Ahogy írtam, a SSBN kapacitásban vannak még a legjobb helyzetben, mert a légi, és a szárazföldi az konkrétan siralmas. A tengók is és a Tridentek is papíron nagyon szépek, képességben/darabszámban, csak az életkor... Nem véletlen ám az sem, ha már Trident, hogy kibukott mostanra a brit hír, hogy besült a Trident, és állítólag az USA rögtön rosszallását fejezte ki, hogy ilyet nem szabad kiteregetni, és különben is, az sosem sül be... Erre kommentek között ott láttam olyan véleményt, hogy brit tengerész írta(persze vagy igaz, vagy nem, de mindenképpen érdekes volt), hogy Ő már többet látott besülni, csak top secret volt mind...Gyártás, mint mondtam. Az is beszédes volt, amikor benyalták az Intel merketingdumáját a Knights Corner-ről...
A sírást meg nem kell komolyan venni... Jahh, ne a Minuteman-eket nézd, hanem a Tridenteket. Tudod, 90>M CEP... És hány tengó is hordozza... Az oroszok fejlesztik, amit kell, talán most a MaRV fejekkel ők járnak előbb, de... Nekik totál primitív az elhárítórendszerük. Na és, a nyilvános infókszerint, kb. mostanra hozzák a Trrident-szintet...
Az Ohio-k és a Tridentek is csak öregebbek lesznek napról napra, és nem nagyon látom hogy mennyiségben/minőségben beleférne a pótlásuk abba a büdzsébe reálisan, amelyből reptetni kéne az agyonhasznált horneteket, megvenni 2000 F-35 öt, meg esetleg a 40+ os ICBM-eket is cserélni. Minden egyszerre nem fog menni, vagy igen, csak akkor abba jó eséllyel belebukik az USA vezetése, mert az ottani állampolgár nem fogja úgy elfogadni a koplalást a fegyverkezésért cserébe, ahogy azt elfogadták évtizedeken keresztül mondjuk a SZU-ban, vagy Kínában.
A megszokott USA jólét+világon mindenhol jelenlét, és a teljes megújítása a lerohadt nukleáris triádnak ICBM-estül, tengóstul, + 2000 F-35, együtt nem fog menni, SZERINTEM.