Szu-27 / Szu-30 / Szu-33 / Szu-35 Flanker (Szuhoj)

"Orosz légierő Su-30-as Kubinka-ban. https: // www. jetphotos.com/photo/8728883 © Dmitrij Yuriev"

21983_1507376484.jpg

• Tetszik
Reactions: joker and fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Kicsit rákerestem hogy a linkelt anyagban lévő БИНС-СП-2 inerciális navigációs rendszernek mi is az alapja.
Ahogy elnézem ez az első 3D-s КЛ-3-as lézergyűrűs giroszkópra és АК-15-ös gyorsulás mérőkre alapozott navigációs rendszerük.
http://bastion-opk.ru/bins-sp-2/
BINS-SP-02_02.jpg

Ez olyan stratégiai cucc hogy csak na...:eek:
BINS-SP-02_01.jpg

A méretei:
200 х 215,4 х 399,6 mm, 12 kg.
Így már nagyjából érthető minden amit elértek az utóbbi időkben a CM-ek, robotrepülőgépek de még az ICBM-ek terén is,,,

• Tetszik
Reactions: Python and fishbed
Hát ennek is van értelme

Kh-29/31/35/38 Csak én veszem észre hogy az orosz inkább mindenre rakétát helyezik előnybe a cémegjellöős bombázás helyett ?

Ezek a böhöm rakéták egymás után alkalmazása is jól mutatja hogy mennyire primitívek :confused:

Hát ennek is van értelme

Kh-29/31/35/38 Csak én veszem észre hogy az orosz inkább mindenre rakétát helyezik előnybe a cémegjellöős bombázás helyett ?

Ez a négy rakéta négy külön világ. Ezek közül a H-29-es az ami egy 250kg-os bomba köré épült, aminek még meg is erősítették a köpenyét. A H-31-es mérete kicsivel nagyobb, mint egy Harpoon, a H-35-ös és a H-38-as meg ugyanakkora. A H-29-es még így is kisebb. És kisebb, mint egy svéd RB-15F, vagy egy Exocet. Ezek nem böhöm nagy rakéták.

Miért primitívebb az irányított rakéta az irányított bombánál roni? Megint nrm tudlak követni...
Én sem...

A jenkik mániákis ragaszkodását az LGB-hez soha nem értettem, ez alól a GBU-15 (csal F-111 hordozhatta), az AGM-123 skipper (marignális volt éles használata más fegyverhez képest) és az AGM-130 (poszt hh-s fegyver az előző kettő ötvözése, gyorsító fokozatos siklóbomba man in the loop vezérléssel) voltak csak kivételek kb, amik siklóbombák vagy gyorsító fokozatos siklóbombák. HMZ szempontjából ezek sokkal értelmesebbek lennének a bombáknál főleg loftolva. Persze sanszosan drágábbak is.

Az oroszoknál részben kényszer volt, hiszen nem volt olyan TGP-jük, mint a LANTIRN vagy a Pave Tack. A gépek csak úgy tudtak autonóm lézeres rávezetést csinálni, ha a célpont felé repültek, de még így is belemásztak a SHORAD HMZ-be. Ezzel szemben egy Pave Tack-es F-111F vagy LANTIRN-os F-16 képes egy H-31 méretű rakéták oldalra célmegvilágítva is célravezetni úgy, hogy a szovjet csapatlégvédelemből a SHORAD-ból csak az OSzának volt sansza a hh alatt.

• Tetszik
Reactions: Python and endre
Olcsóbb egy GBU-31 vagy GBU-12 mint egy kh-38 nem?
Igen, egy rakétahajótmű nem olcsó dolog. De szerintem meg minden pénzt megér, ha kívül tud maradni a gép 3 teljes kategória HMZ-ján. AAA, MANPAD, SHORAD. A TGP-nek édesminegy, hogy akkor melyiknek rakja oda a lézer megvilágítást.

A Pave Tack esetén a rendszer felbontás korlátája tehette ezt értelmetlennék, de a LANTIRN már nagyjából megfelelt annak, hogy ha földi VID van, akkor mehessen a rakéta akér 10 km-ről is.

A Szu-35-ös és Szu-30SzM navigációs és tűzvezető rendszere angolul, a szokásos kissé erős oroszos akcentussal:

Idecsempészem kissé topikidegenként a MiG-29KR/KUBR hasonló rendszerét is, az összehasonlítás végett. Azért ez már tényleg magasabb liga, mint a Szu-33-as...

Nem megy nekik simán a lemezmegmunkálás na. Ezért is kell a PAK-FA, hátha elég vastag lesz a radarabszorbens bevonat ahoz, hogy eltakarja az ilyeneket. Amúgy a csillivilli nyugati gépeken is látsz egyenetlen megmunkálást, de az oroszok valamiért ebben nem látnak problémát a saját gépeiknél.

• Tetszik
Reactions: fishbed and jani22

• Tetszik
Reactions: fishbed