Nos, ez az amire nem vennék mérget. Számomra nem egyértelmű, hogy az amivel Flankert tudsz gyártani jó a Szu-57-nek is.Azok megvannak mert megvették őket.Nem csak Flankert lehet velük gyártani.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nos, ez az amire nem vennék mérget. Számomra nem egyértelmű, hogy az amivel Flankert tudsz gyártani jó a Szu-57-nek is.Azok megvannak mert megvették őket.Nem csak Flankert lehet velük gyártani.
Nos, ez az amire nem vennék mérget. Számomra nem egyértelmű, hogy az amivel Flankert tudsz gyártani jó a Szu-57-nek is.
Mert gyártásfolyamat során megtűrt tolerancia sokkal, de sokkal kissebb az 5 generációs gép esetében.Miért nem?
Mert gyártásfolyamat során megtűrt tolerancia sokkal, de sokkal kissebb az 5 generációs gép esetében.
Azok megvannak mert megvették őket.Nem csak Flankert lehet velük gyártani.
Gyártsanak ők is 100+ semmire sem jó gépet csak azért,hogy gyártsanak?Prototípus gyártási "master"-ek darabszám határa pár tucattól pá százig terjed.
Szerintem semmilyen valós sorozatgyártásról nincs szó.
Évi 4 ? ? ? Még az évi 25-t is komolytalan sorozatgyártásnak nevezni.
Ennyi darabra nem szerszámoznak fel semmilyen gyártást, mert a két gyártástechnológia kiépítése közötti árkülönbözet 2,(+) nagyságrend "szokott" lenni!
Az UFO-k tól kapott technológiákat kihagytam.
Ismeretségi kör hírei alapján még érzékenyebb proto-master mintákkal is párszáz darabig lehet gyártani az első masterről készített újabb master-rel.
Ez alapján a proto-gyártás darabszáma lett bővítve.
Én --magamban/magamnak, megmosolyogva a kommunikácójukat-- ezt inkább a gyártási/fejlesztési háttér ("kultúra") folyamatos fenntartásának tartom.
...és az is lehet, hogy (nem) kis részben dezinformáció!
Tévedhetek is. Fenntartom.
Na abból elbirnák képzelni 2 századot(40 db-ot). Persze hasonló konstrukcióban mint Izraelnek. F-35Hun.Azt senki se tagadja orosz részről sem, hogy a gép még nincs kész.
Kb ott tart a dizájn, mint a MiG-21F13 a MiG-21PF-hez, vagy a még gyakorlatiasabb MF-hez képest.
A gyártósor alacsony ütemű kényszerű, elkerülhetetlen beindításának eredménye a jelenlegi állapot.
De láss csodát, a jelenleg fejlesztés alatt levő újgenerációs amerikai sigárhajtóművek is egy olyan - még nem létező - F-35 variánshoz készülnek, ami nagyon sokban fog eltérni a jelenlegi alapváltozatokhoz képest. És még messze van a 3000 darabos példányszám, szóval könnyen lehet, hogy a tényleges F-35-ös flotta nagyobbik hányada egy olyan konfiguráció lesz, ami még nem is létezik.
A dolgokat komlexebben kell értelmezni. Egyrészt már nincsenek több száz, ezer darabszámos repülőgép rendelések(usát kivéve) másrészt az aktuális helyzet - prioritás szerint a "szalagos" gyártósor kilakítása és az új technológiák alkalmazásának elsajátítása és a munkavállalók betanításának megfelel a felvázolt ütemtervnek. Ugye az megvan, hogy még folyik az új hajtómü fejlesztése(30-as gyártmány) 2025-től pörög fel a gyártás évi 18 darabos szintre már az új hajtómüvel,ami teljesen elégséges .Prototípus gyártási "master"-ek darabszám határa pár tucattól pá százig terjed.
Szerintem semmilyen valós sorozatgyártásról nincs szó.
Évi 4 ? ? ? Még az évi 25-t is komolytalan sorozatgyártásnak nevezni.
Ennyi darabra nem szerszámoznak fel semmilyen gyártást, mert a két gyártástechnológia kiépítése közötti árkülönbözet 2,(+) nagyságrend "szokott" lenni!
Az UFO-k tól kapott technológiákat kihagytam.
