljesen át van tervezve, vannak benne új hi-tech kompozitok is. AESA radar még nincs a Szu-35-höz sem.
Akkor minek nekik molni, fejtsd már ki, ha jobban állnak a PakFa nál a J-20-al,
Ezt nemírtam soha.meg a kínai microelektornika is veri az oroszt?
Ezt sem írtam, soha. Jó lenne már leszokni erről, hogy olyat idézel, amit soha nem mondtam, mert ez már régen túl van az irritáló szinten. Konkrétan erős késztetést érzek arra hogy hozzádvágjak valami nehéz és kemény tárgyat...
A Szu-35 vásárlásnak semmi köze az ARH technológiához.jobb a PL-12 mint az R-77