Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 857
10 968
113
Konsztantyivka fölött lőtte le, azt írják. Ukrajna keleti legszélén van.
Kijev közelébe sem mernek menni (ld. Teherán).
Mert elég, ha a H-69-es rakéta Kijev "közelébe megy". Értem én, hogy 800 gépes bombázókötelékes támadást vársz el, ahol lehetőleg a város felett oldják a bombákat, mert az látványosabb, és ha nem így csinálják,akkor "be se merik őket küldeni", de attól ez még hülyeség. Minden nap van H-69 indítás, földi célpontok ellen. Nem is egy. Azt a fegyvert pedig direkt úgy tervezték, hogy a Szu-57 belső fegyverterében elférjen, onnan lehessen indítani. És indítják is őket. Volt amikor maguk az ukránok panaszkodtak, hogy nem tudtak mit kezdeni a Szu-57-esekkel.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 906
8 959
113
Mert elég, ha a H-69-es rakéta Kijev "közelébe megy". Értem én, hogy 800 gépes bombázókötelékes támadást vársz el, ahol lehetőleg a város felett oldják a bombákat, mert az látványosabb, és ha nem így csinálják,akkor "be se merik őket küldeni", de attól ez még hülyeség. Minden nap van H-69 indítás, földi célpontok ellen. Nem is egy. Azt a fegyvert pedig direkt úgy tervezték, hogy a Szu-57 belső fegyverterében elférjen, onnan lehessen indítani. És indítják is őket. Volt amikor maguk az ukránok panaszkodtak, hogy nem tudtak mit kezdeni a Szu-57-esekkel.
Nem cáfoltál.
A lesajnált szegény hoholok ellen ennyire futja a világ 2. legerősebb hadseregének.
Mi lenne, ha kőkemény ellenfél is lenne?

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 857
10 968
113
Nem cáfoltál.
A lesajnált szegény hoholok ellen ennyire futja a világ 2. legerősebb hadseregének.
Ember, te a feladatkörét sem fogod fel :D Okoskodsz itt, hogy 100+km-ről lövöldözik egymást a légiharcban, tehát a gépágyú teljesen fölösleges, de attól még elvárnád, hogy közvetlenül berepüljön a város fölé, ha valamit ott támad. Mert ugye nem létezik 100+ km-ről indítható levegő-föld fegyverzet a te világodban, csak 100+km-ről alkalmazható légiharc fegyverzet. Tehát repüljön be, lehetőleg közvetlenül a célpont fölé, igaz? :D Nem tűnik fel, hogy mennyire ellent mondasz saját magadnak? Szerencsére azért a bevetéseket tervezők túlnyomó többségének több esze van ennél, a világon mindenütt, és nem várja el, hogy közvetlenül a célpont fölé berepüljön egy vagy több gép a támadás során, FELESLEGES kockázatnak kitéve a 6-7 év alatt kiképzett hajózóit.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 906
8 959
113
Ember, te a feladatkörét sem fogod fel :D Okoskodsz itt, hogy 100+km-ről lövöldözik egymást a légiharcban, tehát a gépágyú teljesen fölösleges, de attól még elvárnád, hogy közvetlenül berepüljön a város fölé, ha valamit ott támad. Mert ugye nem létezik 100+ km-ről indítható levegő-föld fegyverzet a te világodban, csak 100+km-ről alkalmazható légiharc fegyverzet. Tehát repüljön be, lehetőleg közvetlenül a célpont fölé, igaz? :D Nem tűnik fel, hogy mennyire ellent mondasz saját magadnak? Szerencsére azért a bevetéseket tervezők túlnyomó többségének több esze van ennél, a világon mindenütt, és nem várja el, hogy közvetlenül a célpont fölé berepüljön egy vagy több gép a támadás során, FELESLEGES kockázatnak kitéve a 6-7 év alatt kiképzett hajózóit.
Én konkrétan arról beszélgettem másokkal, hogy mire képes az F-35 és mire az orosz gép.

Te miről beszélgetsz?