Ismeretségi kör hírei alapján még érzékenyebb proto-master mintákkal is párszáz darabig lehet gyártani az első masterről készített újabb master-rel.
Ez alapján a proto-gyártás darabszáma lett bővítve.
Én --magamban/magamnak, megmosolyogva a kommunikácójukat-- ezt inkább a gyártási/fejlesztési háttér ("kultúra") folyamatos fenntartásának tartom.
...és az is lehet, hogy (nem) kis részben dezinformáció!
Tévedhetek is. Fenntartom.
Azok megvannak mert megvették őket.Nem csak Flankert lehet velük gyártani.
Gyártsanak ők is 100+ semmire sem jó gépet csak azért,hogy gyártsanak?
A dolgokat komlexebben kell értelmezni. Egyrészt már nincsenek több száz, ezer darabszámos repülőgép rendelések(usát kivéve) másrészt az aktuális helyzet - prioritás szerint a "szalagos" gyártósor kilakítása és az új technológiák alkalmazásának elsajátítása és a munkavállalók betanításának megfelel a felvázolt ütemtervnek. Ugye az megvan, hogy még folyik az új hajtómü fejlesztése(30-as gyártmány) 2025-től pörög fel a gyártás évi 18 darabos szintre már az új hajtómüvel,ami teljesen elégséges .
Nyilakkal felszerelve (HUN) ? LOLNa abból elbirnák képzelni 2 századot(40 db-ot). Persze hasonló konstrukcióban mint Izraelnek. F-35Hun.
Szerintem se. A "szalagos" gyártósor még várat magára.Szerintem semmilyen valós sorozatgyártásról nincs szó.
Ok, de akkor, mi a fenét akarnak?Gyártsanak ők is 100+ semmire sem jó gépet csak azért,hogy gyártsanak?
Tudod nagyon jól hogy mire gondoltam.Miért kell ezt csinálni?Nyilakkal felszerelve (HUN) ? LOL
Tudom , de te akkor nem tudod mi LOL a végén !Tudod nagyon jól hogy mire gondoltam.Miért kell ezt csinálni?
Igazából nem tudom, milyen szalagos gyártósorra gondolsz.Szerintem se. A "szalagos" gyártósor még várat magára.
Ok, de akkor, mi a fenét akarnak?
Én sem igazán tudom, hogy mire kéne gondolljak a "szalagos" gyártósor alatt. Boki idézi folyton.Igazából nem tudom, milyen szalagos gyártósorra gondolsz.
Ha jól emlékszem a Raptor nagy átlagban 2 gép per hó gyártási átlagot produkált. Boki forrása szerint 2025 után elérik majd az évi 18 darabos gyártást, ami szerintem teljesen rendben van. Viszont jelenleg ez az érték még távol áll a valóságtól. Nekem a "problémám" a sztori tálalásával van. Úgy tálalják ezt a gépet, mint egy "valódi" sorozatgyártású gépet, ami lényegében egy protó, miven sorozatgyártásról az után beszélhetünk, miután meglesz a "szalagos" gyártósor.Az oroszok sosem fogják évi 100-as nagyságrendben gyártani a Felont. Nem lesz olyan kép soha, mint az F-35 gyártásánál. Legjobb esetben is, évek múlva maximum havi egy legyártott géppet képzelek el, és ezt is csak ha lesz új hajtómű szériában. Putyinék nem állnak úgy anyagilag, mint Kína, hogy tucatszám gyártsanak és állítsanak hadrendbe félkész gépeket.
Én sem igazán tudom, hogy mire kéne gondolljak a "szalagos" gyártósor alatt. Boki idézi folyton.
Ha jól emlékszem a Raptor nagy átlagban 2 gép per hó gyártási átlagot produkált. Boki forrása szerint 2025 után elérik majd az évi 18 darabos gyártást, ami szerintem teljesen rendben van. Viszont jelenleg ez az érték még távol áll a valóságtól. Nekem a "problémám" a sztori tálalásával van. Úgy tálalják ezt a gépet, mint egy "valódi" sorozatgyártású gépet, ami lényegében egy protó, miven sorozatgyártásról az után beszélhetünk, miután meglesz a "szalagos" gyártósor.