Üdv mindenkinek!
Az htka-t, valamint az itt található fórumot régóta olvasom, és megmondom őszintén, hogy kicsit restellem is magam, hogy ide írok, mert totál zöldfülű vagyok úgy "amblock" a haditechnikához, illetve a katonai repüléshez, de nagyon érdekel a téma. Pár hónapja regisztráltam, talán 1-2 hozzászólásom volt eddig.
Jelen esetben maxim által belinkelt képére szeretnék reagálni.
A google maps-en sokszor rá szoktam nézni a Moszkvától dél-keletre elhelyezkedő Zhukovskyi-i repülőtérre, természetesen "Műhold" nézetben.
Rengeteg érdekességet látni, pl. Tu-160-as mindjárt 4 db. is található, kíváncsi lennék, hogy ezek pl. repképes példányok-e. (Az egyiknek mintha hiányoznának a magassági kormánylapátjai.)
A sok nézegetés közepette vettem észre, hogy itt található az egyik Szu-47 Berkut is. (A műholdképet emlékeim szerint néhány hónappal ezelőtt frissítették, tehát a jóval a MAKS előtt is ezeket a képeket lehetett látni.)
Erről szeretnék most egy linket megosztani, ugyanis a fent linkelt képet és a műholdképet összevetve azt lehet mondani, hogy a vélt 0-s, letakart PAK-FA-t leszámítva totál megegyezik minden, ami található a környezetben, mind elhelyezkedésileg, mind méretileg is.
Szu-47 Berkut a Google Maps-en
Ha kizoomoltok, láthatjátok a többi madarat is.
Ha esetleg itt totál felesleges infót osztottam volna meg, akkor elnézést mindenkitől! : )