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 216
22 086
113
A satelit info alatt mire gondoltál?
Pl rakéta indítàsok.
Orosz csapatmozgàsok reptereken.
Olyan informàciòk amik alapjàn tervezni tudjàk pl a légvédelem települését,àttelepülését a vàrhatò berepülési irànyokban.
Katonai satelitekjez valo hozzàférés kommunikàciò céljàbòl.
Hadàszati szintű kapcsolat, tàvolabb lévő csapatokkal pl fekete tenger felől érkező csapàs.

• Tetszik
Reactions: fip7

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 906
85 494
113
Pl rakéta indítàsok.
Orosz csapatmozgàsok reptereken.
Olyan informàciòk amik alapjàn tervezni tudjàk pl a légvédelem települését,àttelepülését a vàrhatò berepülési irànyokban.
Katonai satelitekjez valo hozzàférés kommunikàciò céljàbòl.
Hadàszati szintű kapcsolat, tàvolabb lévő csapatokkal pl fekete tenger felől érkező csapàs.
De enenk nincs köte a légtér ellenőrzéséhez.

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 857
10 968
113
Én konkrétan arról beszélgettem másokkal, hogy mire képes az F-35 és mire az orosz gép.

Te miről beszélgetsz?
Arra a lábon kihordott agyhalál nyilvánvaló hülyeség mivoltára próbáltam rámutatni, amit itt előadsz a "Teherán felett parádézó" F-35-ösökről, és, hogy a Szu-57 bezzeg nem megy Kijev fölé, mert az kiforratlan. Természetesen sikertelenül. Ha ott tartasz, hogy szerinted be kell repülni Tehrán fölé, mert Teherán közeli célpontot támad a gép, akkor veled sok mindenről nincs mit beszélgetni. Egyik esetben sem a repülőgép repül be a célpont fölé, hanem az általa alkalmazott fegyver csapódik a célpontba. Az általad előadottak alapján annyira képben vagy a repülőgépekkel, helikopterekkel hogy ha mondaná egy műszaki, hogy akkor mutass rá a kilépőélre, akkor rámutatnál az a kabinlétrára, mert azon lép ki a pilóta a gépből.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 216
22 086
113
De enenk nincs köte a légtér ellenőrzéséhez.
A repülő neve az.
Légtérellenőrző, de ebben az esetben az HQ szegmense szàmít.
Mint elpusztíthatatlan irànyítàsi központ. Erre a nagyon komoly előnyre pròbàltam ràmutatni.
Negan deliràlta bele ezt, szòval...ott van mit írtam.

• Tetszik

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 906
8 959
113
Arra a lábon kihordott agyhalál nyilvánvaló hülyeség mivoltára próbáltam rámutatni, amit itt előadsz a "Teherán felett parádézó" F-35-ösökről, és, hogy a Szu-57 bezzeg nem megy Kijev fölé, mert az kiforratlan. Természetesen sikertelenül. Ha ott tartasz, hogy szerinted be kell repülni Tehrán fölé, mert Teherán közeli célpontot támad a gép, akkor veled sok mindenről nincs mit beszélgetni. Egyik esetben sem a repülőgép repül be a célpont fölé, hanem az általa alkalmazott fegyver csapódik a célpontba. Az általad előadottak alapján annyira képben vagy a repülőgépekkel, helikopterekkel hogy ha mondaná egy műszaki, hogy akkor mutass rá a kilépőélre, akkor rámutatnál az a kabinlétrára, mert azon lép ki a pilóta a gépből.
Küldök neked egy linket, ez megoldás mindenre…

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 906
85 494
113
A repülő neve az.
Mint elpusztíthatatlan irànyítàsi központ. Erre a nagyon komoly előnyre pròbàltam ràmutatni.
Van külön légi harcálláspontjuk, arra amiről beszélsz azt használják. Az AWACS az úgy harcálláspont, hogy döntően azzal dolgozik amit lát vagy a gépek látnak, pocséklás akkor használni, ha a radarjával nem lát semmit mert túl messze van.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 216
22 086
113
Van külön légi harcálláspontjuk, arra amiről beszélsz azt használják. Az AWACS az úgy harcálláspont, hogy döntően azzal dolgozik amit lát vagy a gépek látnak, pocséklás akkor használni, ha a radarjával nem lát semmit mert túl messze van.
Alapjàraton gondolom, a légirendëszeteket irànyítjàk.
Mondhatni a gép teljes elektronikai kihasznàltsàg mellett repül.

