Szerintem egyre.Egyetlen célra indított, vagy szimultán?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem egyre.Egyetlen célra indított, vagy szimultán?
Nekem a 3 rakéta egyszerre, ugyanonnan furcsa. Lehet, hogy nagyméretű gép volt a cél, ami ellen 1 találat még nem elég.Ha megnézed a heading nagyjából 200, aztán az indítás után kifordul balra nagyjából 110-120 fokig - klasszikus beaming, és asszem a Szu-35 radarja a kombinált elektronikus/mechanikus elforgatással ilyenkor is küld pályaadatokat (120 fokig tér ki emlékeim szerint, nem tudom, orosz gépeket annyira nem ismerem).
Amúgy 3 raksit kiküldeni nekem két dolgot feltételez:
- Egyrészt fontos célpont lehet (szerintem ember vezette, jó eséllyel vadászgép)
- Másrészt nem takarékoskodnak, vagyis ebből (sem) fogynak ki...
vagy csak nem verik nagydobra az r77-1 gyenge találati arányát amin így akarnak segíteniAmúgy 3 raksit kiküldeni nekem két dolgot feltételez:
- Egyrészt fontos célpont lehet (szerintem ember vezette, jó eséllyel vadászgép)
Akkor miért rakták ki a videót?vagy csak nem verik nagydobra az r77-1 gyenge találati arányát amin így akarnak segíteni
A nagyméretű gépek manőverezőképessége 0. Ott nem közelségi, hanem csapód gyújtó működne el.Nekem a 3 rakéta egyszerre, ugyanonnan furcsa. Lehet, hogy nagyméretű gép volt a cél, ami ellen 1 találat még nem elég.
Légiharc rakétával érdekes lenne kifogynának elég kevés a lehetséges célpont!Ha megnézed a heading nagyjából 200, aztán az indítás után kifordul balra nagyjából 110-120 fokig - klasszikus beaming, és asszem a Szu-35 radarja a kombinált elektronikus/mechanikus elforgatással ilyenkor is küld pályaadatokat (120 fokig tér ki emlékeim szerint, nem tudom, orosz gépeket annyira nem ismerem).
Amúgy 3 raksit kiküldeni nekem két dolgot feltételez:
Szerintem egy IL-76 méretű gépnek, törzset élt találat vagy közelségi gyújtós robbanás esetén van esélye a túlélésre.A nagyméretű gépek manőverezőképessége 0. Ott nem közelségi, hanem csapód gyújtó működne el.
Én el nem tudok képzelni olyan gépet, ami túlélné azt, hogy csapódva egy 20 kg-os harci rész megkóstolja. Szerintem egy B-52 szárnyát eltrafálva leszakítaná azt. Kb. akkor élné túl, ha pont a seggét kapja el, mint anno a SV alatt a félrement AGM-88, de az meg nem AAM, szóval off design cél volt neki a B-52 farokgépágyú radarja.
Az A-10 sérülésállóságának mítoszán is ezért szoktam röhögni, amikor még IR SHORAD is leszedte, de egyesek képesek olyan hülyeségeket behaluzni, hog reális esélye van túlélni egy OSzA/Tor méretű rakéta találatot, nemhogy egy Kub vagy Buk-ot. Erre kb. olyan kis esély van, hogy statisztikailag kimutatatlan. 100 eltalált gépből 1-2 talán túlélné, ha rendszer úgy működik, ahogy reklámozzák.
A SV alatt is a fényes seggűre nyalt A-10 gépeknél 12 sérült gépből csak 3 volt IR SAM találat, a többi AAA, amit naná, hogy túl lehet élni, ha az sokszor csak kiskaliberű fegyvertől van. Ellenben a 7 elveszett gépből EGY (!) volt AAA, a többi MANPAD vagy Sztrela-10.
Ennek fényében, amikor valaki arról papol, hogy micsoda sérülésállósága van az A-10-nek elég nagyokat pislogok / mosolygok.
A 70-es évek légvédelme ellen is ennyit tudott. Se Kub, se OSza nem kóstolta meg. Ma meg Tor meg Buk van.
Annyi a tervezett nagy drónoknak Ukrajna felett?Légiharc rakétával érdekes lenne kifogynának elég kevés a lehetséges célpont!
Jó kérdés!Tény oroszok vannak légi fölényben!Viszont nem véletlen hogy mélységi csapásmérést nagyrészt "csak"robotrepülőgépekkel,iszkanderekkel hajtanak végre!Ahoz hogy kontroll alatt tartsák az Ukrán légteret hiányzik egy nagyobb légi utántöltő flotta,Awacs flotta!Ezek a drónok amellett hogy 8 hellfiret hordoznak kiterjedt elektronikai felderítésre is alkalmasak!Véleményem szerint mivel érzékeny technika szoros amerikai felügyelet mellett üzemeltetnék őket!Arra mindenképpen kínosan ügyelve hogy oroszok álltal ellenőrzött terület felett ne lőhessék le őket!Annyi a tervezett nagy drónoknak Ukrajna felett?
Nekem a 3 rakéta egyszerre, ugyanonnan furcsa. Lehet, hogy nagyméretű gép volt a cél, ami ellen 1 találat még nem elég.
Szerintem egy IL-76 méretű gépnek, törzset élt találat vagy közelségi gyújtós robbanás esetén van esélye a túlélésre.
A nagyméretű gépek manőverezőképessége 0. Ott nem közelségi, hanem csapód gyújtó működne el.
Én el nem tudok képzelni olyan gépet, ami túlélné azt, hogy csapódva egy 20 kg-os harci rész megkóstolja. Szerintem egy B-52 szárnyát eltrafálva leszakítaná azt. Kb. akkor élné túl, ha pont a seggét kapja el, mint anno a SV alatt a félrement AGM-88, de az meg nem AAM, szóval off design cél volt neki a B-52 farokgépágyú radarja.
Az A-10 sérülésállóságának mítoszán is ezért szoktam röhögni, amikor még IR SHORAD is leszedte, de egyesek képesek olyan hülyeségeket behaluzni, hog reális esélye van túlélni egy OSzA/Tor méretű rakéta találatot, nemhogy egy Kub vagy Buk-ot. Erre kb. olyan kis esély van, hogy statisztikailag kimutatatlan. 100 eltalált gépből 1-2 talán túlélné, ha rendszer úgy működik, ahogy reklámozzák.
A SV alatt is a fényes seggűre nyalt A-10 gépeknél 12 sérült gépből csak 3 volt IR SAM találat, a többi AAA, amit naná, hogy túl lehet élni, ha az sokszor csak kiskaliberű fegyvertől van. Ellenben a 7 elveszett gépből EGY (!) volt AAA, a többi MANPAD vagy Sztrela-10.
Ennek fényében, amikor valaki arról papol, hogy micsoda sérülésállósága van az A-10-nek elég nagyokat pislogok / mosolygok.
A 70-es évek légvédelme ellen is ennyit tudott. Se Kub, se OSza nem kóstolta meg. Ma meg Tor meg Buk van.
Úgy néz ki, a törzs alatti dupla R-77-1-es indítók már kezdenek elterjedni.