T-14 Armata

A szovjeteknél csak az elit gárda egységek kapták. Ezt nem nevezném elterjedésnek.
Amerikának is megvolt a maga lézervezérelt rakétája a MGM-51 Shillelagh. Ott sem ez jelentette a jövőt, pedíg elég régen megvolt. Inkább a tűzvezérlést fejlesztették.

Mackensen

Igazad van, csak az elit gárdák kapták akkoriban meg. De ennek szerintem inkább az volt az oka, hogy nagyon drága volt akkoriban egy olyan tűzvezető rendszer amivel 4-5 km-re rakétát lehet pontosan rávezetni.

Ma még a BMP-3 is rendelkezik lövegcsőből indítható rakétával, a T-90A-k közül tudtommal mindegyik rendelkezik eme képességgel. Illetve jó pár T-72 illetve T-80 is képes irányított rakétát indítani. Ezekből az eszközökből pedig azért akad pár az orosz hadseregben.

Fogalmam sincs, mennyi van belőlük jelenleg az orosz hadseregben, de a 9M112 Kobra kb egy Zsiguli árával volt egy kategóriában. A tűzvvezérlő rendszer is jó drága lehetett, de az legalább nem fogyóeszköz mint a rakéta.

Mackensen

Igen a rakéta nem volt olcsó. Egyébként ma sem azok. Bár lehet ma is egy új "zsiguli" árába kerülnek :-) (37500 $)

http://en.wikipedia.org/wiki/9M119_Svir

A legújabb orosz bejelentés szerint az Armata bemutatója 2015 május 9-én lesz !
A bejelentést az Uralvagonzavod vezérigazgató-helyettese tette orosz újságírók előtt.

A legújabb orosz bejelentés szerint az Armata bemutatója 2015 május 9-én lesz !
A bejelentést az Uralvagonzavod vezérigazgató-helyettese tette orosz újságírók előtt.

Igen a már tobbszor emlegetett május 9. felvonulás....

Néhány érdekesség az Armata MBT és a platformjára tervezett egyéb eszközökről.

http://www.janes.com/article/33162/russian-armata-mbt-trials-under-way

Ez pedig az új fejlesztésű általános toronyról (nem csak az Armata MBT)

http://www.janes.com/article/33152/russia-moves-to-universal-turret-system

Igy elsore szerintem ez csak dezinformacio figyelem eltereles !

Ha ez a valami odaerne egy egyszeru emelkedohoz , foldhathoz az eleje beleboxolna a gatba es a lanctalp meg csak el sem erne azt vagyos szepen felakadna. elekadna.

Negativ szogcsoport a lovegnek semmi pedig mar ebbol is volt nem keves baj lasd Arab Izraeli csortek.

Az agyu inkabb kinez gepagyunak.

Inkabb eltudom fogadni azt hogy egy orosz szamitogepes jatekbol valo a modell sem mint katonai tervezo asztalrol. De hogy csamcsogjaon rajta a kozvelemeny arra jo.

ilyenkor bevett szokásnak számító “megtalál-megöl-elás-kiás-még egyszer megöl-megkínoz-kérdez-újra elás” eljárásra :D

NA le merem fogadni hogy a cucc egy nagy kamu. ki a fene tenne ilyen "csőrt" a tankra. Aterepjáróképességet milyen elmebeteg redukálná ennyire? Ez valami korai dizájnterv volt csak max. mer én nem tudom mekkora lesz a vas, de így a járműhöz viszonyítva az a fő löveg max egy 30as gépágyú méretét produkálja. Márpedig nem sok agyhalott van aki egy tank főfegyverét harminc mm-re redukálná.

Igen, a dátum... én is kezdtem megenni... :D

T-200 Putinya fantázianéven emlegetett hároméltű légvédelmi tüzérségi csapatszállítóról, illetve egy BMPRD-95 kódnevű hétkerekű tankvadászról.

Hároméltű? MI VAN?!?!?!?!! :DD Azért érdekes lenne,mert repülni minden harcjármű tud,ha van éppen szabad C-5 vagy Álom. :DDD

Esetleg a vakondüzemmód lehetne még elképzelhető... :D

Hétkerekű? WTF? Az is érdekesen nézhetne kis és működhetne.. :D

Ejj szerkesztőség, ezt most szépen odatettétek. Remélem valamelyik nagy hírportál, pl az index lehozza... jót röhögnék... :D

pela te kishitű :D az oroszok rég kidolgozták a hároméltű technológiát. T-90

földön
T-90_Bhisma_cropped.jpg

vizen
800px-T-90_snorkel.jpg

levegőben
554852.jpg