A T 16-al és ezzel kapcsolatban is igazad van. Nekem a kekec hozzáfűzni valóm annyi, hogy egyrészt az általad betett, az Armata kiszolgálásához szükséges cuccok sem 2 fityingbe kerülnek, ráadásul a teljes orosz harckocsi fegyvernem a nagyjából egy típusu támogató és kiszolgáló cuccokról (T 72/80/90-es alapok) át kell/kellene hogy álljon 2 féle, nagyon eltérő kiszolgáló és támogató technikára s a hozzájuk fűződő alkatrész és egyébb háttértámogató eszközökre. Ahogy a konszernen belül megismertem (multinál dolgozok s volt nagyon komoly Orosz akvizíció, amivel 'sztán jót fürödtünk (erről nagyokat tudnák mesélni azért)) az oroszos mentalitás, ami alig változott a szu időktől, az sem tenne jót egy sokkal komolyabb technika üzemeltetésének. Van egy másik hozzáfűzni valóm is. Mivel csak tavaly léptem be a fórumra, így természetesen mind az Armata, mint a Kurganyec (ahol erről már polemizáltunk egymással) topicjának az elejéről lemaradtam, s az Armata180 oldalához azért idő kell. Viszont nem csak dumálok, így tegnap nekiduráltam magam az Armata tpoic elejének, s elkezdte ledolgozni a hátrányt. Ami viszont rögtön szöget ütött a fejembe. Ugye 2013 ősz és 2014
elején tetted be a topicba az első híreket vázlat és makett anyagokat az új generációs orosz páncélos technikákról, az ott megjelent kép anyagok egyébbként elég pontosan megmutatták az érkező techikákat (a T 15, a Kurganyec és a Bumerang pont úgy nézett ki a vázlatokon, mint a dísszemléken 1,5 évvel később és azóta is megjelenő példányok). Viszont azóta testvérek között is eltelt 4 év, s a T 14-et leszámítva azok az aktuális hírek, hogy majd talán 2020 után lesz valamiféle kísérleti csapatpróbás széria. Nekem az az érzésem, hogy az orosz medve markolt egy nagyot, a tervező műhelyek és kísérleti intézetek viszonylag használható prorotkat készítettek, madj amikor a szériákra kerülne a sor, a gyártók valahogy nem-nagyon boldogulnak vele, s a megrendelő állam is azzal szembesül, ha komolyabb technikát akar, akkor az még saját szintjükön is drága lesz, vége a több 1000-es sorozatoknak, de még az akár 100-as éves darabszám is alig fér bele az elkölthető pénzekbe.....
Akkor szerinted mi a megoldás?Maradjanak a T-90-nél?Atlzt már nem lehet tovább korszerűsíteni mert a fejleszthetősége végén jár akár csak a T-72.Muszáj nekik váltani és igen ezzel a váltással váltani kell mindent:logisztikát,üzemeltetési kultúrát stb.
És igen ez sokba fog kerülni és igen nem lesz 10.000db T-14.De ennek ez az ára erre halad a világ lásd a repülőket.
Az van,hogyha modernet akarsz az drága lesz tehát csak keveset vehetsz belőle ha meg sokat akarsz az bem lesz modern.Odáig jutott a modern haditechnika,hogy vállalhatatlanul drága lett értlmezhető memnyiséget beszerezni belőle.