• Tetszik

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 906
85 494
113
Alapjàraton gondolom, a légirendëszeteket irànyítjàk.
Mondhatni a gép teljes elektronikai kihasznàltsàg mellett repül.
Az orosz CM-ek, Rakéták és drónok miatt vannak ott, ezeknek a felderítésével (és persze meg is osztják az infókat) segítik az ellenük való védekezést. Közvetlen az ukrán légvédelmet vagy pilótákat nem tudják irányítani, mert nem nagyon beszélnek angolul.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 216
22 086
113
Az orosz CM-ek, Rakéták és drónok miatt vannak ott, ezeknek a felderítésével (és persze meg is osztják az infókat) segítik az ellenük való védekezést. Közvetlen az ukrán légvédelmet vagy pilótákat nem tudják irányítani, mert nem nagyon beszélnek angolul.
Azért csak talàlnak 2 összekötő tisztet akik megértik egymàst, gondolom.
Nyugati ütegeknél véleményem szerint van. Persze tévedhetek.

• Tetszik

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
19 676
34 448
113
A repülő neve az.
Te arrol beszéltél,hogy lengyel és oláh légtérben repülő AWACS gépek irányitják az ukrán légvédelmet....Qrvára NEM.
Kevered a harcászat,a hadműveleti és a hadszintér felderitést,de nagyon.Összemosod őket,de rendesen.
De hadműveleti tervezés és irányitás szempontjábol is kevered a szinteket.
Mondom,sok itt a fals marhaság.

• Vicces

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
4 216
22 086
113
Te arrol beszéltél,hogy lengyel és oláh légtérben repülő AWACS gépek irányitják az ukrán légvédelmet....Qrvára NEM.
Kevered a harcászat,a hadműveleti és a hadszintér felderitést,de nagyon.Összemosod őket,de rendesen.
De hadműveleti tervezés és irányitás szempontjábol is kevered a szinteket.
Mondom,sok itt a fals marhaság.
Nem.
Én arról beszéltem ami le van írva.
Te pedig arra vàlaszolsz,amit én szerinted mondani fogok.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 099
50 362
113
Megfelel, tájékozódó zseni? (Tudom, a britek is hazudnak..)
Ukraine has continued to inflict significant losses on Russia’s invasion force, shooting down another three Sukhoi Su-34 fighter bombers in regions near Avdiivka and Mariupol, in the latest blow to Russia’s airforce.

This brings the total to 12 Sukhoi planes brought down in a 13-day period and 13 Russian planes overall, including the loss of the A-50U radar aircraft I spoke of last week.
Az olvasás se megy… ezeket az arcvonal oroszok felőli oldalán, orosz légtérben lőtték le.
A mondanivóm lényege pont az, hogy az nato/ukrán légvédelem még orosz légtérből is szedett le 4. generációs típusokat, emiatt azokkal nem mennek be a frontvonal mögé, még mostanában sem.

A Szu-57-tel viszont már többször bementek.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: fip7 and vasszekely

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 099
50 362
113
Nem cáfoltál.
A “hoholok” olyan forrásból (és olyan mennyiségben) kapnak információt, amely az oroszok számára ebben a konfliktusban érinthetetlen.
Mondjuk mintha a derék USAF/USN az ODS során azzal szembesült volna, hogy az oroszok teljes mellszélességgel, fizikai jelenléttel tolják Szaddáméknak a légtérmegfigyelői kapacitást. ELINT, SIGINT gépekkel és műholdakkal.
Illetve ideológiai meggyőződésből, “ingyen” fosták volna az akkori legkorszerűbb légvédelmi eszközeiket Irakba.
Kicsit máshogy alakult volna a dicsőséges hadművelet.

Status
Not open for further replies.