Hol is írtam ilyet?Műholddal te a büdös életbe nem ellenőrzöl légteret, arra radar kell, Kelar-Ukrajnáig pedig semmikyen NATO radar nem lát el.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hol is írtam ilyet?Műholddal te a büdös életbe nem ellenőrzöl légteret, arra radar kell, Kelar-Ukrajnáig pedig semmikyen NATO radar nem lát el.
Mert elég, ha a H-69-es rakéta Kijev "közelébe megy". Értem én, hogy 800 gépes bombázókötelékes támadást vársz el, ahol lehetőleg a város felett oldják a bombákat, mert az látványosabb, és ha nem így csinálják,akkor "be se merik őket küldeni", de attól ez még hülyeség. Minden nap van H-69 indítás, földi célpontok ellen. Nem is egy. Azt a fegyvert pedig direkt úgy tervezték, hogy a Szu-57 belső fegyverterében elférjen, onnan lehessen indítani. És indítják is őket. Volt amikor maguk az ukránok panaszkodtak, hogy nem tudtak mit kezdeni a Szu-57-esekkel.Konsztantyivka fölött lőtte le, azt írják. Ukrajna keleti legszélén van.
Kijev közelébe sem mernek menni (ld. Teherán).
Nem cáfoltál.Mert elég, ha a H-69-es rakéta Kijev "közelébe megy". Értem én, hogy 800 gépes bombázókötelékes támadást vársz el, ahol lehetőleg a város felett oldják a bombákat, mert az látványosabb, és ha nem így csinálják,akkor "be se merik őket küldeni", de attól ez még hülyeség. Minden nap van H-69 indítás, földi célpontok ellen. Nem is egy. Azt a fegyvert pedig direkt úgy tervezték, hogy a Szu-57 belső fegyverterében elférjen, onnan lehessen indítani. És indítják is őket. Volt amikor maguk az ukránok panaszkodtak, hogy nem tudtak mit kezdeni a Szu-57-esekkel.
Ember, te a feladatkörét sem fogod fel Okoskodsz itt, hogy 100+km-ről lövöldözik egymást a légiharcban, tehát a gépágyú teljesen fölösleges, de attól még elvárnád, hogy közvetlenül berepüljön a város fölé, ha valamit ott támad. Mert ugye nem létezik 100+ km-ről indítható levegő-föld fegyverzet a te világodban, csak 100+km-ről alkalmazható légiharc fegyverzet. Tehát repüljön be, lehetőleg közvetlenül a célpont fölé, igaz? Nem tűnik fel, hogy mennyire ellent mondasz saját magadnak? Szerencsére azért a bevetéseket tervezők túlnyomó többségének több esze van ennél, a világon mindenütt, és nem várja el, hogy közvetlenül a célpont fölé berepüljön egy vagy több gép a támadás során, FELESLEGES kockázatnak kitéve a 6-7 év alatt kiképzett hajózóit.Nem cáfoltál.
A lesajnált szegény hoholok ellen ennyire futja a világ 2. legerősebb hadseregének.
Mi lenne, ha kőkemény ellenfél is lenne?
Én konkrétan arról beszélgettem másokkal, hogy mire képes az F-35 és mire az orosz gép.Ember, te a feladatkörét sem fogod fel Okoskodsz itt, hogy 100+km-ről lövöldözik egymást a légiharcban, tehát a gépágyú teljesen fölösleges, de attól még elvárnád, hogy közvetlenül berepüljön a város fölé, ha valamit ott támad. Mert ugye nem létezik 100+ km-ről indítható levegő-föld fegyverzet a te világodban, csak 100+km-ről alkalmazható légiharc fegyverzet. Tehát repüljön be, lehetőleg közvetlenül a célpont fölé, igaz? Nem tűnik fel, hogy mennyire ellent mondasz saját magadnak? Szerencsére azért a bevetéseket tervezők túlnyomó többségének több esze van ennél, a világon mindenütt, és nem várja el, hogy közvetlenül a célpont fölé berepüljön egy vagy több gép a támadás során, FELESLEGES kockázatnak kitéve a 6-7 év alatt kiképzett hajózóit.
A satelit info alatt mire gondoltál?Hol is írtam ilyet?
Pl rakéta indítàsok.A satelit info alatt mire gondoltál?
De enenk nincs köte a légtér ellenőrzéséhez.Pl rakéta indítàsok.
Orosz csapatmozgàsok reptereken.
Olyan informàciòk amik alapjàn tervezni tudjàk pl a légvédelem települését,àttelepülését a vàrhatò berepülési irànyokban.
Katonai satelitekjez valo hozzàférés kommunikàciò céljàbòl.
Hadàszati szintű kapcsolat, tàvolabb lévő csapatokkal pl fekete tenger felől érkező csapàs.
Arra a lábon kihordott agyhalál nyilvánvaló hülyeség mivoltára próbáltam rámutatni, amit itt előadsz a "Teherán felett parádézó" F-35-ösökről, és, hogy a Szu-57 bezzeg nem megy Kijev fölé, mert az kiforratlan. Természetesen sikertelenül. Ha ott tartasz, hogy szerinted be kell repülni Tehrán fölé, mert Teherán közeli célpontot támad a gép, akkor veled sok mindenről nincs mit beszélgetni. Egyik esetben sem a repülőgép repül be a célpont fölé, hanem az általa alkalmazott fegyver csapódik a célpontba. Az általad előadottak alapján annyira képben vagy a repülőgépekkel, helikopterekkel hogy ha mondaná egy műszaki, hogy akkor mutass rá a kilépőélre, akkor rámutatnál az a kabinlétrára, mert azon lép ki a pilóta a gépből.Én konkrétan arról beszélgettem másokkal, hogy mire képes az F-35 és mire az orosz gép.
