Egyetértek, hülyén fogalmaztam, de a lényeget értetted
tehát a világon repülő harcászait gépek 80%-a mechanikus imp. dopl. használ és szíriában lehettek olyan éles bevetések mikor PESA, AESA vagy mechanikus pásztázású lokátorokkal repültek..
A filozófálásról annyit, mikor nincsenek nyilvánosságra hozott objektív adatok, csak gyári és marketing cuccok, valamint tényleges légiharc utoljára a jugo háborúban zajlott, akkor azóta csak mindenki filozófál, több-kevesebb műszaki tartalommal.
Egyébként köszönöm Zsoltinak a levelét, de Molni műszaki oldalról előttem jár, más kérdés, hogy Én többet utazok. Az még nem jelent nagyobb tudást. Más kérdés, hogy Molni is ha Ostrava-n kívül még beszélne X-Y nemzetbeli hajózóval, műszakival, akkor lehet, hogy változna bizonyos dolgokról a véleménye.
Egyébként ha Molni még közérthetőbben írna, tehát leegyszerűsítné a mondaivalóját olan szinte amit el tud olvasni az átlagolvasó is (a tudományos mellett, az ismeretterjesztő nem véletlenül van a HT-ben ) akkor simán helye van a HT-ban és egyéb szakmai médiában is.
Jelenlegi policy 2x egymástól független lektorálást ír elő egyébként a HT-nál. Egyébként nem is értem pld. hogy az évente lévő Szolnoki Repüléstudományi Konferenciára miért nem jön el, akár hallgatónak, de akár előadónak is. Mindkét oldalról értelme lenne neki is ott lenni.
Sajnos nem "hivatalból" járom a világot, jó is lenne, ha küldenének és fizetnék, de általában meghívásra, illetve jelentkezve klf. eseményekre, egyeztetve a szerkesztőséggel megyek külföldre. Az utak előtt, általában felkészülünk - mert többen megyünk, sokszor a Asas, és a Aero stábtagjaival is, akikkel félig-meddig baráti kapcsolatunk van - a kérdésekkel, ott vagyunk az eseményen, vagy a nekünk rendezett látogatáson, interujkon - majd sokszor már szinte azonnal az esemény után az autóban szállodában stb. összesítjük a hallottakat, látottakat és még itthon utánaolvasunk, forrásokat keresünk, és így jön ki egy cikk.
Jómagam Molni munkásságát nagyon becsülöm, minden összecsapásunk ellenére is
.. Gondolom mindketten ha főfoglalkozásként csinálhatnák akkor máshogy dolgoznánk. Mindenkinek van egyéni gyengéje. Nekem is, nem is kevés. Molninak az topictársakkal való kapcsolattartás a gyenge pontja, de ezen ha tényleg akar, szerintem tud változtatni..