T-14 Armata

boki mennyit kell fizessünk (pontosabban Macensenk fizessen, mert neki van sok aranyruda a pincében) hogy közzétedd a T-99-es képeit a héten? :D

De lagalább már annyit tudunk hogy csak egy géppityu lesz a tetején nem pedig két oldalt mint ahogy volt azon maketten.

A szlovák T-72 modernizációkon vannak ilyen gépágyúk. Nem látom különösebb értelmüket. Feltételezem nem lesz ilyesmi az Armatán.

Az Armata harckocsik, melyek részt vesznek a 2015 május 9. katonai parádén 2015 márciusára készulnek el-jelentette ki az Uralvagonzavod igazgatoja a KADEX 2014 kiállításon Kazahsztánban. Az Armata mellett a Koalicija-Szv is akkorra készul el. Az orosz hadseregnek szánt elso -teljesen kész- prototípusokat 2014 végen, vagy2015 elején adják át.

Az Armata harckocsik, melyek részt vesznek a 2015 május 9. katonai parádén 2015 márciusára készulnek el-jelentette ki az Uralvagonzavod igazgatoja a KADEX 2014 kiállításon Kazahsztánban. Az Armata mellett a Koalicija-Szv is akkorra készul el. Az orosz hadseregnek szánt elso -teljesen kész- prototípusokat 2014 végen, vagy2015 elején adják át.

A koalicija akkor nem lett elvetve? Ez lesz az oroszok új tüzérségi rendszere?

<blockquote rel="boki">Az Armata harckocsik, melyek részt vesznek a 2015 május 9. katonai parádén 2015 márciusára készulnek el-jelentette ki az Uralvagonzavod igazgatoja a KADEX 2014 kiállításon Kazahsztánban. Az Armata mellett a Koalicija-Szv is akkorra készul el. Az orosz hadseregnek szánt elso -teljesen kész- prototípusokat 2014 végen, vagy2015 elején adják át.

A koalicija akkor nem lett elvetve? Ez lesz az oroszok új tüzérségi rendszere?</blockquote>

Néhány darabot már megrendelt az orosz honvédelmi minisztérium. Késobb pedig az Armata alvázra fogják építeni.
http://htka.hu/kozosseg/discussion/48474/2sz35-koalicija-szv#latest

<blockquote rel="danielblack"><blockquote rel="boki">Az Armata harckocsik, melyek részt vesznek a 2015 május 9. katonai parádén 2015 márciusára készulnek el-jelentette ki az Uralvagonzavod igazgatoja a KADEX 2014 kiállításon Kazahsztánban. Az Armata mellett a Koalicija-Szv is akkorra készul el. Az orosz hadseregnek szánt elso -teljesen kész- prototípusokat 2014 végen, vagy2015 elején adják át.

A koalicija akkor nem lett elvetve? Ez lesz az oroszok új tüzérségi rendszere?</blockquote>

Néhány darabot már megrendelt az orosz honvédelmi minisztérium. Késobb pedig az Armata alvázra fogják építeni.
http://htka.hu/kozosseg/discussion/48474/2sz35-koalicija-szv#latest</blockquote>

Köszi a választ :-)

Kifejlesztették az Armatához azúj pábcélt.
bronya%283%29.jpg

44Sz-SzV-S

És mivel lőttek rá? Légpuskával vagy valami komolyabbal? :D

Fordulj bizalommal a kutao-fejleszto céghez az "OAO NII Sztali"-hez, mely a "Traktornie zavodi" konszernehez tartozik. :)

Egyébként az új acél keménysége 54HRC, rugalmassága jellemzoi megfelelnek a szériás acélnak, mely keménysége 45-48HRC.
Esetleg, aki ért az acélhoz megszakérthetné....

Egyébként az új acél keménysége 54HRC, rugalmassága jellemzoi megfelelnek a szériás acélnak, mely keménysége 45-48HRC.

Ez akkor kb. 25%-os keménységnövekedést és ezzel együtt kb. 25-30%-os szakítószilárdságnövekedést jelent. Ha valóban sikerült emellé megőrizni az alacsonyabb keménységű acél hajlékonysági, rugalmassági és szívóssági jellemzőit, akkor nem rossz eredmény. Persze, azért jó lenne tudni a "szériás acél" ezen értékeit is...

<blockquote rel="boki">Egyébként az új acél keménysége 54HRC, rugalmassága jellemzoi megfelelnek a szériás acélnak, mely keménysége 45-48HRC.

Ez akkor kb. 25%-os keménységnövekedést és ezzel együtt kb. 25-30%-os szakítószilárdságnövekedést jelent. Ha valóban sikerült emellé megőrizni az alacsonyabb keménységű acél hajlékonysági, rugalmassági és szívóssági jellemzőit, akkor nem rossz eredmény. Persze, azért jó lenne tudni a "szériás acél" ezen értékeit is...

</blockquote>

Engem már csak a súlya érdekelne.

Engem meg az érdekelne, hogy ez az új orosz acél, mennyivel jobb/rosszabb annál az acélnál, mint amit a japánok Type-10-nél használtak.
Az állítólag háromszor nagyobb ballisztikai védelmet nyújt, mint a hagyományos hengerelt acél. Az orosznál ez az arányszám mekkora lehet?

Előkerestem egy táblázatot, nem tudom, hogy mennyire pontos, de ezek szerint az 54 HRC az 530 HB.
Én viszont láttam már 550 HB-s páncél acél lemez terméket. Szóval ez az érték nem számít extrémnek. Itt tényleg az a kérdés, hogy mennyire maradt rugalmas az orosz acél.

http://www.lutz-blades.com/fileadmin/download/hu/lutz_haertetabelle_hu_MAR-0119.pdf

(Összehasonlítás ként a Titánium Diborid keménysége 2100 HV. A fent linkelt táblázatban 940 HV a legnagyobb érték...)