Te miről beszélgetsz?
A repülő neve az.De enenk nincs köte a légtér ellenőrzéséhez.
Küldök neked egy linket, ez megoldás mindenre…Arra a lábon kihordott agyhalál nyilvánvaló hülyeség mivoltára próbáltam rámutatni, amit itt előadsz a "Teherán felett parádézó" F-35-ösökről, és, hogy a Szu-57 bezzeg nem megy Kijev fölé, mert az kiforratlan. Természetesen sikertelenül. Ha ott tartasz, hogy szerinted be kell repülni Tehrán fölé, mert Teherán közeli célpontot támad a gép, akkor veled sok mindenről nincs mit beszélgetni. Egyik esetben sem a repülőgép repül be a célpont fölé, hanem az általa alkalmazott fegyver csapódik a célpontba. Az általad előadottak alapján annyira képben vagy a repülőgépekkel, helikopterekkel hogy ha mondaná egy műszaki, hogy akkor mutass rá a kilépőélre, akkor rámutatnál az a kabinlétrára, mert azon lép ki a pilóta a gépből.
Van külön légi harcálláspontjuk, arra amiről beszélsz azt használják. Az AWACS az úgy harcálláspont, hogy döntően azzal dolgozik amit lát vagy a gépek látnak, pocséklás akkor használni, ha a radarjával nem lát semmit mert túl messze van.A repülő neve az.
Légtérellenőrző, de ebben az esetben az HQ szegmense szàmít.
Mint elpusztíthatatlan irànyítàsi központ. Erre a nagyon komoly előnyre pròbàltam ràmutatni.
Negan deliràlta bele ezt, szòval...ott van mit írtam.
Alapjàraton gondolom, a légirendëszeteket irànyítjàk.Van külön légi harcálláspontjuk, arra amiről beszélsz azt használják. Az AWACS az úgy harcálláspont, hogy döntően azzal dolgozik amit lát vagy a gépek látnak, pocséklás akkor használni, ha a radarjával nem lát semmit mert túl messze van.
Az orosz CM-ek, Rakéták és drónok miatt vannak ott, ezeknek a felderítésével (és persze meg is osztják az infókat) segítik az ellenük való védekezést. Közvetlen az ukrán légvédelmet vagy pilótákat nem tudják irányítani, mert nem nagyon beszélnek angolul.Alapjàraton gondolom, a légirendëszeteket irànyítjàk.
Mondhatni a gép teljes elektronikai kihasznàltsàg mellett repül.
Azért csak talàlnak 2 összekötő tisztet akik megértik egymàst, gondolom.Az orosz CM-ek, Rakéták és drónok miatt vannak ott, ezeknek a felderítésével (és persze meg is osztják az infókat) segítik az ellenük való védekezést. Közvetlen az ukrán légvédelmet vagy pilótákat nem tudják irányítani, mert nem nagyon beszélnek angolul.
Te arrol beszéltél,hogy lengyel és oláh légtérben repülő AWACS gépek irányitják az ukrán légvédelmet....Qrvára NEM.A repülő neve az.
Légtérellenőrző, de ebben az esetben az HQ szegmense szàmít.
Mint elpusztíthatatlan irànyítàsi központ. Erre a nagyon komoly előnyre pròbàltam ràmutatni.
Negan deliràlta bele ezt, szòval...ott van mit írtam.
Nem.Te arrol beszéltél,hogy lengyel és oláh légtérben repülő AWACS gépek irányitják az ukrán légvédelmet....Qrvára NEM.
Kevered a harcászat,a hadműveleti és a hadszintér felderitést,de nagyon.Összemosod őket,de rendesen.
De hadműveleti tervezés és irányitás szempontjábol is kevered a szinteket.
Mondom,sok itt a fals marhaság.
Úgy nem lehet harcot vezetni (úgy ahogy az AWACS vezeti), hogy valaki tolmácsol.Azért csak talàlnak 2 összekötő tisztet akik megértik egymàst, gondolom.
Nyugati ütegeknél véleményem szerint van. Persze tévedhetek.
Az olvasás se megy… ezeket az arcvonal oroszok felőli oldalán, orosz légtérben lőtték le.Megfelel, tájékozódó zseni? (Tudom, a britek is hazudnak..)
Ukraine has continued to inflict significant losses on Russia’s invasion force, shooting down another three Sukhoi Su-34 fighter bombers in regions near Avdiivka and Mariupol, in the latest blow to Russia’s airforce.
This brings the total to 12 Sukhoi planes brought down in a 13-day period and 13 Russian planes overall, including the loss of the A-50U radar aircraft I spoke of last week.
Ukraine shoots down 13 Russian combat aircraft in as many days: UK statement to the OSCE
UK military advisor, Nicholas Aucott, says Ukraine is inflicting significant losses on Russia’s airforce, with Ukraine destroying Russian jets 20 times faster than Russia can replace them.www.gov.uk
A “hoholok” olyan forrásból (és olyan mennyiségben) kapnak információt, amely az oroszok számára ebben a konfliktusban érinthetetlen.Nem cáfoltál.
A lesajnált szegény hoholok ellen ennyire futja a világ 2. legerősebb hadseregének.
Mi lenne, ha kőkemény ellenfél is lenne?